De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Catherine Daverne

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Gastronomiens møde med den spirituelle praksis
    af Catherine Daverne
    198,95 - 248,95 kr.

    Vi har for længst forstået, at plantebaseret mad er vejen frem, men mange er stadig i vildrede med, hvordan man når ud over stadiet med bønner og bagte rodfrugter og får den grønne mad gjort rigtig lækker. I denne bog ligger løsningen i at gribe måltidet an fra flere vinkler, så du med de rette værktøjer kan åbne for en verden af æstetik og smagskombinationer ud over det sædvanlige. Bogen er for alle, der ønsker inspiration til kærlige kostvaner, mindful madlavning og fif til at trylle i det plantebaserede køkken. Du får let tilgængelige opskrifter på et væld af små fristelser, forretter, hovedretter, desserter, lækkert tilbehør og brød – skabt af alt godt fra den grønne verden og derudover også uden mel og gluten. Udover opskrifter på lækre veganske retter, får du nogle af yogavidenskabens værktøjer til velvære og mere energi. Begge dele er en forudsætning for at blive en bevidst forbruger og skabe bæredygtige kostvaner, der tjener dig selv og andre. Du får også øvelser til mindful madlavning og en introduktion til ayurveda, som er en sundhedsvi- denskab med rødder i den vediske kultur. I bogen møder gastronomien den spirituelle praksis og gør madlavning til en leg, hvor du kan skabe lækkerier i alt fra madpakken og det hurtige aftensmåltid til ekstravagante gourmetoplevelser i det grønne hjemmekøkken. Målet er at gøre det til- gængeligt for flere mennesker at spise plantebaseret uden en følelse af, at der mangler noget – tværtimod bliver måltidet en berigelse på flere niveauer. Vegansk velsmag & velvære viser også, hvordan du kan gøre måltidet til et omdrejningspunkt for bære- dygtige principper, der kan imødekomme kroppen og verdens ernæringsbehov på nye måder. Fx støtter bogsalget Chimalaya Charity, der hjælper fattige børn i Nepal med at få en god start i livet, så de ikke ram- mes af fejlernæringens mange følger og bivirkninger. Om forfatteren Catherine Daverne er udlært kok fra Kong Hans Kælder i 1989 og har gennem 30 år levet vegetarisk. Catherine er iværksætter og arbejder som forskningsunderviser i meditation og mindfulness på Rigshospitalet, hun er psykomotorisk terapeut, spirituel mentor, passioneret pilgrim og meditationsguide i Indien. Hun står bag meditationsappen Soullab og kogebogen Kærlig Køkkenkarma – vegetarmad og mind- fulness i hverdagen.

  • - Vegetarmad & mindfulness i hverdagen
    af Pia Brixved & Catherine Daverne
    168,95 kr.

    Kærlig køkkenkarma er en vegetarisk kogebog med sublime opskrifter på et væld af retter og 10 menuer, der til fulde opfylder alle dine smagssanser. Det er også en bog, der viser dig, hvordan madlavning og måltider kan bruges til at udvikle nærvær, fordybelse og bevidst opmærksomhed i hverdagen. Populært sagt træning i mindfulness. Madlavning kan med fordel bruges som et meditativt åndehul, hvor du slipper stress og nærer dig selv, kroppen, familie og venner uden at skulle tilføje endnu et punkt på listen over daglige gøremål eller livsstilsidealer. Bogen er krydret med kærlige tips, mindfulness-øvelser og køkkenritualer, der hjælper dig – fra indre uro til balance i krop og sind. Drivkraften bag bogen er Catherine Daverne, uddannet kok fra Kong Hans Kælder og med 30 års erfaring i spirituel praksis med pilgrimsrejser i Indien. Hun har både set, mærket og smagt, hvilke fordele der er ved at lave mad med nærvær og opmærksomhed – både før, under og efter måltidet. Kærlig køkkenkarma er både til den erfarne vegetar, til dig, der bare gerne vil inspireres, og til familien, der ønsker flere grønne retter på bordet. Alle retterne er gode i hverdagen, og menuforslagene er oplagte til de nærværende, hyggelige middagsselskaber, hvor du vil forkæle dem, du har kær, med en madoplevelse, der tilfredsstiller alle sanser. Inviter glæden og nærværet tilbage i køkkenet med bogens 4 essentielle krydderier: Kærlighed, medfølelse, glæde og sindsligevægt. Om forfatterne Catherine Daverne er oprindeligt uddannet kok på Kong Hans Kælder. Herefter har hun uddannet sig til afspændingspædagog, kraniosakralterapeut, healer og clairvoyant. Hun har i mange år beskæftiget sig med meditation, den indiske behandlingsform ayurveda, esoterisk filosofi og psykologi. Hun har desuden stået i mesterlære ved en meditationsuddannelse i Indien fra 2012-16. Pia Brixved er ‘sætningskonstruktør’, iværksætter, praktisk blæksprutte og tovholder på bogen.

  • - Plantebaserede opskrifter, toppings & tilbehør
    af Catherine Daverne
    198,95 - 258,95 kr.

    Hjemme hos denne bogs forfatter rangerer et suppemåltid som både casual, lækkert og rart for krop og mave. Det skaber plads til sociale hyggestunder uden glitter, glamour og lange forberedelser. Og så elsker de fleste at skabe deres egen unikke suppetallerken med toppings og tilbehør ved bordet. Veganske supper er ikke blot simple og sunde, men fulde af smag og farverige muligheder for at prøve noget nyt. Som et socialt samlingspunkt og forkælelse af dem, du elsker, inklusive dig selv, er suppe det perfekte mættende og indbydende måltid. Supperne i denne bog varmer helt ind i sjælen, er klimavenlige og nemme at lave – uden at vælte budgettet eller gå på kompromis med smag og kvalitet. Målet er at inspirere dig i køkkenet og gøre madlavning kreativt, tilfredsstillende og nærværende. Du vil blive introduceret til glæden ved madlavning og dets terapeutiske fordele i form af ’mindfoodness’, emotionel næring og kostens indflydelse på sindet, organerne og dit psykologiske selvbillede. Bogens opskrifter er inddelt i supper, toppings og tilbehør, der gør det nemt for alle at tømme grøntsagsskuffen og få lækre veganske måltider på menuen. Om forfatteren Catherine Daverne er uddannet kok fra Kong Hans Kælder og har en fortid på michelinrestauranter i London og København. Som kreativ ildsjæl og mor til to ved hun, hvordan det føles, når madlavning går fra at være kærlig omsorg til at blive en drænende tidsrøver. Professionelt har hun en baggrund som meditationslærer og forskningsunderviser på Rigshospitalet, psykomotorisk terapeut, iværksætter og sjælsrejseguide. Her i bogen forener hun veganske supper med de terapeutiske fordele ved mindfulness og madlavning. Bøger af samme forfatter: Kærlig Køkkenkarma og Vegansk GastroYoga.