Bøger af Bjarne Frøslee Ibsen
-
- En grundbog
318,95 kr. Politipsykologi er en grundbog i psykologi rettet mod politiuddannelsen. Psykologi spiller en vigtig rolle i politiets arbejde. Dels møder politiet i det daglige arbejde ofte sociale og psykologiske problemer, hvor viden om psykologi er afgørende. Dels er der stadig større fokus på de problemer, som politibetjente pådrager sig som følge af et psykisk hårdt arbejdsmiljø.Bogen har et dobbelt ærinde. For det første gives der grundlæggende indsigt i psykologiske emner som arv og miljø, udviklings- og personlighedspsykologi, gruppepsykologi, organisationspsykologi og psykiske lidelser. For det andet fokuseres der på en række emner, som er afgørende for det politimæssige arbejde, f.eks. konfliktløsning, mental forberedelse til risikofyldt arbejde, håndtering af stress og traumer, vidne- og afhøringspsykologi og trafikpsykologi.Bogen er bygget op omkring en lang række praktiske eksempler fra det politimæssige arbejde.BJARNE FRØSLEE IBSEN er cand.psych. og ph.d. Han er chefpsykolog i Rigspolitiet og leder af Rigspolitiets Psykologtjeneste.PELLE NIGARD er cand.psych., fagleder i psykologi og underviser på Politiskolen.TINE GREINER er cand.psych. Arbejdede 2002-2007 som fagkoordinator og underviser på Politiskolen. Fra 2007 adjunkt på Sygepleje- og Radiografskolen, Herlev.JOHNNY HOLST er forhenværende vicepolitiinspektør og afdelingsleder for Politiskolens grunduddannelse indtil 2007.
- E-bog
- 318,95 kr.
-
- En grundbog
485,95 kr. Politipsykologi er en grundbog i psykologi rettet mod politiuddannelsen. Psykologi spiller en vigtig rolle i politiets arbejde. Dels møder politiet i det daglige arbejde ofte sociale og psykologiske problemer, hvor viden om psykologi er afgørende. Dels er der stadig større fokus på de problemer, som politibetjente pådrager sig som følge af et psykisk hårdt arbejdsmiljø.Bogen har et dobbelt ærinde. For det første gives der grundlæggende indsigt i psykologiske emner som arv og miljø, udviklings- og personlighedspsykologi, gruppepsykologi, organisationspsykologi og psykiske lidelser. For det andet fokuseres der på en række emner, som er afgørende for det politimæssige arbejde, f.eks. konfliktløsning, mental forberedelse til risikofyldt arbejde, håndtering af stress og traumer, vidne- og afhøringspsykologi og trafikpsykologi.Bogen er bygget op omkring en lang række praktiske eksempler fra det politimæssige arbejde.BJARNE FRØSLEE IBSEN er cand.psych. og ph.d. Han er chefpsykolog i Rigspolitiet og leder af Rigspolitiets Psykologtjeneste.PELLE NIGARD er cand.psych., fagleder i psykologi og underviser på Politiskolen.TINE GREINER er cand.psych. Arbejdede 2002-2007 som fagkoordinator og underviser på Politiskolen. Fra 2007 adjunkt på Sygepleje- og Radiografskolen, Herlev.JOHNNY HOLST er forhenværende vicepolitiinspektør og afdelingsleder for Politiskolens grunduddannelse indtil 2007.
- Bog
- 485,95 kr.
-
- - og mental parathed
248,95 kr. Mange faggrupper risikerer at blive udsat for vold, når de er på arbejde. Men hvis medarbejderen er mentalt forberedt på, at volden kan opstå, kan det være med til at afværge de skader, der ellers kan opstå i forbindelse med volden. Psykolog Bjarne Frøslee Ibsens bog ”Vold på arbejdet - og mental parathed” anviser, hvordan udsatte faggrupper bedst passer på sig selv ved at være mentalt parate til at møde volden. I bogen inddrager Bjarne Frøslee Ibsen nye perspektiver i arbejdet med at forebygge konsekvenserne af vold på arbejdet. De nye tanker er inspireret af arbejdet med mental parathed inden for politiet og militæret. Tankegangen er oprindelig udviklet i militærpsykologisk regi for at understøtte soldatens mentale beredskab forud for kamp. Formålet med bogen er dog ikke at træne pædagogen og sygeplejersken i at blive små jægersoldater, men at understøtte en hensigtsmæssig sikkerhedsadfærd.Bogen henvender sig til faggrupper som pædagoger, sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og fængselsbetjente, der eksempelvis arbejder inden for forsorgsområdet, fængselsvæsnet, socialforvaltningen og parkeringskontrol.Formålet med bogen er ikke at vise, hvordan man forsøger at forebygge, at volden opstår, selv om det også er vigtigt. Men på mange arbejdspladser er det et vilkår, at der under alle omstændigheder opstår voldsepisoder. Hvis medarbejderen derfor er mentalt parat til at møde volden, vil det stille vedkommende langt bedre, end hvis han eller hun ikke er forberedt på, at en voldsepisode kan opstå.Mental parathed handler om hele tiden at være tilpas opmærksom, fokuseret og klar til at handle over for vold, når man er på arbejde. Hvis medarbejderen på forhånd ”ser”, at en situation potentielt kan udvikle sig til vold, har vedkommende bedre muligheder for at håndtere situationen, så skader kan undgås eller minimeres. De teoretiske afsnit bliver garneret med cases og grafisk fremstillinger.
- Bog
- 248,95 kr.