De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Erling Bjøl

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erling Bjøl
    123,95 - 328,95 kr.

    USA's historie fra pelsjægernes og prærievognenes fremfærd mod vest til præsidentvalget i 2004, krigen mod terrorisme og invasionen af Irak. Bogen er en gennemrevideret udgave af Gyldendals USA-historie."Kvalificeret historisk formidling i den Bjølske tone: Vægtig, vittig og vidtskuende."David Rehling, Information"Bjøls fremstilling er så langt den mest informative, der foreligger på dansk."Steffen Heiberg, Politiken

  • af Erling Bjøl
    119,95 kr.

    "Da den anden verdenskrig sluttede i 1945, var USA i den enestående situation, at det, skønt det havde båret den største byrde i mobiliseret mandskab og rustningsproduktion, var mere velhavende, end da krigen begyndte."Hele verden så anderledes ud, da støvet efter anden verdenskrig havde lagt sig. Europa lå mange steder i ruiner, både økonomisk og materielt, hvorimod USA’s status havde ændret sig til det bedre. Andet bind af Erling Bjøls trebindsværk "Verdenshistorien efter 1945" fokuserer på de rige landes indenrigspolitiske forhold, økonomi og ideologier, og hvordan disse påvirkede landenes indbyrdes forhold.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    119,95 kr.

    "Historien har ingen begyndelse. Enhver tidsalder er en fortsættelse af den foregående, præget af det, der gik forud. Der er derfor tit noget kunstigt ved de periodeopdelinger, historikerne arbejder med. Men at en ny epoke begynder i 1945, kan der ikke være nogen tvivl om. Det er tydeligt, når man nu ser tilbage – men også samtiden havde en fornemmelse af det."Anden verdenskrig forandrede hele verden. Den bragte nogle nationer tættere på hinanden, mens andre blot gled længere og længere væk fra hinanden. I tre bind beretter Erling Bjøl om verdenshistorien efter anden verdenskrig. I første bind beskriver han blandt andet, hvordan de stormagter, der havde arbejdet sammen om at besejre nazisterne, gled længere og længere fra hinanden og lærte verden en ny krigsførelse: kold krig. Bogen handler desuden om, da Asien blev rødt og de vestlige styrkers forsøg på at forhindre det, samt om våbenkapløbet, der trak tråde tilbage til anden verdenskrig.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    138,95 kr.

    "Anden verdenskrig medførte store omvæltninger og endnu flere fulgte i dens kølvand. Riger gik i opløsning, samfund brød sammen, nye stater opstod, politiske systemer ændredes, magten skiftede hænder. Kun det land, der havde lidt mest under krigen, Sovjetunionen, syntes uforanderligt, upåvirket af sine trængsler som af sine triumfer."Anden verdenskrig vendte op og ned på alting for mange lande. Nogle blev rigere, men de fleste blev fattigere, og genopbygningsprocessen kom til at vare mange år. Tredje og sidste bind af Erling Bjøls værk om verdenshistorien efter anden verdenskrig beskæftiger sig med de indenrigspolitiske forhold for ulandene og de kommunistiske lande i årene mellem 1945 og 1980. Det var en tid, der i mange lande bød på revolution, hungersnød og tyranni.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    73,95 kr.

    Få mennesker har haft så stor indflydelse på Frankrigs skæbne som Charles de Gaulle, der under anden verdenskrig var leder af de frie franske styrker og efter krigen sad som landets præsident i hele ti år. Da de franske vælgere valgte ham fra ved folkeafstemningen i 1969, sluttede en helt særlig epoke i fransk historie. Erling Bjøl tegner et spændende portræt af den store mand og hans betydning for Frankrig både under og efter anden verdenskrig.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    92,95 kr.

    I trebindsværket "Vor tids kulturhistorie" tager Erling Bjøl os med gennem næsten hundrede års dansk og vestlig kulturhistorie fra 1890 til 1986. Bøgerne omhandler periodens nye kunstneriske, musikalske og litterære strømninger, de politiske og sociale forandringer, der tog fart i løbet af det tyvende århundrede, og de to verdenskrige, der forandrede verden for bestandigt.Tredje og sidste bind, "Vore dage", behandler efterkrigstidens Europa, der både kan kaldes tv-alderen og rockalderen. Det er en tid præget af forbrugersamfund, forurening og protestbevægelser derimod. Ungdomsoprør, undergrundsbevægelser og terrorisme florerede side om side med moderne bekvemmeligheder som hårde hvidevarer og computere.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    64,95 kr.

    Efter anden verdenskrig indtog USA en enestående position politisk såvel som økonomisk. Danmark kom ligesom resten af Vesteuropa til at afhænge af USA på en hidtil uset måde. Alligevel herskede der mange misforståelser omkring det store land, der havde fået så afgørende betydning for anden verdenskrigs udfald. Erling Bjøls bog er skrevet efter et årelangt ophold i De Forenede Stater, og hans beskrivelse af den amerikanske kultur, landets politiske system og de amerikanske forhold i det hele taget fungerede som en spændende og fyldestgørende guide for den kulturelt og politisk interesserede dansker. Også i dag er bogen interessant læsning for folk, der interesserer sig for USA og dets plads i efterkrigstidens historie.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    92,95 kr.

    I trebindsværket "Vor tids kulturhistorie" tager Erling Bjøl os med gennem næsten hundrede års dansk og vestlig kulturhistorie fra 1890 til 1986. Bøgerne omhandler periodens nye kunstneriske, musikalske og litterære strømninger, de politiske og sociale forandringer, der tog fart i løbet af det tyvende århundrede, og de to verdenskrige, der forandrede verden for bestandigt.Første bind, "Den tabte tid", omfatter perioden fra 1890 til første verdenskrigs udbrud i 1914. To af tidens vigtigste og mest kontroversielle stemmer er Karl Marx og Sigmund Freud, men også revolutionerende musik som ragtime og de nye automobiler gør deres indtog. På den sociale front sker der ligeledes store forandringer, ikke mindst da arbejderbevægelsen og kvindernes frigørelse i den grad kommer på dagsordenen.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    92,95 kr.

    I trebindsværket "Vor tids kulturhistorie" tager Erling Bjøl os med gennem næsten hundrede års dansk og vestlig kulturhistorie fra 1890 til 1986. Bøgerne omhandler periodens nye kunstneriske, musikalske og litterære strømninger, de politiske og sociale forandringer, der tog fart i løbet af det tyvende århundrede, og de to verdenskrige, der forandrede verden for bestandigt.Andet bind, "De onde år", dækker perioden med to verdenskrige fra 1914 til 1945. Det var nogle af de sorteste år i den europæiske historie, og alligevel blev kulturen ved med at blomstre mellem krig, krak og mørklægning. 1920’erne var præget af jazz, dans, korte kjoler og Hollywood-film. Højtalerne kunne imidlertid både bruges til at spille dansemusik og aggressive politiske taler, der opildnede til krig, vold og folkedrab. Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • - Fra Holger Danske til Sarkozy
    af Erling Bjøl
    44,95 kr.

    En Europafortælling med hovedvægt på forfatterens to hjemlande, Danmark og Frankrig. Erling Bjøl præsenterer baggrunden for de to befolkningers mentalitet og skæbne i fortid og nutid og tegner et billede af, hvorfor vi er så forskellige, og hvad vi kan lære af hinanden.

  • - Internationale konsekvenser og perspektiver
    af Hans-Henrik Holm, Jørgen Dige Pedersen, Mette Skak, mfl.
    101,95 kr.

    Hvorledes reagerede verden på den nye udfordring, som terrorangrebene på New York og Washington udgjorde? Blev verden en anden efter 11. september? Det er nogle af de væsentlige spørgsmål, som bogen søger at besvare. Mens de fleste af de bøger, der er udgivet og fortsat udgives om 11. september, behandler tragediens årsager, har det været intentionen med denne bog at analysere begivenhedens konsekvenser, både for det internationale samfund som sådan og for udvalgte stater og regioner. Kapitlerne fokuserer alle på kontinuitet og forandring på deres respektive felter og retter desuden opmærksomheden mod 11. septembers betydning for centrale forhold i international politik som magtbalance, stormagternes indbydes forhold, mulighederne for kollektiv handlen og det internationale samfunds karakter. Bogen er bevidst skrevet for et større publikum. Analyserne er relativt korte og er søgt skrevet i et let tilgængeligt sprog. Men samtidig har det været ambitionen at levere et fagligt begrundet bidrag til forståelse af 11. septembers konsekvenser, der rækker ud over det journalistiske. Analyserne er skrevet af nuværende eller tidligere medlemmer af lærergruppen i international politik ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Bogens bidragydere: Erling Bjøl Ib Faurby Hans-Henrik Holm Knud Erik Jørgensen Tonny Brems Knudsen Mehdi Mozaffari (red.) Liselotte Odgaard Thomas Olesen Jørgen Dige Pedersen Thomas Pedersen Nikolaj Petersen Mette Skak Georg Sørensen Clemens Stubbe Østergaard.

  • af Erling Bjøl
    36,95 kr.

    ”Den politiske forsker er selv en del af det system, han vil udforske. Han kan påvirke selve processerne i det ved sine holdninger. Der er derfor en risiko for, at de vil indvirke ikke bare på hans problemvalg, men også på selve forskningsprocessens vekselvirkning mellem hypoteseudformning og efterprøvning.”Kan politisk forskning nogensinde være helt neutralt? Er det muligt at forblive apolitisk i sin tilgang til politik, selvom man er uddannet til netop dette? Det spørger Erling Bjøl om i "Politik som videnskab" fra 1977. Han kommer blandt andet ind på nogle af historiens store tænkere som Niccolò Machiavelli og Francis Bacon i sin beskrivelse af politik som videnskab.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    73,95 kr.

    Hvilke forhold har betydning for et lands udenrigspolitik?Hvordan adskiller de store, magtfulde lande sig fra småstaterne, hvis indflydelse er mindre betydelig, når det kommer til udenrigspolitik?Hvilke vilkår gjorde sig gældende for lande som Kina, Frankrig, Japan og USA i 1970, når det kom til forholdet til nabolande såvel som verdenssamfundet?I sin bog fra 1973 belyser Erling Bjøl en lang række relevante emner på den internationale politiske scene i 1970’erne. Lande, som sidenhen er blevet stærke og indflydelsesrige, havde helt andre vilkår dengang, andre har mistet magt siden 1970’erne, og Sovjetunionen, der var en nøglespiller i 1970’erne, eksisterer ikke længere. Erling Bjøls bog er en spændende og overskuelig indføring i komparativ udenrigspolitik i en højspændt brydningstid.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    46,95 kr.

    "I det alliancefri Sverige har forsvarspolitikken været genstand for en indgående nyvurdering. I Danmark, Island og Norge, NATOs Nordflanke, er ændringer i alliancerollen blevet diskuteret. Er de nordiske NATO-lande på vej tilbage til en neutralitetspolitik? Er Sverige og måske selv Danmark og Norge ved at blive ’finlandiserede’?"Selvom de nordiske lande rent geografisk hører sammen, så har deres forsvarsstrategi og geopolitiske landskab altid afveget betydeligt fra hinanden. Erling Bjøls bog "Nordens sikkerhed i 1980’erne" er skrevet i 1983, og hans analyse af den sikkerhedsmæssige situation bliver endnu mere spændende af, at situationen på sin vis beskrives i realtid. Bogen beskriver de forskellige nordiske landes tilgang til den store nabo mod øst, til hinanden og ikke mindst til NATO.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    73,95 kr.

    Erling Bjøl har rejst vidt og bredt igennem hele sit lange liv og har prøvet kræfter med mange forskellige brancher. I første del af sine erindringer, "Set i bakspejlet", fortæller han om sit liv før, under og efter Anden Verdenskrig, hvor han både oplever det besatte Danmark, det neutrale Sverige, det krigsførende England og endelig det befriede Frankrig, hvor han som journalist møder general de Gaulle, lederen af de frie franske styrker og mange år senere landets præsident.Erling Bjøl deler ud af sine spændende oplevelser fra 1930’erne, 1940’erne og 1950’erne i Sydeuropa, USA og Jugoslavien og fortæller om, hvordan han som udenrigskorrespondent flere gange må rykke sit eget og sin families liv op med rode for at rejse til en ny verdensdel, hvor der var vigtige historier at fortælle.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    64,95 kr.

    "Når man i Danmark siden 1945 og navnlig siden 1949 er slået ind på en ny forsvarspolitik med et andet mål end ’at konstatere neutraliteten’, har den dybeste bevæggrund været ’at undgå en ny 9. april’. Alle mener ikke det samme hermed. Nogle mener at undgå en ny besættelse, andre at undgå en ny besættelse uden kamp."I 1963 undersøger Erling Bjøl Danmarks holdning til en mulig ny krig, landets erfaringer fra anden verdenskrig og den 9. april samt forholdet til sikkerhedspolitik. For er det en god idé at opruste, når en ny krig ikke lader til at være forestående, hvis det så kan give andre lande lyst til at gøre det samme?Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    64,95 kr.

    I de første par årtier efter anden verdenskrig udviklede store dele af Europa sig hastigt, og levestandarden steg for de fleste klasser i samfundet. I landene omkring Middelhavet så tingene imidlertid anderledes ud. Erling Bjøls bog fra 1960 undersøger, hvorfor Italiens udvikling ikke fulgte med andre dele af Europas. En del af svaret kan findes i Italiens lange historie, men også mere komplicerede årsager ligger til grund for problemet. I bogen gives endvidere forslag til, hvordan problemerne kan løses i Italien såvel som i de andre underudviklede europæiske lande.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    92,95 kr.

    Hvordan opnår man fred i verden? Hvilke forudsætninger kræver freden for at forblive, og hvordan kan den bedst opnås? Disse spørgsmål diskuterer Erling Bjøl i "Hvordan fred?", der kan læses som en fortsættelse til bogen "Hvorfor krig?". Bjøl kigger langt tilbage i historien for at besvare sine spørgsmål og ser både på Romerrigets Pax Romana, Kalmarunionen og den kolde krig, der trods sit navn blev Europas længste periode med fred.I bogen gennemgår Erling Bjøl de forskellige midler, man kan anvende for at opnå fred. Med diplomati og fredsforhandling har man ofte afsluttet krige, men også ad folkeretlige, institutionelle og sikkerhedspolitiske veje kan man forsøge at skabe og bevare freden. Bjøl undersøger endvidere andre måder at sørge for fred på, heriblandt fredsbevarende operationer, krisestyring og holdningsændringer blandt befolkningen.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    46,95 kr.

    På baggrund af rejser i Frankrig før, under og efter anden verdenskrig tegner Erling Bjøl et portræt af Frankrigs kulturhistorie, befolkning og historiske udvikling gennem første halvdel af det tyvende århundrede. I bogen beskæftiger Bjøl sig både med de politiske strømninger, Frankrigs forhold til resten af Europa og landets genrejsning efter den tyske besættelse under anden verdenskrig.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    64,95 kr.

    "Måske er det ikke helt forsvarligt allerede nu at forsøge på at skitsere det nye Europa. Når jeg tænker tilbage på mine rejser og oplevelser i 11 forskellige lande siden krigen, er indtrykkene kaotiske og modstridende, og den skildring, jeg kan give af dem, kan næppe blive anderledes.Men måske kan netop den korte tid, der er gået siden krigens ophør, blive skæbnesvanger og afgørende for fremtiden."I 1947 forsøger Erling Bjøl, så vidt det lader sig gøre, at gøre status over det Europa, der ganske forandret og forkrøblet rejser sig fra anden verdenskrigs ruiner. Under krigen reporterede han fra BBC i London, og umiddelbart efter krigen rejste han rundt på kontinentet for selv at få syn for sagn og bedre kunne dokumentere kontinentets tilstand i efterkrigstiden.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    73,95 kr.

    Erling Bjøl har været vidt omkring i sin karriere både geografisk og branchemæssigt. I anden del af sine erindringer, "Fra magtens korridorer", tager han os med tilbage til sin tid som korrespondent for Politiken i Paris i perioden 1959-1963 og efterfølgende til sit mangeårige virke som professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Bogen er levende fortalt og indeholder anekdoter og indtryk fra rejser til Indien, Japan, Kina, USA, Sovjetunionen og Sydamerika i 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne samt mange spændende historier og portrætter af mennesker, forfatteren har mødt i løbet af sin lange karriere. Afslutningsvis fortæller Erling Bjøl om sin personlige oplevelse med at få sit aktive liv afbrudt, da hans syn blev dårligere og dårligere.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    92,95 kr.

    I "Hvem bestemmer?" undersøger Erling Bjøl de forskellige magtfaktorer i samfundet for at finde frem til, hvor den egentlige magt ligger. For selvom vi gerne vil have, den skal ligge hos de folkevalgte, så er der ikke desto mindre også mange andre organer i samfundet, der har magt. Embedsmænd, kongehuset og finanssektoren har det tilfælles, at befolkningen ikke har valgt dem på trods af den indflydelse, de hver især har. Så hvem bestemmer egentlig?Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    64,95 kr.

    "De nye russere" er skrevet i 1986, året efter Mikhail Gorbatjov blev generalsekretær for Sovjetunionens kommunistiske parti. Med ham gik Sovjetunionen ind i en ny epoke, som skulle vise sig at blive dens sidste. Men allerede i 1986 var det tydeligt, at den nye generation af sovjetiske politikere var helt anderledes end deres forgængere.Erling Bjøl beskriver de nye russere, deres politik og det sovjetiske system. Bogen handler endvidere om, hvad generationsskiftet kan have af betydning for omverdenen heriblandt Danmark. Tilsammen giver den et spændende indblik i verdens tilstand og fremtidssyn i midten af 1980’erne.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.

  • af Erling Bjøl
    73,95 kr.

    Menneskehedens historie er så fyldt med krig og konflikt, at man indimellem kan føle, at det er det, der definerer os som art. Erling Bjøl sætter spørgsmålstegn ved krigens væsen og nødvendighed. "Hvorfor krig?" spørger han og fortæller ud fra sit enorme kendskab til emnet om krig og væbnede konflikter gennem historien. I bogen gennemgår han ikke verdenshistoriens krige kronologisk, men ser i stedet på de forskellige kriges fællestræk og hvilke temaer, der går igen."Hvorfor krig?" efterfølges af bogen "Hvordan fred?", som beskæftiger sig med dette mindst lige så vigtige spørgsmål. Begge bøger kan læses uafhængigt af hinanden.Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.