Bøger af Flemming Rose
-
223,95 kr. - Bog
- 223,95 kr.
-
93,95 - 168,95 kr. De besatte er den ufortalte historie om Flemming Roses afsked med Jyllands-Posten efter seks år med sindelagskontrol, håndhævet af bladhusets øverste ledelse. I en insiderberetning, der vil forarge og forbløffe, bryder han tavsheden om tyranniet på Rådhuspladsen og fortæller om håndfæstningen, der i otte punkter opmålte ytringsfriheden for landets mest kendte udlandsredaktør, under trusler om fyring. De besatte er et drama om magt, medier og mennesker i en terrortid. Men det er også en eftertænksom bog til alle dem, der troede, det sidste ord var sagt om Muhammedkrisen. Med afsæt i sine personlige oplevelser på en avis under pres blotlægger Flemming Rose de sande dilemmaer bag de tyndslidte publicistiske idealer, og han spørger, om det frie ord virkelig trives, når det med simple midler kan lykkes fanatikere at vende en avis mod sig selv.
-
73,95 kr. Nyt forord af Flemming Rose (2014).Med Morgenavisen Jyllands-Postens offentliggørelse af Muhammed-tegningerne i 2005 blev Danmark centrum for en global strid om ytringsfrihed. Flemming Rose forsvarede de 12 tegninger, mens verden stod i brand, og han blev hurtigt en central aktør i debatten om ytringsfrihedens grænser i det 21. århundrede. I løbet af de forgangne år har Rose besøgt universiteter og tænketanke, deltaget i konferencer og debatmøder overalt i verden for at diskutere tolerance og frihed. Flemming Rose fortæller om personer og oplevelser, der har påvirket hans syn på verden og sat rammerne for hans forståelse af Muhammed-krisen, om møder med systemkritikere i Sovjetunionen og eksmuslimer i Europa. Han giver os sin personlige beretning om en begivenhed, der har sat dagsordenen for debatten om, hvad det vil sige at være borger i et demokrati, og hvordan vi lever sammen i en verden, der bliver stadig mere multikulturel, multireligiøs og multietnisk.
- E-bog
- 73,95 kr.
-
73,95 kr. Tiden efter Sovjetunionens fald blev skelsættende for Rusland, og ingen vidste rigtigt, hvad man skulle forvente af det nye Rusland. Flemming Rose rejste i begyndelsen af 1990’erne rundt i hele Rusland og talte med både de almindelige borgere for at se, hvordan regimeskiftet havde påvirket dem, og hovedmændene bag omvæltningen, Mikhail Gorbatjov og Boris Jeltsin.Flemming Rose (f. 1958) er en dansk forfatter, journalist og seniorforsker ved den amerikanske tænketank Cato Institute. Han er oprindeligt uddannet i russisk sprog og litteratur og var i mange år korrespondent for Berlingske Tidende i Moskva og Washington DC. Fra 1999 til 2015 var Flemming Rose tilknyttet Jyllands-Posten først som korrespondent i Moskva og senere som kulturredaktør og udlandsredaktør. Mange husker bedst Flemming Rose for, at han lod 12 satiriske tegninger af profeten Muhammed trykke i Jyllands-Posten, hvilket efterfølgende fik en stor del af den muslimske verden til at vende sig mod Danmark som land og ham som person. Flemming Rose kom under voldsom beskydning fra mange sider for, at han lod de provokerende tegninger trykke, men han har altid stået ved sin ret til ytringsfrihed og nægtet at sige undskyld, selvom truslen fra radikale muslimer mod ham er så stor, at han må leve under døgnbeskyttelse af PET-agenter. Efter muhammedkrisen er Flemming Rose blevet en stor og vigtig stemme i kampen for ytringsfrihed, for hvilket han er blevet hædret med flere prestigiøse priser.
- E-bog
- 73,95 kr.
-
103,95 kr. I 10-året for offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne gør Flemming Rose status over den debat, som han verden over har haft en central rolle i. Denne lille bog er en engageret hyldest til frihedsrettighederne. For 10 år siden inviterede Flemming Rose danske bladtegnere til at tegne muslimernes profet Muhammed. 12 tegninger blev bragt i Jyllands-Posten. Det satte gang i en debat og nogle begivenheder, som efter terrorangreb i begyndelsen af 2015 på Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris og på et debatmøde og synagogen i København har fået fornyet aktualitet. I centrum for debatten står spørgsmål som: Hvad er ytringsfrihedens grænse i et multikulturelt demokrati? Hvordan skal et frit samfund reagere på terror? Er islam forenelig med en liberal orden? Hvorfor er Europas multikulturelle drøm bristet? Hvorfra kommer de største trusler mod demokrati og frihed? Er ytringsfriheden truet, og er situationen blevet værre eller bedre i de forgangne 10 år? Hvorfor vinder den radikale højrefløj frem i flere europæiske lande, og er det en trussel mod det liberale demokrati? I ugerne efter angrebet på Charlie Hebdo tog Flemming Rose til Paris for at drøfte disse spørgsmål med venner og kolleger fra det satiriske blad, som overlevede attentatet. Denne bog er resultatet. Flemming Rose (f. 1958) er udlandsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten. Han har bifag i russisk fra Københavns Universitet. Har arbejdet i Dansk Flygtningehjælp som tolk og sproglærer og oversat en række bøger fra russisk til dansk. Fra 1990 til 2004 var Flemming Rose korrespondent i Moskva og Washington for Berlingske og Jyllands-Posten. Flemming Rose vendte i 2004 tilbage til Danmark for at overtage posten som kulturredaktør på Jyllands-Posten. I 2010 udkom den anmelderroste bestseller Tavshedens tyranni, som er oversat til engelsk, russisk og talrige andre sprog. Det britiske magasin The Economist kårede den i 2014 som en af årets 10 bedste bøger. Flemming Rose har for nylig modtaget Publicistprisen for sin mangeårige indsats for ytringsfriheden.