Bøger af Cecilie Petersen
-
- i fællesskab
206,95 kr. I denne bog beskrives glæden ved at være fælles om det gode måltid, hvor hovedingrediensen er økologisk grønt fra avlere i nærområdet. Her gives anvisninger og gode råd til, hvordan man får det bedste ud af årstidens grønt til både hverdag og fest for få eller mange. I de senere år er der kommet mere og mere økologisk grønt på hylderne, og i denne bog vil Københavns Fødevarefællesskab beskrive deres smag og egenskaber samt vise, hvordan man får det bedste ud af dem, udnytter rester og undgår madspild. Bogen er bygget op omkring de fire sæsoner, og som optakt til de enkelte afsnit bringes interview med en eller flere af de avlere, som foreningen arbejder sammen med. Herefter tages udgangspunkt i de mere eller mindre kendte grøntsager fra den pågældende sæson. Der gives gode idéer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager samt tips til opbevaring og udnyttelse af den usædvanlige grøntsags smag og egenskaber. I bogen vil der desuden være en liste over, hvad det er hensigtsmæssigt at have i sit køkkenskab af bønner, linser, pasta, krydderier o.l. som supplement til de økologiske grøntsager. Ligeledes gives forslag til variation af dressinger og tilbehør. Om forfatterne De seks forfattere har mødt hinanden i Københavns Fødevarefællesskab, hvis idé og formål er at støtte lokale økologiske avlere til fælles gavn og glæde. Deres bidrag til fællesskabet er at forvandle ugens grøntsager til et fælles måltid for afdelingens medlemmer. Her mødes folk i alle aldre, og der er altid hjertevarme, god stemning og imødekommenhed, når man mødes med sine naboer omkring bordet. Det giver sammenhold i lokalsamfundet. Estrid Haulrich, 75 år. Har arbejdet som gymnasielærer og med international udvikling. Lene Rønnest, 71 år. Har arbejdet som gymnasielærer. Christel Lund Russell, 51 år. Har efter 25 år som designer nu åbnet egen vintage/interiør-butik. Camilla Borgsted Larsen, 29 år. Arbejder som læge. Cecilie Petersen, 28 år. Arbejder som havbiolog. Trine Matthiesen, 31 år. Er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet som efterskolelærer.
- Bog
- 206,95 kr.
-
168,95 kr. Denne bog fandt sit udspring ved de store gryder under talrige fællesmiddage, som de fem forfattere er med til at fremtrylle for medlemmerne af Københavns Fødevarefællesskab på Østerbro. De dugfriske økologiske råvarer får de fra en snes økologiske avlere på Sjælland, som året rundt forsyner dem med sæsonens frugt og grønt. Fire avlerportrætter giver et indblik i årets gang på gården samt vilkårene for økologisk og biodynamisk produktion og ikke mindst glæden ved det fællesskab, som er skabt på tværs af land og by.De fire årstider opleves her gennem velsmagende retter, der tager udgangspunkt i den enkelte grøntsag. Der gives gode ideer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager samt udnyttelse af den enkelte grøntsags smag og egenskaber. Desuden gives forslag til, hvilke grundingredienser det er godt at have i køkkenskabet, samt masser af inspiration til dressinger, tilbehør, topping, syltning, fermentering og udnyttelse af rester.Om forfatterChristel Lund Russell, Estrid Haulrich, Lene Rønnest, Camilla Larsen og Cecilie PetersenDe fem forfattere har mødt hinanden i Københavns Fødevarefællesskab, hvis idé og formål erat støtte lokale økologiske avlere til fælles gavn og glæde. Deres bidrag til fællesskabet er atforvandle ugens grøntsager til et fælles måltid for afdelingens medlemmer.Estrid Haulrich, 76 år, har arbejdet som gymnasielærer og med international udvikling.Lene Rønnest, 72 år, har arbejdet som gymnasielærer.Christel Lund Russell, 52 år, har efter 25 år som designer nu åbnet egen vintage/interiør-butik.Camilla Borgsted Larsen, 30 år, arbejder som læge.Cecilie Petersen, 29 år, arbejder som havbiolog.E-bogen er lavet i fixed format.
- E-bog
- 168,95 kr.