De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Inge Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Inge Olsen
    145,95 kr.

    Håndbog i lægemidler er en opslagsbog, som beskriver hyppigt anvendte præparater, forklarer lægemidlernes virkemåde, beskriver hvilke sygdomme man anvender præparaterne til, beskriver eventuelle bivirkninger og fremhæver særlige bemærkninger om præparaterne.Bogen følger strukturer og opdelinger tilsvarende Medicin.dk, og omfatter hovedgrupperne: Fordøjelsesorganer og stofskifte - blod og bloddannende organer - hjerte og kredsløb - dermatologiske midler, hormoner, infektionssygdomme, muskler, led og knogler - centralnervesystemet - respirationsorganer - sanseorganer/ øjne og ører.Bogen henvender sig til social- og sundhedsassistenter og andre sundhedsfaglige grupper, der ønsker en letforståelig og håndterbar fag- og opslagsbog i specialfarmakologi. Sprog og terminologi svarer til det man anvender i den sundhedsprofessionelle verden.

  • af Inge Olsen & Ann-Mette Kiel
    443,95 kr.

    En grundbog til faget ”Farmakologi og medicinhåndtering". Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Faget skal give dig forudsætninger for at håndtere medicin på en patientsikker måde. Derfor indeholder bogen emner som: Ansvar og kompetence ved medicinhåndtering. Konkrete opgaver i forbindelse med medicinhåndtering Samarbejde med og undervisning af borgeren i forbindelse med medicinering Medicinens påvirkning af kroppen Medicinregning Konkrete præparaters virkninger og bivirkninger.Denne bog er en trykt bog, som indholder en nøgler til en digital udgave af bogen.

  • af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin
    462,95 - 948,95 kr.

    Farmakologi – hånden på hjertet giver en bred og grundlæggende indføring i faget farmakologi. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som kan læses på fx en pc eller en tablet, overalt, hvor der er internetadgang. Bogen omhandler grundlæggende principper for, hvad der sker med et lægemiddel i organismen efter indtagelsen, dvs. hvordan lægemidlet optages, fordeles og udskilles samt hvilke virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger lægemidlet har. Bogens opbygning Farmakologi – hånden på hjertet er overordnet inddelt i tre dele: Almen farmakologi, der gennemgår generelle farmakokinetiske og -dynamiske forhold, bivirkninger, interaktioner og dosering af lægemidler. Lægemiddelhåndtering, der giver en indføring i sygeplejerskens ansvars- og kompetenceområde, relevante arbejdsmiljøregler og patientsikkerhedsaspekter, medicinrummets opbygning og funktion. Desuden indeholder kapitlet en introduktion til lægemiddelregning, en gennemgang af medicineringsprocessen, samt et kapitel om medicineringsfejl. Specialfarmakolgi, der gennemgår de enkelte lægemiddelgrupper i forhold til deres virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger. Målgruppe Farmakologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område, fx jordmoder- eller radiografstuderende, kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.

  • af Inge Olsen, Birgitte Bjeld & Sonja Bek
    328,95 - 398,95 kr.

    Lægemiddelregning er 2. udgave af den populære bog Medicinregning.Bogen indeholder en lang række beregningsopgaver samt detaljerede løsningsforslag til alle opgaverne. Bogen er forsynet med en række nyttige formler og regnetrekanter, der gør regnearbejdet lettere. Denne del er i den nye udgave udvidet og gjort mere forklarende.Lægemiddelregning er en supplerende titel til Farmakologi – hånden på hjertet. Lægemiddelregning henvender sig primært til sygeplejerskestuderende og sygeplejersker, men kan naturligvis anvendes af alle, som har brug for at øve sig på medicinregning.

  • - Det nære sundhedsvæsen
    af Ida Wentzel Winther, Inge Olsen, Rita Nielsen, mfl.
    283,95 kr.

    Primærsektor – det nære sundhedsvæsen er en lærebog, der beskriver og analyserer de sundhedstilbud, der møder borgeren i den kommunale sektor. Bogen giver både sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle den nødvendige viden om de sundhedstilbud, der specifikt knytter sig til borgernes hverdagsliv.Bogens opbygningBogen består af tre dele med hver sit fokus: Det strukturelle niveau Centrale begreber Borgerne og deres pårørendeAlle kapitler er forsynet med perspektiverende og faktuelle oplysninger, og der er en række konkrete eksempler, som viser kompleksiteten i de udfordringer, sundhedsprofessionelle står over for i primærsektor. Her kan studerende og undervisere finde inspiration til diskussion, repetition og øvelser.  Målgruppe Bogen er skrevet til sygeplejestuderende, især på modul 6 i grunduddannelsen, hvor der er fokus på borgere i eget hjem, og hvor mange studerende er i klinik i primærsektor. Den vil også være relevant i resten af uddannelsen, da alle sygeplejersker skal forholde sig til sundheds- og sygdomsproblematikker i borgernes hverdagsliv. Andre sundhedsprofessionelle, der er i berøring med det nære sundhedsvæsenet, vil også kunne have god gavn af bogen, fx fysioterapeuter og ergoterapeuter.

  • af Henrik Andersen, Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin
    368,95 kr.

    En grundbog til faget ”Farmakologi og medicinhåndtering".Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.I bogens indledende del beskrives den almene farmakologi, medicinhåndtering og medicinpædagogik. I denne del er særligt lagt vægt på samarbejdet med borgeren/patienten og de vejledende og pædagogiske opgaver, der knytter sig til opgaverne vedrørende medicinhåndtering.I den sidste del af bogen gennemgås udvalgte dele af den specielle farmakologi. Der er her lagt vægt på at give et overskueligt overblik over de vigtigste hovedgrupper og præparater og at koble til elevernes viden om kroppens anatomi og fysiologi.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.

  • af Inge Olsen, Birgitte Bjeld & Sonja Bek
    413,95 kr.

    Farmakologi, 3. udgave, beskriver den almene farmakologi med de generelle farmakokinetiske og –dynamiske forhold. Den specielle farmakologi beskriver de enkelte lægemidler, deres virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger. Der er nye afsnit om lægemidler, der anvendes ved ønske om rygeophør og lægemidler ved impotens.Bogens sidste del indeholder eksempler på akutte forgiftninger og behandling heraf.Første del indeholder også afsnit af Birgitte Bjeld og Sonja Bek om sygeplejerskens opgaver, ansvar og kompetence i forbindelse med medicingivning. Der er lagt vægt på kvalitetssikring af medicinhåndtering og dermed det patientsikkerhedsmæssige perspektiv i afsnit om Elektronisk Patientmedicinering (EPM), fejlmedicinering, utilsigtede hændelser og den tilhørende rapporteringspligt, den personlige elektroniske medicinprofil (PEM) samt dosisdispensering. Bogen henvender sig primært til sygeplejestuderende, men andet sundhedspersonale som fx farmakonomelever, jordemoderstuderende og radiografstuderende kan også få stort udbytte af den. Desuden kan bogen anvendes som en nyttig opslagsbog i det kliniske arbejde.

  • - 2. udgave
    af Inge Olsen & Ann-Mette Kiel
    418,95 kr.

    En grundbog til faget ”Farmakologi og medicinhåndtering". Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Faget skal give dig forudsætninger for at håndtere medicin på en patientsikker måde. Derfor indeholder bogen emner som: Ansvar og kompetence ved medicinhåndtering. Konkrete opgaver i forbindelse med medicinhåndtering Samarbejde med og undervisning af borgeren i forbindelse med medicinering Medicinens påvirkning af kroppen Medicinregning Konkrete præparaters virkninger og bivirkninger.Denne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.