Bøger af Charlotte Langkilde
-
248,95 kr. "Tillad mig at gå direkte til konklusionen. BEDRAGET - SAGEN OM NORDISK FJER er en af de bedste erhvervsbøger, jeg nogensinde har læst." -Kristian Lund, BØRSEN Natten til den 18. november 1990 begår Johannes Petersen selvmord. Dagen efter går Nordisk Fjer i betalingsstandsning, og i de følgende måneder oprulles danmarkshistoriens største erhvervsskandale med svindel og gæld for flere milliarder kroner. Historien om Nordisk Fjer handler om en hæderkronet, solid dansk virksomhed, som blev spundet ind i et så kompliceret net af bedrag, at hverken medarbejdere, bestyrelse, revisorer eller medier dengang forstod, hvordan det hang sammen, og også efterforskningen havde efterfølgende svært ved at trænge til bunds i sagen. Historien kan nu endelig fortælles: om skuffeselskaber med eksotiske adresser, der skulle holde selskabets værdier kunstigt i vejret; om maskiner, der blev købt og leaset frem og tilbage; om hønsefjer, der på mystisk vis forvandlede sig til edderdun på sørejsen fra København til Singapore. Og om to magtmennesker, som styrede forretningen med fast og ubarmhjertig hånd: direktør Johannes Petersen og hans højre hånd og efterretningschef, bogholderen Inga Lydia Rasmussen. Fortællingen om Nordisk Fjer er historien om magtbegær og storhedsvanvid. Om manipulationer og løgne så fantastiske, at bankdirektører, bestyrelse og revisorer på stribe blev fanget ind af dem. Om de menneskelige omkostninger ved bedraget og om det ansvar, den enkelte har for at sige til og sige fra.
- Bog
- 248,95 kr.
-
139,95 kr. Natten til den 18. november 1990 begår Johannes Petersen selvmord. Dagen efter går Nordisk Fjer i betalingsstandsning, og i de følgende måneder oprulles danmarkshistoriens største erhvervsskandale med svindel og gæld for flere milliarder kroner. Historien om Nordisk Fjer handler om en hæderkronet, solid dansk virksomhed, som blev spundet ind i et så kompliceret net af bedrag, at hverken medarbejdere, bestyrelse, revisorer eller medier dengang forstod, hvordan det hang sammen, og også efterforskningen havde efterfølgende svært ved at trænge til bunds i sagen.Historien kan nu endelig fortælles: om skuffeselskaber med eksotiske adresser, der skulle holde selskabets værdier kunstigt i vejret; om maskiner, der blev købt og leaset frem og tilbage; om hønsefjer, der på mystisk vis forvandlede sig til edderdun på sørejsen fra København til Singapore. Og om to magtmennesker, som styrede forretningen med fast og ubarmhjertig hånd: direktør Johannes Petersen og hans højre hånd og efterretningschef, bogholderen Inga Lydia Rasmussen.Ny udgave af bestselleren med et efterskrift, hvor forfatteren fortæller om nye detaljer og historier, der kom frem efter bogens udgivelse i september 2013."En af de bedste erhvervsbøger, jeg nogensinde har læst. Jeg er næsegrus, og jeg kvitterer med seks stjerner, og det har den fortjent." ******- BØRSEN
-
93,95 kr. Da den dansk/franske professor Frans Pau gifter sig med den japanske Miki, ser de ud til at gå en lys fremtid i møde. Men med fødslen af datteren Isabelle begynder en gradvis underminering af Miki, som kulminerer med, at hun forsvinder i Japan med sin 1½ år gamle datter, da Frans forulykker med sit fly. Hverken Frans eller nogen af dem, der har fulgt parret på nærmeste hold, forstår, hvad der er sket med Miki. Først da detektiver i forbindelse med Frans' eftersøgning af dem begynder at bore i den japanske families historie, begynder det at dæmre, at Miki måske var foruddisponeret til at handle, som hun gjorde.Fordi det japanske system tillader, at Miki holder Frans ude af sin datters liv, må han magtesløs se til, mens tragedien, der indhentede hans hustru, nu også rammer hans datter.Lag for lag afdækkes den afgrund, der skiller Japan fra Vesten og dermed Miki fra Frans, mens hans kamp for at redde datteren fra en tragisk skæbne bliver hans egen ødelæggelse.Bogen udkom første gang i 1996.Charlotte Langkilde (f. 1950) er uddannet translatør og tolk i engelsk og fransk og arbejdede i flere år som tolk for den danske regering både i Danmark og i udlandet. I årene 1984-1989 drev hun sin egen translatørvirksomhed, hvor hun blandt andet oversatte materiale for danske virksomheder. Hun fik sin litterære debut i 2013 med bogen ”Bedraget”, der bygger på sagen om virksomheden Nordisk Fjer. I 2016 udgav Charlotte Langkilde romanen "Oluffa".
- E-bog
- 93,95 kr.
-
343,95 kr. DANMARK OG FÆRØERNE har delt skæbne i mere end 600 år. Her fortælles historien om den dramatiske tid for rigsfæl-lesskabet, da de enestående øer på kort tid blev forvandlet fra et nærmest middelalderligt samfund til begyndelsen på den moderne nation, vi kender i dag.I CENTRUM STOD den danske amtmand Carl Emil Dahlerup, der kom til Færøerne i 1849 direkte fra Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Han mødte et ludfattigt og tyndtbefolket samfund, der var afskåret fra omverdenen og udviklingen, og som var stort set ukendt i Danmark. I løbet af de næsteti år lykkedes det ved fælles indsats i det lille samfund og i samarbejde med den danske regering at få gennemført de store reformer, der havde ladet vente på sig i årtier.FORANDRINGERNE MEDFØRTE dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme på Færøerne.
- Bog
- 343,95 kr.
-
1.837,95 kr. Historien om en dramatisk tid, da Færøerne dukkede frem af århundreders isolation og på få år blev forvandlet til en moderne nation. I midten af udviklingen stod den danske amtmand Carl Emil Dahlerup, der kom til øerne i 1849 direkte fra Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Han mødte et ludfattigt og tyndtbefolket samfund, der var afskåret fra omverdenen og udviklingen, og som var stort set ukendt i Danmark.I løbet af de næste ti år lykkedes det ved fælles indsats i det lille samfund og i samarbejde med regeringen at få gennemført de store reformer, der havde ladet vente på sig i årtier. Forandringerne medførte dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme på Færøerne.Udgivelsen er en storskrift-udgave i 3 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
- Bog
- 1.837,95 kr.
-
185,95 kr. Historien om en dramatisk tid, da Færøerne dukkede frem af århundreders isolation og på få år blev forvandlet til en moderne nation. I midten af udviklingen stod den danske amtmand Carl Emil Dahlerup, der kom til øerne i 1849 direkte fra Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Han mødte et ludfattigt og tyndtbefolket samfund, der var afskåret fra omverdenen og udviklingen, og som var stort set ukendt i Danmark. I løbet af de næste ti år lykkedes det ved fælles indsats i det lille samfund og i samarbejde med regeringen at få gennemført de store reformer, der havde ladet vente på sig i årtier. Forandringerne medførte dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme på Færøerne.
- E-bog
- 185,95 kr.
-
1.381,95 kr. Et stærkt portræt af en usædvanlig foregangskvinde i dansk erhvervsliv. Oluffa Dahlerup Brandt (1851-1945) var en klog og uforfærdet kvinde, der igennem mange årtier formåede at sætte et markant aftryk på den verden, hun var en del af. Oluffa var den ligeværdige hustru til Søren Christian Brandt, grundlæggeren af Odenses store virksomhed Brandts Klædefabrik, i dag kulturhuset Brandts. Ved mandens tidlige død i 1905 overtog Oluffa en stor del af aktierne og styrede fabrikken videre med sikker hånd, samtidig med at hun brugte en stor del af sin velstand på, hvad man i dag ville kalde Corporate Social Responsibility, og på Odenses fattige. Men Oluffas historie begynder med hendes opvækst i det ludfattige fiskerleje Tórshavn på Færøerne, hvor hendes far var dansk amtmand, og hvor han som formand for det genåbnede lagting blev en del af et vældigt politisk drama med revolutionære færinger, magtfulde præster og en befolkning, der langsomt dukkede frem af tørverøg, klipfisk og århundreders isolation. Udgivelsen er en storskrift-udgave i 2 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
- Bog
- 1.381,95 kr.
-
139,95 - 293,95 kr. Et stærkt portræt af en usædvanlig foregangskvinde i dansk erhvervsliv. Oluffa Dahlerup Brandt (1851-1945) var en klog og uforfærdet kvinde, der igennem mange årtier formåede at sætte et markant aftryk på den verden, hun var en del af. Oluffa var den ligeværdige hustru til Søren Christian Brandt, grundlæggeren af Odenses store virksomhed Brandts Klædefabrik, i dag kulturhuset Brandts. Ved mandens tidlige død i 1905 overtog Oluffa en stor del af aktierne og styrede fabrikken videre med sikker hånd, samtidig med at hun brugte en stor del af sin velstand på, hvad man i dag ville kalde Corporate Social Responsibility, og på Odenses fattige. Men Oluffas historie begynder med hendes opvækst i det ludfattige fiskerleje Tórshavn på Færøerne, hvor hendes far var dansk amtmand, og hvor han som formand for det genåbnede lagting blev en del af et vældigt politisk drama med revolutionære færinger, magtfulde præster og en befolkning, der langsomt dukkede frem af tørverøg, klipfisk og århundreders isolation.