De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Frederik Harhoff

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 11%
    af Sten Schaumburg-Müller, Bugge Thorbjørn Daniel, Jesper Lindholm, mfl.
    533,95 - 598,95 kr.

    Bogen dækker hele det folkeretlige område og stiller skarpt på den historiske udvikling, de folkeretlige teorier, de centrale retskilder, traktater og sædvaner samt på folkerettens aktører. Derudover giver bogen et overblik over, hvad folkeretten betyder for staters ansvar, rettigheder og territorium samt over den internationale havret og folkerettens regler vedr. krig, konflikt og ikke mindst de internationale menneskerettigheder. Endelig præsenterer bogen en række af de vigtigste internationale organisationer.Bogen foreligger nu i en stærkt revideret 2. udgave, hvor alle kapitler er opdaterede. Dernæst er bogen tilføjet to helt nye kapitler: et om Retskilder i folkeretten og et om Jurisdiktion og immunitet. Bogen er således en solid og aktuel indføring i folkeret ikke blot til studerende på universiteterne, men også til embedsmænd, journalister og andre, der til daglig beskæftiger sig med folkeret.Bogen er skrevet af og med bidrag fra medarbejdere ved hhv. Juridisk Institut på Syddansk Universitet, Juridisk Institut på Aalborg Universitet og Forsvarsakademiet: orlogskaptajn Kenneth Øhlenschlæger Buhl, professor (MSO) Birgit Feldtmann, lektor Ulrike Fleth-Barten, ph.d.-stipendiat Niels Lachmann, lektor Jesper Lindholm, professor Sten Schaumburg-Müller samt professor emeritus og tidligere dommer ved FN’s Krigsforbryderdomstol for Eksjugoslavien Frederik Harhoff, der også sammen med lektor Bugge Thorbjørn Daniel har redigeret bogen.

  • af Ole Spiermann, Ole Espersen & Frederik Harhoff
    388,95 kr.

    Folkeret indeholder en generel og en speciel del. Den generelle del omfatter en fremstilling af folkerettens historie, dens retskilder, retssubjekter, begreber og grundprincipper samt de almindelige regler om ansvar og bilæggelse af stridigheder. Den specielle del indeholder kortfattede fremstillinger af nogle af de væsentligste materielle retsområder i folkeretten, nemlig menneskerettighederne, krigsretten (herunder retsforfølgningen af krigsforbrydere, m.fl.), havretten og miljøretten. Bogen afsluttes med en oversigt over de vigtigste internationale organisationer.Folkeret har både et teoretisk og et praktisk sigte. I forhold til studerende er der lagt vægt på at formidle sammenhængen mellem folkerettens generelle og materielle regler. De materielle retsområder, som behandles i bogen, er af betydning for mange praktiserende jurister i deres almindelige virke.

  • - – juridiske udfordringer ved danske militære missioner i det 21. århundrede
    af Ole Spiermann, Oluf Jørgensen, Jørn Vestergaard, mfl.
    389,58 kr.

    Robust mandat: Danmark har igennem de sidste ca. 20 år – siden indgangen til det 21. århundrede – deltaget aktivt i en række internationale krige og militære missioner.Mens tidligere danske udsendelser overvejende var til FN-kontrollerede fredsbevarende missioner med en begrænset bemyndigelse til at anvende magt, så har de danske udsendelser i løbet af de sidste årtier været til lande med væbnet konflikt med deciderede kamphandlinger og med et robust mandat for de danske soldater til at anvende magt.Det skifte der er sket på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område har haft stor betydning for det danske samfund og sat sig mange spor, men mens der er gennemført forskellige evalueringer af den danske krigsindsats, er der ikke foretaget en tværgående retlig. Robust mandat udfylder dette tomrum.Juraen har netop på mange forskellige niveauer indtaget en central rolle for den danske indsats. De danske styrker har været i krig med et robust mandat og med deraf affødte robuste juridiske udfordringer. Hvornår er det lovligt at anvende magt mod en anden stat? Hvornår må danske styrker bruge dødelig væbnet magt eller frihedsberøve fjendtlige civile? Hvordan håndterer man formodede pirater, der er tilbageholdt ud for Afrikas Horn? Hvem holder øje med de danske internationale militære missioner? Og hvad gør vi med danske statsborgere, der udrejser til krigszoner i fx Syrien og deltager i kamphandlinger mod danske styrker?Det er disse juridiske udfordringer, der – set i forhold til dansk ret og folkeretten – er fokus for denne bog, herunder hvordan udfordringerne er blevet håndteret, samt om der er fundet tilfredsstillende løsninger på dem.Bogen er udgivet med støtte fra Margot og Thorvald Dreyers Fond