Bøger af Dorthe Enger
-
338,95 kr. Denne temaudgivelse sætter sig for at stimulere nysgerrighed og for at ”afmystificere” det religiøse fænomen mystik.Udgivelsens didaktiske mål er at formidle viden om det (underbelyste?) emne mystik. Mystikken vedrører de religiøse oplevelser, som har været med til at danne religionerne. Mystikken spiller en vigtig rolle i dag i postmoderne religiøsitet, men også uden for religionerne og i underholdningsindustrien. Udgivelsen fokuserer på følgende hovedtemaer: Mystik som fænomenMystik som ritual og fortællingMystik og kulturMystik og videnskab.
- Bog
- 338,95 kr.
-
418,95 kr. Religionskritik skal forstås som et bredt begreb, der ikke blot hænger sammen med sekulariseringen. Derfor indeholder materialet, som en absolut nyskabelse, en gennemgang af religionernes interne kritik, fx jøders og kristnes gensidige kritik samt kristnes kritik af andre kristne. Endvidere inddrager forfatteren mystik og nye åndelige bevægelser som eksempler på kritik af de etablerede religioner, bl.a repræsenteret ved Jes Bertelsen og Eckhart Tolle.Bogen forbinder de fortidige religionskritiske temaer med nutiden. Den klassiske og moderne religionskritik er repræsenteret med bl.a. Freud, Marx, Nietzsche, Dawkins og Harris. Kapitlet Den metamoderne religionskritik har tekster af Charles Taylor, Hartmut Rosa, Svend Brinkmann og Jordan B. Peterson.Formålet er at opfordre eleverne til selvstændig tilegnelse af viden og reflekteret stillingtagen, og udgivelsen indeholder således masser af elevaktiverende opgaver og materialevalget er varieret.
- Bog
- 418,95 kr.
-
428,95 kr. Den klassiske og moderne religionskritik er repræsenteret med bl.a. Freud, Marx, Nietzsche, Dawkins og Harris. Forfatteren anlægger aktuelle synsvinkler på stoffet, og der er et særskilt kapitel om globalisering og religionskritik, hvor emner som blasfemi, religion i det offentlige rum og terror bliver sat på dagsordenen.Udgivelsen er opgavebaseret, og formålet er at udfordre eleverne til selvstændig tilegnelse af viden og reflekteret stillingtagen. Religionskritik skal forstås som et bredt begreb, der ikke blot hænger sammen med sekulariseringen.Derfor indeholder materialet som en absolut nyskabelse en gennemgang af religionernes interne kritik, fx jøders og kristnes gensidige kritik samt kristnes kritik af andre kristne. Endvidere inddrager forfatteren mystik og nye åndelige bevægelser som eksempler på kritik af de etablerede religioner, bl.a repræsenteret ved Jes Bertelsen og Eckhart Tolle.
- Bog
- 428,95 kr.