Bøger af Carsten Bogh Juhl
-
- Redskaber til evidensbaseret praksis
297,94 kr. En af de største udfordringer for en evidensbaseret tilgang til praksis er den enorme mængde af publikationer, der offentliggøres hver dag over hele verden. Erfaringsmæssigt har det vist sig, at mange klinikere har det svært med de redskaber og metoder, som er en nødvendig forudsætning for evidensbaseret medicin (EBM) i praksis.Håndbog i litteratursøgning og kritisk læsning - redskaber til evidensbaseret praksis giver konkrete bud på følgende spørgsmål: Hvordan formulerer man et godt spørgsmål; hvordan søger man; hvilke kriterier skal man anvende ved kritisk læsning af den fundne evidens samt hvilke konkrete udfordringer og metoder findes der for at implementere resultaterne i daglig praksis.Der er tale om en opslagsbog eller håndbog, der forklarer, hvordan principperne for EBM virkeliggøres. Bogen tager udgangspunkt i byggestenen for praktisk gennemførelse af evidensbaseret praksis - den såkaldte CAT (Critically Appraised Topic). Dvs. en mindre rapport der beskriver det kliniske spørgsmål, litteratursøgningen, den kritiske læsning/vurdering og svaret på det kliniske spørgsmål.Bogens målgruppe er de sundhedsprofessionelle - både studerende og færdiguddannede, der ønsker at sikre et evidensbaseret grundlag for deres daglige praksis. De daglige ledere kan også få stor nytte af at læse bogen, og den kan være en hjælp til, at deres afdeling bliver langt mere evidensbaseret.
- Bog
- 297,94 kr.
-
748,95 kr. BASISBOG I FYSIOTERAPI er den første samlede danske fremstilling af de temaer, der tegner fysioterapi som fag og profession. Bogen er skrevet af en bred vifte af forfattere, og den er inddelt i fire hovedtemaer: grundlag for fysioterapifaget, grundlag for kvalitet i klinisk praksis, den fysioterapeutiske arbejdsproces og samfund og perspektiver. Inden for hvert af de fire områder præsenteres de nødvendige teorier og kundskaber, som ligger til grund for udøvelsen af fysioterapi. Den primære målgruppe er studerende på fysioterapeutuddannelsen, men også fysioterapeuter i efter- og videreuddannelsesforløb vil have stor glæde af en samlet fremstilling af fysioterapiens teoretiske og praktiske grundlag. Alle andre fysioterapeuter, som ønsker en opdateret gennemgang af fagets redskaber og udvikling, kan også have god gavn af bogen. Gennem beskrivelser af både det praktiske, det teoretiske og det videnskabelige grundlag præsenterer BASISBOG I FYSIOTERAPI en sammenhængende ramme for fysioterapiprofessions virke og understøtter således udviklingen af den faglige identitet.
- Bog
- 748,95 kr.
-
- Vejledning og værktøjskasse
328,95 kr. Den sundhedsvidenskabelige opgave er en praktisk håndbog til studerende. Denne 3. udgave er opdateret og udbygget på en række punkter, og som noget nyt udkommer den også som i-bog, hvor der er tilføjet forskelligt digitalt materiale af instruktiv karakter. Læseren får en lang række gode og praktiske råd til, hvordan man skriver en velformuleret og velstruktureret opgave, som lever op til de formelle og indholdsmæssige krav på alle videregående sundhedsuddannelser. Sundhedsfagene favner både naturvidenskab, sundhedsvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab, og i bogen finder man gode råd til opgaveskrivningen uanset videnskabelig retning. Bogen kan benyttes i alt fra analyser og rapporter til opgaver, bacheloropgaver og større forskningsprojekter. Målgruppen er bred og omfatter studerende inden for medicin, folkesundhedsvidenskab, sygepleje, fysioterapi, ergoterapi og ernæring & sundhed. Bogen henvender sig også til jordemødre, radiografer og bioanalytikere. Den sundhedsvidenskabelige opgave indeholder bl.a. konkrete forslag til, hvordan man skaber en rød tråd i sin opgave ud fra en god problemformulering, hvordan man opnår et passende højt niveau i sin teorigennemgang, og hvordan man diskuterer troværdigheden af sine resultater. Bogen er opdateret, så den refererer til Microsoft Office 2013, og giver instruktioner og tips til: • Hvordan man bruger Word til hjælp med indholdsfortegnelse, overskrifter og korrektur • Hvordan man bruger Word til hjælp med diagrammer og tabeller • Hvordan man bruger Excel til statistiske beskrivelser, beregninger og analyser • Hvordan man anvender henholdsvis latinske og danske betegnelser • Hvordan man skriver tal, citater, forkortelser m.m., så formalia er på plads
- Bog
- 328,95 kr.
-
- en grundbog
323,95 kr. Klinisk forskningsmetode er en introduktion til klinisk forskning – et område der spænder vidt, lige fra laboratoriet over afprøvning af lægemidler til undersøgelse af patientpopulationer. Metoderne varierer fra simple spørgeskemaundersøgelser til brug af kompliceret apparatur. Fælles er patienten og en stringent videnskabelig tankegang. Bogen beskriver, hvad der driver god forskning og selve forskningsprocessen: Hvordan en undersøgelse tilrettelægges og gennemføres, og hvordan resultaterne publiceres. I denne proces indgår aspekter af etisk og lovgivningsmæssig karakter, og der er praktiske anvisninger med hensyn til litteratursøgning, statistik, databehandling og god klinisk (forsøgs)praksis (GCP). Anden udgave er revideret og ajourført og er udvidet med et kapitel om kvalitative metoder. Bogen henvender sig bredt til læger og studerende ved de sundhedsvidenskabelige fakulteter, men også andre grupper i sundhedssektoren og medicinalindustrien kan her finde praktiske råd og anvisninger samt konkrete eksempler på, hvordan problemer kan løses i forbindelse med kliniske projekter.
- Bog
- 323,95 kr.