Bøger af Hans Beck Thomsen
-
198,95 - 248,95 kr. Den danske kokkescenes ‘grand old men’ samles igen, omkring deres store passion for at tilberede fantastiske retter med østers. Fire af vore mest velrenommerede mesterkokke, Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke og Hans Beck Thomsen, fortæller i denne smukke og indbydende bog, hvorfor de holder af østers, og om hvordan de tilbereder deres personlige ynglingsretter med østers. Det hele krydrer de med personlige anekdoter om deres oplevelser med det luksuriøse skaldyr. Østers er en kongelig spise, der har været elsket af høj og lav i årtusinder. Vi får den fascinerende historie om, hvorfor verdens ældste østersbestand i Limfjorden altid har været så eftertragtet og højt elsket en spise. Her er masser af faglig viden og en gennemgang af forskellige typer østers. Bogen er fyldt med flotte, velkomponerede opskrifter. Her er noget for enhver smag, også for dem, der endnu ikke er helt klar over, at de elsker østers. Forfatterne er ikke blot mesterkokke på hver deres måde, de har alle fire en fælles passion som østerselskere – en passion, som de i rigt mål deler ud af her. Det hele er krydret med smukke fotos af de mange herlige retter. Et uundværligt værk og must for alle, der holder af østers. Om forfatterne Erwin Lauterbach er en nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. Erwin Lauterbach drev og ejede i en årrække den velrenommerede Restaurant Saison, i dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København. Lauterbach har modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen. Jan Hurtigkarl åbnede sin første restaurant, Hos Jan Hurtigkarl, i 1979, i hjertet af København. Siden drev han i mange år restauranten Jan Hurtigkarl & Co. på Nordsjællands kyst, hvor han udviklede et meget personligt, opfindsomt og globalt køkken, der hver sæson havde et nyt tema. Han har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Årets kok og Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København sammen med Jakob Mielcke Hansen – en gourmetrestaurant med fokus på eksperimenterende mad og samspillet mellem den omkringliggende have og køkkenet. Søren Gericke er mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye, danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har modtaget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke. Hans Beck Thomsen har gennem mere end 25 år, som tredje generation, været ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og har forandret den mere end 200 år gamle kro til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskille prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Er medlem af Fonden til fremme af dansk gastronomi og driver i dag også Restaurant Stranden i Henne.
-
198,95 - 206,95 kr. Er der en grøntsag, der fortjener hyldest og en fornem plads i danskernes køkken, så er det kartoflen. Danmark er et af de bedste steder i verden til at dyrke kartofler, der rummer så mange muligheder i både hverdagskøkkenet og i den højere gastronomi. KARTOFLER er hyldesten til den lille knold fra nogle af Danmarks mest kreative og velrenommerede mesterkokke. Hans Beck Thomsen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Hurtigkarl viser, hvordan en kartoffel kan blive forvandlet til gastronomi på allerhøjeste plan. Kartofler er en del af den danske gastronomiske kulturarv. Gennem århundreder har kartoflen været en fast bestanddel i danskernes køkken. Den kan dyrkes stort set overalt i Norden, den kan lagres til vintermånederne, den er sund, og vi kan få den helt frisk og nyopgravet om sommeren og langt ind i efteråret. En kartoffel er ikke bare en kartoffel. I KARTOFLER deler de fire kokke ud af deres store viden om kartofler. Bogen fortæller om både anvendelsen i køkkenet, opbevaringen, og hvordan de mange forskellige sorter kan bruges både nye og som lagrede. Bogen indeholder en gennemgang af både kendte og mere sjældne sorter, som med fordel igen kan få plads i haven og på køkkenbordet. KARTOFLER er både for dem, der elsker kartoflen og gerne vil have endnu flere måder at tilberede den på – og for dem, der endnu ikke kender nok til kartoflens mange muligheder.