Bøger af Gyrðir Elíasson
-
283,95 kr. Skyggeskibe (Skuggaskip, 2019) er Gyrðir Elíassons tiende novellesamling og markerer et nybrud i forfatterskabet, hvor humoren, skønt stadig subtil, får mere plads og forfatteren diskret etablerer et tættere forhold til læseren. Som det tidligere er sagt om hans forfatterskab: "I en verden fyldt med støj, skal visdommen måske findes hos den, der hvisker."Gyrðir Elíasson (f. 1961 i Reykjavík) er en af de mest roste og anerkendte forfattere i sin generation. Han modtog i 2000 Den Islandske Litteraturpris for novellesamlingen Gula húsið; da. Det gule hus (2019) og i 2011 Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen Milli trjánna; da. Mellem træerne (2011). På dansk findes en række udgivelser af det ganske omfattende prosa-forfatterskab og i 2023 er endvidere udkommet dobbelt-digtsamlingen Nogle almindelige ord om solens afkøling | Her vokser ingen citrontræer.
- Bog
- 283,95 kr.
-
- pastoralsonate
148,95 - 233,95 kr. “Gyrdir Eliasson besidder nogle af de samme egenskaber, som jeg-fortælleren i 'Ved Sandåen'. Han kan få næsten alt ud af ingenting. Hans sprog er enkelt, men med disse pludselige skred i sig – af betydning, uhygge og indsigt, hvor lag i personligheden afdækkes, og læseren kikker ind lige dér, hvor det gør ondt.” – Weekendavisen“(...) en af de mest tankefulde og tankevækkende bøger, jeg længe har læst. (…) For mit vedkommende er bogens litterære intensitet og selvbevidsthed fuldkommen uimodståelig.” – Kristeligt Dagblad “Smuk, helstøbt, tankevækkende roman (…) En af de bedste bøger, jeg har læst længe.” – Litteratursiden.dk“Ren magi fra Elíasson.” – Dansk BiblioteksCenter“Det er morsomt. Det er også dybsindigt. (…) som veltempereret sproglig musik.” – Information“'Ved Sandåen' er et fund for den, der vil studere skrivekunstens åsted. Eller for at blive i forfatterens billedsprog, den er ikke så meget en pastoralsonate som en etude, et svært, men fuldstændig gennemsigtigt stykke.” – Politiken, 4 HJERTER“… et naturevangelium om et poetisk drømmerige langt mod nord, om menneskets ensomhed og om tilværelsens umulighed sat op mod utopien.” – Nordjyske Stiftstidende, 5 STJERNER“Sikke en forunderlig bog (…) Sikke et stykke fortryllende litterær musik. (…) en af de lykkelige litterære overraskelser, man af og til kan være så heldig at falde over.”– BogbloggendotcomÉn mand, to campingvogne og en række opgør med fortiden. Det er scenen for denne lille, stille roman om kampen for at få naturen til at leve i maleriet. Den er i slægt med Henry David Thoreaus 'Walden' og Edward Abbeys 'Desert Solitaire' og bærer blandt andet mottoet “Alle kender det gavnliges nytte, men ingen forstår det formålsløses nytte”.
-
- Kortprosa
288,95 kr. I denne samling af Gyrðir Elíassons berømmede kortprosa – eller som det hedder på islandsk: smáprósar – vil De møde en forfatter, som får tatoveret sin debutroman på kroppen; De vil ikke kunne gøre dem fri af mistanken om, at alle andre mennesker er zombier; omvendt vil De næsten kunne tale flydende norsk … og så vil De naturligvis komme på en tur rundt i de betagende islandske landskaber. Teksterne rummer enorme naturkræfter såvel som bittesmå iagttagelser, foruden det evige spørgsmål: kan vi stole på, hvad øjnene ser?Gyrðir Elíasson (f. 1961 i Reykjavík) er en af de mest roste og anerkendte forfattere i sin generation, og har modtaget både Den Islandske Litteraturpris og Nordisk Råds Litteraturpris. I 2024 er Elíasson endvidere tildelt Tranströmerpriset, bl.a. med begrundelsen at han ”med humor og forundring bevarer tusindvis af øjeblikke, hvor tilværelsen står og svajer.”På dansk findes en række udgivelser af det ganske omfattende forfatterskab, senest novellesamlingen Skyggeskibe (2023), og i 2023 og ’24 er udkommet intet mindre end to dobbelt-digtsamlinger: Nogle almindelige ord om solens afkøling | Her vokser ingen citrontræer og Sidste rejsebrev | Drømmetab.
- Bog
- 288,95 kr.
-
- Kortprosa
283,95 kr. I denne samling af Gyrðir Elíassons berømmede kortprosa – eller som det hedder på islandsk: smáprósar – vil De blive vidne til ikke så få biluheld og brande; De vil forvilde dem ud i forræderiske moser, som ganske vist blot handler efter deres natur; De vil drukne i drømme … og så vil De naturligvis komme på en tur rundt i de betagende islandske landskaber. Teksterne rummer enorme naturkræfter såvel som bittesmå iagttagelser, foruden det evige spørgsmål: kan vi stole på, hvad øjnene ser?Gyrðir Elíasson (f. 1961 i Reykjavík) er en af de mest roste og anerkendte forfattere i sin generation, og har modtaget både Den Islandske Litteraturpris og Nordisk Råds Litteraturpris. I 2024 er Elíasson endvidere tildelt Tranströmerpriset, bl.a. med begrundelsen at han ”med humor og forundring bevarer tusindvis af øjeblikke, hvor tilværelsen står og svajer.”På dansk findes en række udgivelser af det ganske omfattende forfatterskab, senest novellesamlingen Skyggeskibe (2023), og i 2023 og ’24 er udkommet intet mindre end to dobbelt-digtsamlinger: Nogle almindelige ord om solens afkøling | Her vokser ingen citrontræer og Sidste rejsebrev | Drømmetab.
- Bog
- 283,95 kr.
-
268,95 kr. "Man bliver lys i sindet af Gyrðir Elíassons' digte" Thomas Bredsdorff, PolitikenPrisbelønnede Gyrðir Elíasson – bl.a. Halldór Laxness litteraturpris, Den islandske litteraturpris, Nordisk Råds Litteraturpris – er først for nylig introduceret med sin lyrik på dansk; i 2023 udkom dobbelt-digtsamlingen Nogle almindelige ord om solens afkøling og Her vokser ingen citrontræer, der nu følges op med dobbeltdigtsamlingen Sidste rejsebrev og Drømmetab, ligeledes på elegant dansk ved Erik Skyum-Nielsen.
- Bog
- 268,95 kr.
-
268,95 kr. Prisbelønnede Gyrðir Elíasson – bl.a. Halldór Laxness litteraturpris, Den islandske litteraturpris, Nordisk Råds Litteraturpris – har indtil nu kun været oversat med prosa til dansk; nu kan lyrikeren Elíasson nydes i dobbelt-digtsamlingen Nogle almindelige ord om solens afkøling og Her vokser ingen citrontræer, på elegant dansk ved Erik Skyum-Nielsen.
- Bog
- 268,95 kr.
-
148,95 - 205,95 kr. "Gyrðir Elíasson har et betydeligt talent for situationer i ro." – Politiken"Stille, men med en stærk og lang efterklang"– Thomas Thurah, Information "Fremragende roman"– Bogblogger.dk"Sørgemarchen er ikke bare en roman om kunstneren og kunsten. Det er også en fortælling om ønsket om at blive husket, være noget for nogen og ikke mindst for en selv. Det er fortællingen om det nære, det fjerne, om livet i lokalsamfundene, hvor alle tænker sit og ved nok så meget om alle og hinanden."– Littuna.dk 'Sørgemarchen' er tredje bog i Gyrðir Elíassons trilogi af kortromaner om kunstnere, der slår sig ned på et afsides sted for at hellige sig deres kunst.Denne gang således en reklametekstforfatter, som låner et sommerhus af sin kones morbror for at dyrke sin hobby – at komponere musik over omgivelsernes lyde, såsom kaffekedlens fløjten og den summende lyd fra køledisken i landsbyens butik.Som i trilogiens to foregående romaner – 'Ved Sandåen' (da. 2012) og 'Vinduet mod syd' (da. 2018) – kniber det dog for vor helt at koncentrere sig om sin kunstneriske skaben. Praktiske gøremål og tilværelsens alvor trænger sig på. Og så indtræffer der en – for vor helt – mindre katastrofe.
-
168,95 - 248,95 kr. Indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris “Der er en intensitet og en dresseret vildskab i Elíassons prosa, som er uden sidestykke … Vi er nede i det ultrakorte format på ganske få sider, hvor der hverken er plads til løs tale eller floromvunden snak. Her er hverdagssitutioner trukket præcist op, og så lurer der et eller andet fælt i historierne.” – Anne Skov Thomsen, Nordjyske ★★★★★ FEM STJERNER “29 florlette noveller, der imidlertid med dybe sug af melankoli, stille simrende humor og poetisk nærvær, er en ubetinget og indgribende fornøjelse at læse.” – Henrik Wivel, Weekendavisen“… korte, minimalistiske og meget intense stykker bygget op omkring en situation, en stemning, et billede, der vider sig ud i fortættet betydning. Han skriver med en fantastisk ro om de mest dramatiske ting.” – May Schack, Politiken“… en beregnende dramatik-fuser, en leg med identifikation og marginale eksistenser. Bedst som læseren tror, at nu er der forløsning for alle pengene, ja, så sker der ikke noget … Og det er netop det fede!” – Bo Kampmann Walther, Kristeligt Dagblad“… en egen korthuggen antydningskunst, der lader visse handlingselementer stå som tegn, som sære emblemer i et univers, der til den ene side forekommer realistisk genkendeligt, men som til den anden side vider sig ud mod metafysikken.” – Erik Skyum-Nielsen, Information “… noget af det bedste jeg har læst i år. Hvis du kun skal læse en novellesamling i år, så vælg 'Det gule hus'.” – Anne Wehner, Bogblogger.dk“Meget flotte og stemningsmættede noveller i en minimalistisk stil. Der er en helt særlig nøgternhed over skrivestilen, der trækker på naturen og isolationen som inspirationskilde.” – Dansk BiblioteksCenter
-
94,95 kr. David reist auf seinem alten blauen Motorrad samt Koffer und Schreibmaschine durch Island. Dabei folgt er den Spuren seines verstorbenen Vaters. David reist nicht "normal", vielmehr wandelt er zwischen der realen und einer fantastisch grotesken Traumwelt, in der er auf allerlei merkwürdige Gestalten wie Geister, Ungeheuer, seltsame Menschen und ein einsames Rentier trifft. Eine unglaubliche Reise durch Davids Bewusstsein beginnt.Gyrðir Elíasson, geboren 1961 im isländischen Sauðarkrókur, brach sein Literatur- und Pädagogikstudium in Reykjavìk ab, um sich ganz der Literatur zu widmen. Seit 1983 veröffentlicht er experimentelle Gedichte und Bücher."Eine spannende, kleine, viel zu kurze Erzählung, deren Ende überrascht oder vielleicht doch eine Vorahnung erfüllt. Es bleibt ein wenig Ratlosigkeit, Wehmut aber auch eine Prise Faszination für das Zauberhafte." – dreizehn, <a href="http://www.literaturschock.de">www.literaturschock.de</a>"Leicht zu lesen mit großartiger Geschichte, die von der ersten Seite an spannend ist." – Ana Thomsen, <a href="http://www.goodreads.com">www.goodreads.com</a>
- E-bog
- 94,95 kr.
-
118,95 kr. Én mand, to campingvogne og en række opgør med fortiden. Det er scenen for denne lille, stille roman om kampen for at få naturen til at leve i maleriet. Den er i slægt med Henry David Thoreaus Walden og Edward Abbeys Desert Solitaire og bærer blandt andet mottoet 'Alle kender det gavnliges nytte, men ingen forstår det formålsløses nytte'."Gyrdir Eliasson besidder nogle af de samme egenskaber, som jeg-fortælleren i Ved Sandåen. Han kan få næsten alt ud af ingenting. Hans sprog er enkelt, men med disse pludselige skred i sig – af betydning, uhygge og indsigt, hvor lag i personligheden afdækkes, og læseren kikker ind lige dér, hvor det gør ondt." – Henrik Wivel, Weekendavisen"En af de mest tankefulde og tankevækkende bøger, jeg længe har læst ... For mit vedkommende er bogens litterære intensitet og selvbevidsthed fuldkommen uimodståelig." – Anders Juhl Rasmussen, Kristeligt Dagblad"Det er morsomt. Det er også dybsindigt ... som veltempereret sproglig musik." – Torben Brostrøm, Information
- Lydbog
- 118,95 kr.
-
- noveller
148,95 - 233,95 kr. Nordisk Råds Litteraturpris 2011 47 små noveller, som er kendetegnet ved et billeddannende og påtrængende sprog, hvor en stille uhygge, ensomhed og desperation ofte sniger sig ind på læseren. Virkeligheden som vi kender den synes ophævet, men alligevel tager alle novellerne udgangspunkt i en let genkendelig hverdag. Humoren er ofte ikke til at tage fejl af, men den er kulsort som de drømme, forfatteren forfører med. Mellem træerne er en kuldslået, nordisk novellesamling af høj, international kvalitet. “Magisk minimalisme … sublim sprogkunst … Gyrðir Elíasson fortjener sin pris.” – Jørgen Johansen i Berlingske “… imponerer med stilistisk ordkunst … Elíasson kan vride en scene af led, ikke så den smælder i en pointe, men tager en umærkelig drejning” – May Schack i Politiken “Mørk og bitter litteraturkonfekture.” – Jon Helt Haarder i Jyllands-Posten “Og hvilken bog! … misundelsesværdig sikker, legende let, overskudsagtig på den fede måde.” – Peter Hagmund i Fyens Stiftstidende “… han fortjener i den grad prisen. (…) Er der et stille ventilerende vanvid i Gyrðir Eliassons noveller, og en stedvis morderisk intention, er der også en stille humor og en forsonende skønhed over nogle af dem.” – Henrik Wivel i Weekendavisen “MESTERLIGT. (…) en fænomenal novellesamling … en af efterårets bedste, mest læse- og bevaringsværdige bøger” – Anders Juhl Rasmussen i Kristeligt Dagblad