Bøger af Bettina Myggen Jensen
-
440,95 kr. Socialt arbejde dækker over et bredt spektrum af arbejdsopgaver, der bl.a. tæller sagsbehandling, opsøgende arbejde, samtaler med udsatte børn og voksne samt socialt behandlingsarbejde. Det sociale arbejde foregår i en lang række forskellige organisationer og institutioner, for eksempel sociale forvaltninger, behandlingsinstitutioner, fængsler og døgnopholdssteder. I alle dele af det sociale arbejde er der krav om en systematiseret indsats, og de forskellige grene af socialt arbejde er båret af en række metoder, der skal sikre en robust professionel indsats.Denne bog giver en indføring i metodiske tilgange i socialt arbejde og er skrevet som grundbog til socialrådgiveruddannelsen og andre uddannelser og faglige sammenhænge, hvor en indsigt i systematisk socialt arbejde er påkrævet. Bogens kapitler præsenterer bredden i det metodiske felt og gennemgår bl.a. metoder i vejledning, sagsbehandling, socialt behandlingsarbejde, forebyggelse og omsorgsarbejde.Bogen er redigeret af lektor i socialt arbejde og ph.d. Kirsten Henriksen, VIA University College.
- Bog
- 440,95 kr.
-
395,95 kr. Udsatte voksne er et kerneområde i socialt arbejde. Samtidig er det et område, der er så bredt, at det kan være vanskeligt at trække skarpe grænser. Hvad er udsathed overhovedet? Kan man overhovedet tale om én samlet gruppe, der dækker så forskellige emner som handicap, hjemløshed, misbrug og sindslidelser? Og hvad er i så fald de centrale udfordringer, der kendetegner arbejdet med udsatte voksne som helhed? Denne grundbog giver et samlende overblik over et særdeles komplekst område.Bogens første del gennemgår centrale temaer, som går på tværs af målgrupper. Bl.a. diskuteres hensigten med og den historiske baggrund for den specialiserede sociale indsats, og der ses nærmere på rehabilitering, stigmatisering, personlighed og helhedssyn i arbejdet med udsatte voksne samt på arbejdets praktiske udførelse i form af Voksenudredningsmetoden (VUM).I bogens anden del præsenteres den juridiske ramme for den specialiserede indsats. Denne del præsenterer grundprincipperne i socialretten og de vigtigste regler i praksis og diskuterer derudover emner som magtanvendelse og sikring af borgerens retssikkerhed.Bogens tredje del præsenterer centrale målgrupper. Der gives dels en nøgtern præsentation med fokus på centrale definitioner, tal og udvikling, dels en praksisrettet indføring, hvor centralt placerede fagfolk med bred erfaring fra praksis introducerer til den sociale indsats i praksis.Bogen er skrevet som grundbog til socialrådgiveruddannelsen og beslægtede uddannelser på det sociale og pædagogiske område.Bogen er redigeret af Bettina Myggen Jensen og Inge Schiermacher, Professionshøjskolen Metropol.
- Bog
- 395,95 kr.
-
253,95 kr. Mennesker med sindslidelser er overrepræsenterede i bl.a. jobcentre, socialforvaltninger, væresteder og på sygehuse, og psykiatriske diagnoser har en central placering i mange fagprofessionelles praksis. I de fleste tilfælde er psykiske lidelser uløseligt forbundet med sociale og sundhedsmæssige problemer. Derfor er det nødvendigt at kende de psykiatriske diagnoser og deres sammenhæng med andre problemer, men også at have et reflekteret forhold til, hvordan den måde, vi forstår psykiske lidelser på, påvirker mødet med udsatte borgere.Perspektiver på psykiatriske diagnoser giver en stringent indføring i psykiatriske diagnoser og deres symptomer efter DSM V- og ICD 10-manualerne. Derudover præsenteres de mest centrale måder at forstå psykisk sygdom på, og der sættes fokus på, hvordan forskellige forståelser af psykiske lidelser giver anledning til vidt forskellige indsatsformer.Bogen er skrevet af Bettina Myggen Jensen og Fatima Lindegaard Petersen, begge cand.psych. og lektor ved Institut for Socialt Arbejde, Metropol.
- Bog
- 253,95 kr.
-
269,95 kr. Kan praksisviden indfanges af en fortælling? Studerende på professionsuddannelserne efterlyser ofte viden om praksis og oplever, at de får en større forståelse for, hvad deres fag indebærer, når de i deres praktikperioder møder erfarne kolleger. En måde at bringe praksisviden ind i undervisningen på er gennem praksisfortællingen. I Fortællinger fra praksis i socialt arbejde , der er redigeret af Bettina Myggen Jensen og Inge Schiermacher, arbejde skriver seks erfarne praktikere om deres arbejde med mennesker med komplekse sociale og sundhedsmæssige problemer som hjemløshed og misbrug. Fortællingerne indeholder refleksioner over teoretiske forståelser af de belyste problemer samt over valget af metode; det giver de studerende mulighed for at koble fortællingerne med deres egne teoretiske og erfaringsbaserede refleksioner over praksis. Fortællinger fra praksis i socialt arbejde er skrevet til studerende på social- og sundhedsprofessionsuddannelserne. Bogen er også relevant for andre, der studerer eller arbejder med voksne med særlige sociale problemer.
- Bog
- 269,95 kr.
-
- I professionel praksis
512,95 kr. Hjerne og psykiatri i professionel praksis er en grundbog til forståelsen af sammenhængen mellem den foranderlige hjerne og psykiske lidelser i forståelsen af det sociale, sundhedsfaglige og pædagogiske område.Bogen søger at sammenkoble moderne hjerneforskning og psykiatri, for derigennem at formidle sammenhænge mellem neuropsykologi/neurobiologi og en række udvalgte og velkendte perspektiver og metoder i behandlingen af psykiske lidelser og tilgrænsende ikke-patologiske tilstande.Bogens første del 'Den neuroskabte virkelighed' retter primært fokus mod sammenhængen mellem moderne hjerneforskning og betydningen af og sammenhængen mellem denne og socialfaglige-, pædagogiske-, sundhedsfaglige- og psykologiske teorier og metoder.I bogens anden del 'Diagnoser og psykiatri' er fokus rettet mod egentlige kliniske psykologiske/psykiatriske tilstande, uden at der er tale om en klassisk psykiatribog. Denne del fremstår derfor som en atypisk tværfaglig grundbog i antologiform.Bogens to dele giver tilsammen en tværfaglig vinkel på problemstillinger som: diagnose, placebo, social intelligens, personlighed, spejlneuroner, helhedssyn, hjernens plasticitet, ADHD, personlighedsforstyrrelser m.fl.Hjerne og psykiatri i professionel praksis henvender sig til studerende og praktikere inden for en række fagprofessioner; socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter, lærere, socialpædagoger, samt andre faggrupper der arbejder inden for det psykiatriske felt.Bogens forfattere repræsenterer samtidig selv en række forskellige professioner, herunder psykologer, sociologer, antropologer, filosoffer, socialrådgivere, sygeplejersker og pædagoger.
- Bog
- 512,95 kr.