Bøger af Hans Mortensen
-
44,73 - 73,95 kr. Magt, sammenhold, brodermord, private og politiske intriger - konstellationen Auken, Bjerregaard, Lykketoft og Nyrup har det hele. Sammen har de tegnet Socialdemokratiet i mere end 30 år, og historien om dem er derfor en væsentlig del af forklaringen på den situation, partiet står i i dag. Illustreret.
-
- Venstres vej til magten
44,73 kr. Velfærd – hvorfor ændrede man linjen omkring bl.a. efterløn? Skattestop kontra liberalt krav om skattelettelser EU – fra stjerner på sokkerne til skeptisk berøringsangst Udlændingepolitik – fraværende i 1998 og et vinderemne i 2001 Værdikampen – hvem skriver historien? Irak og den aktivistiske udenrigspolitik Fagbevægelsen – skal den nedkæmpes eller omklamres? Dansk Folkeparti – hvor langt kan alliancen bære? Liberalismen – hører de store ideologier fortiden til, som Fogh har udtalt?
- E-bog
- 44,73 kr.
-
93,95 - 138,95 kr. I sensommeren 1960 trodsede det danske fodboldlandshold alle forudsigelser og vandt sølv ved de olympiske lege i Rom. I den turnering fødtes en af dansk fodbolds største stjerner, Harald Nielsen. Det var også her myten om Henry From, der plantede sit tyggegummi på stolpen og reddede et afgørende straffespark, skabtes. Manden bag den danske succes var træneren Arne Sørensen, der kunne se ind i fodboldens fremtid og insisterede på at være en del af den på trods af stivnakkede ledere i DBU. Sørensen var forandringens mand. 1960 var forandringens år på tærsklen til 'de glade tressere'. Beatles spillede deres første koncert i Hamborg. Bob Dylan forlod skolen for at blive musiker. Fellini lod Anita Ekberg bade i Trevifontænen, det danske Socialdemokrati fik sin første formand uden arbejderbaggrund. I Sharpesville myrdede sydafrikansk politi, den unge Nelson Mandelas tilhængere og i USA marcherede Martin Luther Kings oprørske sorte, mens John F. Kennedy bebude sit kandidatur til præsidentposten. Imens trænede danske fodboldspillere til det første tv-transmitterede OL. Et OL, hvor en dansk cykelrytter døde i den første dopingskandale, hvor USA's sorte hentede store triumfer blandt andet ved den 18-årige Cassius Clay, der siden skulle blive Muhammed Ali. Hvor en barfodet etiopisk maratonløber vandt Afrikas første guldmedalje. Og hvor den kolde krig konstant lå som dyster underlægningsmusik mindre end et halvt år før opførelsen af Berlinmuren.
-
73,95 kr. Siden Svend Auken kom i Folketinget i 1971, har han været en central figur i dansk politik. Først som minister i Anker Jørgensens regeringer, siden som partiformand og offer for det socialdemokratiske formandsopgør i 1992 og som magtfuld miljøminister i Nyrup-regeringen. Op til den socialdemokratiske kongres i efteråret 2008 bekendtgjorde Auken, at han led af en uhelbredelig kræftsygdom. Den døde han af i august 2009. Hans tale til kongressen blev en slags politiske testamente, hvor han fremlagde sin udgave af den socialdemokratiske vision. I Det, Svend mener, er udfolder han over for Hans Mortensen denne vision og giver sit bud på Socialdemokratiets historiske rolle, partiets grundlæggende idé og dets fremtid. Derudover fortæller han om sit eget livssyn – herunder den kristne tro, der har præget hele hans liv. Og om sin politiske rejse fra barn af borgerlige modstandsfolk over en tid som socialdemokratisk EU-modstander til overbevist internationalist og europæer. Han taler endvidere om prisen for politik – om skuffelser, nederlag og håbet om nye sejre. Hans Mortensen (1958) er politisk reporter på Weekendavisen. Han skrev i 2005 bogen De fantastiske fire om Svend Auken, Ritt Bjerregaard, Mogens Lykketoft og Poul Nyrup Rasmussen.
- E-bog
- 73,95 kr.
-
93,95 - 138,95 kr. Journalisten Kasper Berg har en fortid som glødende kommunist, men den har han for længst lagt bag sig. Det tror han i hvert fald. For da ungdomsvennen Bjarne findes druknet i havnen i deres hjemby, får Kasper udleveret en stak breve, som kaster nyt lys over hans og vennens fælles historie. Brevene er skrevet af østtysk kvinde, de to mødte på en sommerlejr i det daværende DDR, og de efterlader Kasper med en række uafklarede spørgsmål: Blev hans ven hvervet som spion for østtyskerne, eller var han bare en nyttig idiot i et storpolitisk spil under den kolde krig? Og er hans død et hændeligt uheld, eller er det overlagt mord som konsekvens af noget, der skete dengang?Svarene skal findes i nutiden og i cirkler, hvor man mindst ville vente det. Og for Kasper bliver jagten på sandheden ikke ufarlig. Fjendens bedste ven er politiks spændingsroman om et vigtigt kapitel i den kolde krig, der udspillede sig tæt på nutiden og tæt på Danmark.
-
138,95 kr. ”Hvis man bliver skrækslagen den dag, man får tilbudt del i magten, så hører man til nederlagets mænd.” Sådan sagde Aksel Larsen, SF's stifter. Da det efter mere end 50 år lykkedes SF at komme i regering i 2011, blev det en dramatisk oplevelse og en lige så dramatisk afsked. I mellemtiden er to formænd skiftet ud, og en række ledende personer – herunder fire tidligere ministre – har forladt partiet. Hvad er det, der gør, at SF har det så vanskeligt med magten? Partiets historie tilbage fra 1958 rummer en del af svaret. "SF – Magtens pris" er en redigeret og opdateret version af "Den røde tråd – SF og vejen til magten", der udkom efter valget i 2011.
- E-bog
- 138,95 kr.
-
78,95 kr. ;Gyldendal Lyd;"Siden Svend Auken kom i Folketinget i 1971, har han været en central figur i dansk politik. Først som minister i Anker Jørgensens regeringer, siden som partiformand og offer for det socialdemokratiske formandsopgør i 1992 og som magtfuld miljøminister i Nyrup-regeringen.Op til den socialdemokratiske kongres i efteråret 2008 bekendtgjorde Auken, at han led af en uhelbredelig kræftsygdom. Den døde han af i august 2009. Hans tale til kongressen blev en slags politiske testamente, hvor han fremlagde sin udgave af den socialdemokratiske vision.I Det, Svend mener, er udfolder han over for Hans Mortensen denne vision og giver sit bud på Socialdemokratiets historiske rolle, partiets grundlæggende idé og dets fremtid. Derudover fortæller han om sit eget livssyn – herunder den kristne tro, der har præget hele hans liv. Og om sin politiske rejse fra barn af borgerlige modstandsfolk over en tid som socialdemokratisk EU-modstander til overbevist internationalist og europæer. Han taler endvidere om prisen for politik – om skuffelser, nederlag og håbet om nye sejre.Hans Mortensen (1958) er politisk reporter på Weekendavisen. Han skrev i 2005 bogen De fantastiske fire om Svend Auken, Ritt Bjerregaard, Mogens Lykketoft og Poul Nyrup Rasmussen.Lydbogen er indlæst af Lars Thiesgaard."
- Lydbog
- 78,95 kr.