Bøger af Helge Hvid
-
- En grundbog til et fag
458,95 kr. 4. reviderede udgave af denne klassiker. Sociologi – en grundbog til et fag har i mange år været et centralt værk i dansk sociologi og samfundsvidenskab. Bogen er en bred indføring i sociologiens teoretiske og empiriske univers og rummer bidrag af førende kræfter på tværs af landet. Denne nye udgave er gennemrevideret og opdateret med den nyeste viden på området. Kapitlerne om social klasse og social ulighed, økonomi, produktion og arbejde, familie og kultur er nyskrevne. Desuden er der tilføjet et nyt kapitel om byens sociologi. Bidragydere: Hans Thor Andersen (AAU)John Andersen (RUC)Flemming Balvig (KU)Anders Blok (KU)Connie Carøe Christiansen (KU og RUC)Peter Gundelach (KU)Erik Jørgen Hansen (DPU)Hanne Foss Hansen (KU)Bjørn Evald Holstein (KU)Lars Bo Kaspersen (GBS)Anker Brink Lund (SDU)Flemming Mikkelsen (AU)Nils Mortensen (AU)Niels Møller (DTU)Henning Salling Olesen (RUC)Mai Heide Ottesen (SFI)Inge Kyger Pedersen (KU)Annick Prieur (AAU)Ole Riis (AU) Sociologi - en grundbog til et fag kan også fås som e-bog. Klik her.
- Bog
- 458,95 kr.
-
456,95 kr. Interessen for øget frisættelse og selvorganisering er stor. Mange organisationer ønsker at udvikle sig i retning af den selvledende organisation samt finde måder at forene en fladere struktur med det klassiske ledelseshierarki. Mindre hierarki, mere ledelse bidrager til, at virksomhederne kan finde deres vej i bestræbelserne.Bogen giver overblik over ideer og koncepter fra den relevante litteratur samt deler praktiske erfaringer med at etablere og fastholde en helt eller delvist selvledende organisation. Hertil præsenterer forfatterne løsningsforslag til en række problemstillinger, som er typiske i bevægelsen mod øget selvorganisering.Bogen henvender sig til praktikere, der er eller vil i gang med at skabe mere selvorganisering i deres organisation. Med sine mange eksempler peger bogen på dilemmaer og muligheder, man skal holde sig for øje. Bogens præsentation af begreber og teorier gør den velegnet til undervisningsbrug, hvor ledelse behandles.
- E-bog
- 456,95 kr.
-
- Veje til den selvledende organisation
383,95 kr. Interessen for øget frisættelse og selvorganisering er stor. Mange organisationer ønsker at udvikle sig i retning af den selvledende organisation samt finde måder at forene en fladere struktur med det klassiske ledelseshierarki. Mindre hierarki, mere ledelse bidrager til, at virksomhederne kan finde deres vej i bestræbelserne. Bogen giver overblik over ideer og koncepter fra den relevante litteratur samt deler praktiske erfaringer med at etablere og fastholde en helt eller delvist selvledende organisation. Hertil præsenterer forfatterne løsningsforslag til en række problemstillinger, som er typiske i bevægelsen mod øget selvorganisering. Bogen henvender sig til praktikere, der er eller vil i gang med at skabe mere selvorganisering i deres organisation. Med sine mange eksempler peger bogen på dilemmaer og muligheder, man skal holde sig for øje. Bogens præsentation af begreber og teorier gør den velegnet til undervisningsbrug, hvor ledelse behandles.
- Bog
- 383,95 kr.
-
- En folkestyret hverdag
179,95 kr. Selvom vi bruger meget tid, energi og engagement på arbejdspladsen, har vi kun begrænset indflydelse på opgavens udførelse, organiseringen af arbejdet og på de strategiske beslutninger.Demokratisering af arbejdslivet kan være en løsning på mange problemstillinger, vi møder i arbejdslivet: bureaukratisk kontrol, undertrykkelse af faglighed, meningsløshed, begrænsede læringsmuligheder og stress. Men demokrati er ikke noget, der kommer af sig selv, og det tager tid. Der kan være forhindringer på vejen, og nogle gange udvikler demokrati sig til pseudodemokrati.Bogen peger både på positive og negative erfaringer med demokratisering og viser, hvordan det kan være omdrejningspunkt for et sundere og mere produktivt arbejde. Samtidig kan demokratisering af arbejdet være en kilde til demokratisering af samfundet som helhed.Bogen baserer sig på arbejdslivsforskning, men er udformet som en let tilgængelig debatbog. Hensigten er at skabe debat om emnet.Deltag i debatten på http://demokratisering.dk.
- Bog
- 179,95 kr.
-
- Tiden og det grænseløse arbejde
68,95 - 158,95 kr. Tidsnød, fortravlethed og følelsen af, at tiden ikke slår til, er en moderne epidemi. Ikke kun i arbejdslivet, men også i vores hverdagsliv. Vi taler om at vinde tid, låne tid, skaffe tid, ja endog at stjæle tid. Mange længes efter et tidsmiljø, hvor der er plads til nærvær, koncentration og fordybelse, men samtidig arbejder stadig flere i noget, der nærmer sig grænseløst arbejde, hvor de i princippet er tilgængelige for arbejde i det meste af deres vågne tid, og arbejdsrytmen og indsatsen er situationsbestemt. Der er tale om ny arbejdsmoral, som betyder, at vi forholder os til arbejdetpå nye måder. Arbejdet flyder sammen med livet i sin helhed. Bogen undersøger tid og acceleration i det moderne samfund og beskriver, hvordan arbejdslivet påvirkes heraf. Den udforsker, hvordan det grænseløse arbejde gør os fattige på tid. Og så giver bogen bud på, hvordan vi skaber arbejdslivskvalitet gennem formning af arbejdspladsens tidsmiljø. Bogen baserer sig på et forskningsprojekt, som i samarbejde med seks virksomheder har indsamlet erfaringer med og teoretisk viden om ‘Tiden i det grænseløse arbejde’. Derudover er der gennemført eksperimenter med muligheder for at skabe sunde rytmer i arbejdslivet.