Bøger af Boris Boll-Johansen
-
178,95 kr. UDSOLGT - findes i ny udgave som paperback. 24 fortællinger fra og om Amager. Den ene halvdel af bogen består af de rene røverhistorier, og den anden halvdel er udvalgte fortællinger fra Amagers spændende historie. Fortællingerne kommer vekselvis, og man kan undervejs selv bestemme, om det er en fiktiv eller en faktuel historie, man ønsker at læse. Eller at få læst højt. Bogen er velegnet for børn fra ca. 6 år. Det markeres tydeligt ved hjælp af farverne på siderne hvilken type historie, der er tale om: gul for falsk, grøn for sand. Der er dermed lagt i ovnen til munter, interaktiv læsning. Forfatterne har bestræbt sig på at komme godt omkring på øen og i århundrederne. Fra Kløvermarken til Kongelunden, fra Dragør til Islands Brygge. Fra oldtiden til nutiden. Bogen rummer masser af muntre farveillustrationer (de fleste lavet af Boris Boll-Johansen), hvortil kommer interessante og sjældne historiske Amager-fotos i sorthvid, der viser, hvordan øen engang så ud. Hvad de falske historier angår: Forfatter og tegner Boris Boll-Johansen lader en fiktiv figur, borgmesteren af Amager, opleve lidt af hvert på øen. Borgmesteren er en elskelig, overordentlig initiativrig men også noget uheldig skikkelse. Han har tilsyneladende en finger med i spillet, da øen Prøvestenen dannes. Da Lufthavnen bliver til. Da Dragørborgerne har succes med at smide en drage på porten engang i middelalderen. Da hollænderne skal have lavet en skøjtebane (der senere bliver til bygningen 8-tallet i Ørestad). Og meget andet. Man kender muligvis den gakkede tilgang til (lokal)historien fra Boll-Johansens bog- og podcast-serie: Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier. Hvad de rigtige historier angår: Historiker Trine Jerichau Roslev beskæftiger sig i et ukompliceret, børnevenligt sprog med de mange spændende, dramatiske – men altså REELLE – historier, der har fundet sted på Amager. Fx dengang i 1658 da svenskerne fik tæsk på øen. Eller dengang Københavns toiletaffald blev lagret omkring Kløvermarken (og fødte udtrykket “Lorteøen”). Eller dengang henrettelserne på den nordlige del af Amager gav anledning til udtrykket “Ama’r halshug”. Eller dengang dygtige hollandske bønder nærmest erobrede Store Magleby på Christian d. 2’s foranledning – og endte med at slå rødder så dybe, at deres spor stadig kan følges. Trine Jerichau Roslev har beskæftiget sig med historieformidling på populærhistoriske magasiner.
- Bog
- 178,95 kr.
-
128,95 kr. En kærlig mobning af hyggefolket.I denne bog tager forfatter og tegner Boris Boll-Johansen med humor og indsigt fat i et emne, som vi tror, vi kender: Danmark og danskerne.Vi skal høre om danskernes forhold til hygge, leverpostej, Mærsk-containere, tv-serien Matador, Folketinget, det at-tage-tre-gange, halinspektører, tarteletter, kolonihaver, håndbold, pakkeleg – o.m.a.Bogen er i farver og gennemillustreret af forfatteren.Uddrag fra bogen:"Tartelettens indtog i det danske køkken i 1970'erne og ikke mindst dens fortsatte, insisterende tilstedeværelse er for mange en stor gåde. Hvad laver en fransk, filigranagtig delikatesse vel der? Udover at tarteletten kan fungere som (alibi-)beholder for den fede folkeret (lun) høns i (alibi-)asparges, synes følgende at gælde: Tarteletten kan i kraft af sin sprødhed og sin kronologiske placering i den typiske, folkelige gastronomi, nemlig som forrest, udgøre et symbolsk, porøst kolon foran den samlede madtekst: "Vi knuser det franske filigran for at komme ind til kulhydraterne, den rigtige mad, det egentlig mættende.""
- Bog
- 128,95 kr.
-
48,95 - 128,95 kr. Syv underholdende og stærkt usandfærdige historier om København. Vi skal i dette bind blandt andet høre om: Ingolfianerne, der parkerer deres rumskib ude på Kløvermarken, og gråbrødrene, der hader farver og derfor sprænger gule mælkebøtter og røde postkasser i luften. Vi får også svaret på, hvad Svanemøllen oprindelig blev brugt til, og hvorfor Sølvgade hedder Sølvgade. Denne bogs fortællinger blev oprindelig udgivet som dramatiserede, stærkt underholdende og (stadig meget populære) podcasts. De første så dagens lys på iTunes allerede i 2006. Teksterne i denne bog er let redigerede, så de uden problemer kan læses selvstændigt. Men hvis man vil, kan man selvfølgelig høre podcastene samtidig og således få nogle af de mange lydeffekter med. Forfatteren har leveret mere end 50 tegninger til bogen. Hans tegnestil er tidligere blevet sammenlignet med Rune T. Kiddes."Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier" består nu af en serie på tre. Om 1'eren skrev lektøren: "En fornøjelig humørspreder." Om 2'eren: "Fis og ballade og sjovt at læse højt."
-
64,91 kr. En mand sidder ved sin mors dødsleje og tænker tilbage på sin barndom i 1970’ernes Rødovre. Særligt Vestforbrændingens røde øjne i natten, Vestvolden og Irmas kaffetårn har brændt sig ind i erindringen og danner baggrund for de ofte skæve fortællinger om livet med skole og fritid, forældre og venner.Boris Boll-Johansen (f. 1967) er en dansk forfatter. Han har skrevet bøger for både børn og voksne og stiftede i 2006 det eksperimenterende mp3- og podcastforlag Klørkonge.dk.
- Lydbog
- 64,91 kr.
-
64,91 kr. Mange har læst i historiebøgerne, at biskop Absalon grundlagde København. Men hvordan gik det egentlig til? Det kan du læse om i denne bog. Du kan også, blandt meget andet, blive klogere på, hvordan Rosenborg Slot blev til, og hvordan man fik dyrene i Zoologisk Have."Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier" indeholder 20 røverhistorier for børn og barnlige sjæle.Boris Boll-Johansen (f. 1967) er en dansk forfatter. Han har skrevet bøger for både børn og voksne og stiftede i 2006 det eksperimenterende mp3- og podcastforlag Klørkonge.dk.
- Lydbog
- 64,91 kr.
-
128,95 kr. Solsorten i mit våben er en roman om en tid og et sted: Rødovre i 70'erne og 80'erne. En kærlig-kritisk skuen tilbage på forstadsmiljøet og en finkæmning af området for sansede detaljer og fundne følelser. Rødovre fortroliggjort.En del af romanen foregår i en nutid, hvor en voksen fortæller tager afsked med sin døende mor i barndomshjemmet. Og således afsked med barndommen som vi møder i forskellige nedslag: den første forelskelse, sommerhusferierne, bøllerne, kammeraterne, den Arne Jacobsenske skole, fluorskylning, Rødovre Centrum, Legolege, Vestvolden.Udkom første gang i 1999 på forlaget Rosinante.Anmelderne skrev bl.a.:“Det er hverdagsrealisme, når den er bedst.” Nordjyske Stiftstidende“(…) En usædvanlig tiltalende og indsigtsfuld bog om barnealderen. (...) Solsorten i mit våben er en beskeden og uanseelig bog. Den gør intet postyr af sig selv og står uden for alle litterære moderetninger.” Fyens Stiftstidende“Det handler om alt det, alle vores barn- og ungdomme handler om, og som vi tærer på resten af livet, men det gør det på en ny og original, levende og sanddru måde, og det er det, der er en kunst.” Weekendavisen"Det lykkes faktisk Boris Boll-Johansen at skrive det dagligsprog, andre taler, op til knitrende litterær kvalitet.” Jyllands-Posten“Solsorten i mit våben (…) fremskriver det sære i det ordinære, det fascinerende i det kedsommelige, det hemmelighedsfulde i det trivielle (…)” Information“Veloplagt og charmerende generationsroman.”Politiken“En fin og indfølt roman fuld af underfundig humor og varme.” Det fri Aktuelt“Siden Dan Turell skrev sit skelsættende generationsportræt Vangede billeder i 1975, har jeg længtes efter et tilsvarende projekt omkring den generation, der kom til verden midt i 1960’erne. Det ønske har Boris Boll-Johansen hermed indfriet.” Vejle Amts Folkeblad“Man får lyst til bare at fylde op med brudstykker af disse eminent citérbare sider og lade enhver, der kan læse, selv få syn for sagn.” Litteraturmagasinet Graf
- Bog
- 128,95 kr.
-
93,95 kr. 24 fortællinger fra og om øen Amager. Godt halvdelen er de rene røverhistorier, og den anden halvdel er sande, historiske fortællinger.Velegnet fra ca. 6 år. Rigt illustreret med tegninger og gamle fotos.Velegnet til højtlæsning.Fra lektørudtalelsen: "Teksten er humoristisk og med de mange forskelligartede illustrationer kommer der hurtigt et smil på læben.”Fra bloggen Fortidsformidling: "Idéen med at mikse de to fortælleformer er ret genial til at vise, at fortiden er helt forunderlig."De to typer historier kommer vekselvis, og man kan undervejs selv bestemme, om det er en fiktiv eller en faktuel historie, man ønsker at læse. Eller altså: at få læst højt.Om man har at gøre med opdigtede eller sande historier er tydeligt markeret med sidefarverne grøn og gul.Forfatterne har bestræbt sig på at komme godt omkring på øen og i århundrederne. Fra Kløvermarken til Kongelunden, fra Dragør til Islands Brygge. Fra oldtiden til nutiden ...“Ama’rkanske godnathistorier” er en bog for hele familien – og den er jo nærmest et must for de familier, der bor på Amager.
- E-bog
- 93,95 kr.
-
- Let forsinket samtidsroman
78,95 kr. Vi følger parret Mie og Eske under den store lærerlockout i april 2013. Østerbro-parret afskiber deres børn til Risskov – og får dermed en del uvant tid til dem selv.Romanen handler om det moderne parforhold – men også om helikoptere, Rigshospitalet, bander, pillemarkeder, museumsliderlighed, andelsforeninger, viceværter og om at bruge livet på en ny og mere intens måde.Den skelsættende arbejdsmarkedskonflikt rumsterer hele tiden i baggrunden, men blot som kulisse for andre konflikter.
- E-bog
- 78,95 kr.
-
- Tegninger, kronikdigte og romanspøgelser
78,95 kr. Denne bog består af udvalgt materiale fra "Magasinet Menneske", der udkom som tidsskrift i årene 2007-09. Alt materiale - tekst, tegninger og tegneserier blev i sin tid (som nu, i denne bog) - leveret af forfatter og illustrator Boris Boll-Johansen.Tidsskriftet udkom på forlaget Fahrenheit og var et udgivelsesmæssigt eksperiment. I og med denne bog er det blevet omdannet til en relativt genkendelig udgivelsesform. Indholdet er dog stadig lidt løjerligt.Bogen kredser om temaet "mennesket", hvilket skal forstås meget bredt. Teksterne og tegneserierne beskæftiger sig med erindring, krop, sexualitet, fordomme, kærester, religion, huskøb og meget andet - og kniber det med at lave en glasklar reference til homo sapiens, kan man altid gribe tilbage til det, man med et skuldertræk bedømmer til at være 'blot menneskeligt', underforstået en smule dumt men tilgiveligt. Det gør det muligt temamæssigt at plukke fra en del hylder.Enkelte tekster er trykt som falske faksimiler, det vil sige, at de lader, som om de er affotograferet fra eksisterende bøger eller papirer, det kan være en opbyggelig bog fra 1840, eller det kan være en rapport tilstilet Sundhedsministeriet fra Instituttet for Profylaktisk Psykiatri.Det kan muligvis tjene til opklaring, at et af magasinets slogans i sin tid lød: "Basserne møder Hvedekorn". Og at et af de nyere lyder: "En slags Svikmøllen for poeter". Begge slogans refererer til mixet mellem tegneserier og tekst, og endvidere til mixet mellem det såkaldt høje og det såkaldt lave.Der er i forbindelse med udvælgelsen af materialet til bogen lavet en del nyt materiale. Godt og vel en fjerdedel har ikke tidligere været publiceret.
- E-bog
- 78,95 kr.
-
48,95 kr. Muntre historier om Aarhus. Velegnet til oplæsning. Fra ca. 6 år. Man kan blandt andet læse om: statuen af Dalgas, vandtårnet på Randersvej, en af byens berømte runesten, Hasle kirke, Vejlby kirke, et kalkmaleri i domkirken, et særpræget fodaftryk i muren på Bispetorv, Aarhus' byvåben og meget andet. Bogen indeholder både sande forklaringer OG løgnagtige historier om Aarhus. (Hvilke historier, der er fri fantasi, og hvilke, der er historisk korrekte, er tydeligt markeret.) Bogen består af 20 historier, talrige illustrationer (alle i farver) samt både gamle og nye fotografier fra den jyske hovedstad. Bogen er god at blive klog på, hvis man gerne vil vide mere om Aarhus på en afslappet måde - og via en ny metode!Aarhus Stiftstidende skrev om bogen, at den var "perfekt oplæsning for børn, der kender byen godt. Boris Boll-Johansen skriver enormt underholdende, og bogen er rigt og farverigt illustreret med fotografier og tegninger lavet af forfatteren selv." ***** (fem stjerner)Politiken skrev om bogen: "(...) Boris Boll-Johansen har den lavmælte, underfundige, småplatte, hjertensgode, naivistiske forfatterstemme, som intet folk kan undvære. Heller ikke det jyske." **** (fire stjerner)
- E-bog
- 48,95 kr.
-
48,95 - 128,95 kr. Godnathistorier for børn. Velegnet til oplæsning. Fra ca 6 år. Bogen er gennemillustreret af forfatteren. Fra bagsiden: "Vi vidste muligvis godt, at København i sin tid blev grundlagt af biskop Absalon. Det siger historiebøgerne i hvert fald. Men i SINDSSYGT LANGT UDE KØBENHAVNSKE GODNATHISTORIER røbes det, hvordan han modigt svømmede helt alene ud til et sørøverskib og huggede arme og ben af piraterne. Vi skal også høre om kunstneren Bissen, der en morgen roede ud på Sortedams Søen for at vække flodguderne Nilen og Tibern, der overnattede i København. Og hvem vidste, at Valby Bakke gemmer på et stort hvalskelet? Eller at det var en skovtrold, der byggede Bellahøj Badet til Christian den Fjerde? Eller at elg-giganten i den senere middelalder pludselig vadede over Øresund for at skabe skræk og rædsel og svine rundt i en af de københavnske parker)?Jovist, der er mange forklaringer i denne bog, og hvis du synes, det lyder usandsynligt, så er det, fordi du ikke har læst den grundigt nok."Der er 20 korte historier. Indhold: • Da biskop Absalon grundlagde København • Da biskop Absalon blev hyldet af folket for sin heltegerning • Hvordan København blev til en rigtig by • Da Christian den Fjerde skulle have sig et rundt tårn • Hvordan Rosenborg Slot blev til • En vinterdag i middelalderen: Borgmesteren møder kogekællingerne • Jomfru Tidsfordriv • Dragen med de tre hoveder • Da Poul Rahbeks sæbekassebil gik i smadder • Kæmpetvillingerne Jarck og Jorck • Holger Værftsnisse • Elg-giganten Ørsted I • Elg-giganten Ørsted II • Hvad der skete inden Ivar Raketbygger flygtede til Sahara • Da Nøkken inviterede Nilen og Tibern til Sortedams Søen • Verner Hvalfanger og Valby Bakke • Da svenskerne stormede København • Den norske grantrold • Christian den Niende og gasbeholderen i Hvidovre • Hvordan man fik dyrene i Zoologisk Have
-
48,95 - 113,95 kr. Underholdende og fantasifuld bog om København. Gennemillustreret. Velegnet til højtlæsning. Fra ca. 6 år. Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier 2 baserer sig på podcast-historier, der enten kan downloades gratis fra Klørkonge.dks hjemmeside eller fra fx iTunes. Klørkonge.dks historier er meget populære og er blevet downloadet mere end 250.000 gange. Lad eventuelt podcastene klare oplæsningsarbejdet; børnene kan da på egen hånd læse med undervejs. Indhold: Preben Jenka; Det franskeste af alle ord; Den første bromand på Knippelsbro; Legenden om Lars Bjørn; Oslobåden og Polensfærgen; Båden fra Shanghai; Prins Jørgens Gård.Om bind 2 skrev pressen og biblioteksvæsenet blandt andet: "Syv nye, muntre og fantasifulde godnathistorier til fornøjelig oplæsning for børn i hele landet. Fra ca. 6 år. Indbydende layout." (lektørudtalelse)"Vi forældre [magasinet] er vilde med Boris Boll-Johansens finurlige fortællinger for børn og voksne.""Klørkonge.dk er perfekt for børneforældre og barnlige sjæle." (Politiken)
-
115,95 kr. Robin Engelhardt Intro - Erindringer fra MuseumsøenKasper Green Krejberg Centrum - En vandring gennem Berlins middelalderlige midteAnders Troelsen Erindringsbyen - En hovedstads omgang med historienBo Tao Michaëlis Spionerne - Berlin NoirHenriette Harris Tyrkerne - Berlins store mindretalHans Hauge DDR - Tivolisering og udviskningJesper Vind Currywursten - Fra arbejderspise til berlinerkultPeter Tudvad Nazismen - Sporene efter Det Tredje RigeHans Carl Finsen Kejserne - Nedslag i 1800-tallets BerlinBoris Boll-Johansen Berlinerbold - Fodbold i øst og vestStig Yding Sørensen Russernes BerlinTroels Heeger Dekadencen - En tur gennem nattens Berlin
- E-bog
- 115,95 kr.