Bøger af Bent Christensen
-
- Introduktion til Latin
476,95 kr. Ludus er Latinitas-seriens introduktion til det latinske sprog og den romerske verden. Ludus er velegnet til brug efter Babelstårnet, der på den måde fungerer som en slags optakt til latinundervisningen. Det er intentionen, at Ludus skal vække interessen for det latinske sprog og den antikke kultur både hos de elever, som vælger Latin på C-niveau og hos de elever, der vælger Latin på A-niveau. Her er Ludus passende at bruge til introduktionen. I begyndelsen indeholder Ludus alle nødvendige oplysninger, men langsomt vænnes eleverne til at bruge Ars til opslag og får herved en træning i en systematisk benyttelse af grammatik, som de også har glæde af i andre sprogfag.Det grundlæggende princip i Ludus er derfor, at eleverne skal have en indføring i almen grammatisk sprogbeskrivelse og i den latinske grammatik med en klart afmålt progression; en frekvensbaseret indlæring af nogle forholdsvis få, centrale gloser; en række lødige latinske originaltekster fra forskellige genrer allerede tidligt i forløbet, og en frihed for læreren og eleverne til selv at sammensætte resten af pensum; et billede af det romerske samfund og den græsk-romerske kultur baseret på et repræsentativt billedmateriale og korte introduktioner til teksterne.Ludus arbejder sammen med Latinitas seriens grammatikker Ars minor og Ars maior. I begyndelsen indeholder Ludus alle nødvendige oplysninger, men langsomt vænnes eleverne til at bruge Ars til opslag og får herved en træning i en systematisk benyttelse af grammatik, som de også har glæde af i andre sprogfag. Når Ludus-læsningen er færdig, er de derfor fortrolige med grammatikken og vel forberedte til arbejdet med originaltekster i andre tekstsamlinger.
- Bog
- 476,95 kr.
-
- Et romersk litteraturudvalg
449,95 kr. Florilegium er et udvalg af korte latinske tekster fortrinsvis fra 100 f.kr. til 100 e.kr. Hver tekst har en introduktion til forfatter og genre, og bogen sætter derfor teksterne ind i en bredere litteraturhistorisk sammenhæng.Bogen er en naturlig fortsættelse af Ludus og er glosseret efter samme princip, dvs. hver tekst er fuld gloseret og derfor kan teksterne læses i uvilkårlig rækkefølge. Florilegium kan derfor både bruges til slutningen af Latin på C-niveau og ved overgangen fra introduktionen på A-niveau.
- Bog
- 449,95 kr.
-
153,95 kr. Fra omslagets bagside:Mit Dannevirke er en samling "betragtninger om allehånde", der skal ses som forfatterens forsøg på at bidrage med noget, der svarer til de berømte otte afhandlinger i Grundtvigs enmandstidsskrift Danne-Virke (1816-1819), som han har behandlet grundigt i disputatsen Omkring Grundtvigs Vidskab. Grundtvigs afhandlinger eller betragtninger er den filosofiske og programmatiske grundstamme i et i øvrigt historisk og poetisk stof, som der ikke er noget der svarer til i den bog, som er udgivet her to hundrede år efter udgivelsen af fjerde bind af Grundtvigs Danne-Virke. Bent Christensen lægger ikke skjul på, at han ønsker at optræde som discipel af Grundtvig og stående på hans skuldre. Men altså som sig selv og i sin tid. At være discipel af Grundtvig indebærer jo som noget af det allerførste, at man ikke efterligner og ikke går baglæns. Grundtemaerne i nærværende bog er erkendelsesteori, filosofi og videnskab samt kulturanalyse og kulturkritik, men den rummer også lidt poetik og i en skitse til et politisk og kulturelt program. Bogens ottende og sidste del har overskriften "Fremtiden?". Bent Christensen. Født 1943. Sprogløjtnant med russisk 1964. Cand. mag. i dansk/russisk 1968. Gymnasielærer 1968-1971. Med supplerende teologisk uddannelse præst i Folkekirken 1971. Lic. theol. (ph.d.) 1985 (Fra drøm til program, udg. 1987), dr. theol. 1998 (Omkring Grundtvigs Vidskab). Har si-den 2002 stort set kun arbejdet med sine egne ting (dog artikler i Grundtvig-Studier 2011, 2012 og 2013). Efter pensioneringen i 2003 intensiveret arbejde med teologi (herunder salmedigtning), poetik og egne digte, men også fortsat slavisk, nu næsten udelukkende polsk, engagement.Bent Christensen har siden 2015 udgivet oversættelser af den polske nationaldigter Adam Mickiewicz samt egne salmer og digte. Nærværende bog er en opfølgning af Mit teologiske testamente (2017) og forventes fulgt op af "Min poetik". En eller flere nye digtsamlinger (og andet) vil forhåbentlig også følge.
- Bog
- 153,95 kr.
-
134,95 kr. Fra omslagets bagside: Digte og aforismer 2016-2018 er Bent Christensens anden samling af digte og aforismer. Den første afdeling: "Digte" er nye skridt på vejen frem mod den endelige udfoldelse af hans poetik og poetiske erfaring. I de særlige afdelinger præsenteres nye genrer, fx "Large Motive Collider Experiments 2018" og "Omkring årtierne - en digtrække", nemlig af digte til de forskellige årtier i den danske litteraturhistorie 1870-1890. Men der er også en fortsættelse af "Nattevinduesdigtene" fra 2016-samlingen og et par nye lollandsonetter, samt en oversættelse af den ukrainske nationalsang. Desuden en oversættelse den anden vej, nemlig Roman Smigielskis oversættelse til polsk af lollandsonetten "Polakkasernen i Tågerup". Og der er en enkelt ny salme.
- Bog
- 134,95 kr.
-
- E-bog
- 44,95 kr.
-
134,95 kr. Forlaget LuskebakkenTEKSTEN PÅ OMSLAGETS BAGSIDEDigte og aforismer 1966-2016 rummer de fleste af de digte, oversættelser (fra polsk) og aforismer, Bent Christensen har skrevet fra 1966 til kort før færdiggørelsen af bogen. Digtene kan i høj grad læses som bilag til de Erindringer, der allerede nu kan læses på hans hjemmeside, og som en række punkter på vejen frem mod den poetik og de digte fra de seneste år, der forventes udgivet senere. Men de kan trods alt også læses som slet og ret digte! - Bent Christensens poetik går ud på, at digteren i det eksistens- og poesirum, hvori digtene bliver til, helt nøgent og forudsætningsløst skal prøve at få den virkelighed, der allerede manifesterer sig i såvel Jeg’et som alt det andet, til at finde sted i digtet som det nye, tredje manifestationssted. Digtene står i simpel kronologisk orden (dog med de helt særlige "Nattevinduesdigte" i en særlig afdeling), så at læseren direkte kan følge Bent Christensens vej indtil nu frem mod realiseringen af de her skitserede principper.Bent Christensen. Født 1943. Sprogløjtnant med russisk 1964. Cand. mag. i dansk/russisk 1968. Gymnasieadjunkt 1968-1971. Med supplerende teologisk uddannelse præst i Folkekirken 1971. Fik i 1985 den teologiske licentiatgrad (ph.d.) for Grundtvig-afhandlingen Fra drøm til program (udg. 1987) og i 1998 den teologiske doktorgrad for afhandlingen Omkring Grundtvigs Vidskab. Arbejder efter pensioneringen i 2003 især med teologi (herunder salmedigtning), poetik og egne digte, men også med det slaviske. Polsk er nu hans slaviske hovedsprog. I august 2015 udgav han den polske nationaldigter Adam Mickiewicz’s Krimsonetter på dansk - og i september 2015 sin egen opfølgning deraf: Lollandsonetter. Han har i Informator Polski fået trykt såvel nogle af Krimsonetterne som oversættelser af andre polske digte m.m. I oktober 2015 udgav han sin egen samling Salmer. Evangeliesalmer og andet til alle søn- og helligdage.
- Bog
- 134,95 kr.
-
137,95 kr. Forlaget LuskebakkenLollandsonetter består af de nitten oprindelige, traditionelle "Lollandsonetter", de dernæst skrevne nitten "Frie Lollandsonetter" og de sidst skrevne "Seks ekstra frie Lollandsonetter". - Bent Christensen fik idéen til første del under arbejdet med sin i august 2015 udgivne danske oversættelse af Adam Mickiewicz's Krimsonetter. Når en polsk digter kunne skrive om den eksotiske halvø Krim, kunne en lollandsk digter vel også skrive om sin egen i verdensmålestok eksotiske ø! - Bent Christensen fortsatte med de ret poetisk minimalistiske "Frie Lollandsonetter" (digte i sonetform og med næsten lige lange verselinjer, men uden rim og fast versemål). Og endelig tilføjede han en afdeling af stærkere poetisk karakter med titlen "Seks ekstra frie Lollandsonetter". - De udførlige, ofte artikelagtige noter spiller en usædvanlig rolle. Man kan sige, at Lollandsonetter fremstår som en helt ny genre, hvor sonetterne og noterne er to spor i en rejse rundt til lollandske steder og via dem tilbage gennem øens og digterens historie. - De seks ekstra sonetter er en afsluttende noget højere betragtning.
- Bog
- 137,95 kr.
-
163,95 kr. Forlaget Luskebakken. - De allerfleste af salmerne i denne samling er skrevet efter slutningen af januar 2010, hvor jeg lige var kommet på Facebook! Og det var allerede mærkeligt, at jeg overhovedet var kommet dér. I familiens kreds havde jeg højlydt og med stor foragt erklæret, at dette aldrig ville ske. Det var også kun for at støtte en truet person, jeg havde oprettet min profil. Men da jeg nu var der, fik jeg den idé at slå et lille Dagens digt op på min væg hver dag. Og da den første søndag nærmede sig, fandt jeg det naturligt at skrive et lille salmevers. Det blev nu til to, nemlig de to små vers, der senere blev til evangeliesalmen til søndag seksagesima 2010, altså til anden tekstrækkes evangelium, Mark 4,26-32. Det første vers var, og er: "Automatisk evigheden, / uden vores fra og til, / vores gerningstrang fra neden, / kommer frem, som selv den vil". Og så fortsatte det. Længe med enkeltvers eller et par vers. Men efterhånden med hele evangeliesalmer til alle de søn- og helligdage, hvor der ikke i forvejen er en sådan i Den Danske Salmebog. Til de andre dage blev det ofte et Halleluja-vers eller (i fastetiden) et almindeligt lovprisningsvers (som gudstjenestens tredje sal
- Bog
- 163,95 kr.
-
532,95 kr. - Bog
- 532,95 kr.
-
168,95 kr. Forlaget Luskebakken. - Mit teologiske testamente er en slags lille dogmatik ledsaget af en længere række betragtninger. Forfatteren har ikke ønsket at føre sig frem i konkurrence med fagdogmatikerne, men har haft en bredere læserkreds i tankerne. Han har ganske vist en teologisk licentiatafhandling (ph.d.), en teologisk doktordisputats og et antal større teologiske artikler bag sig, men det, han har ønsket med denne bog, er at efterlade sig, hvad han har dannet sig af tanker om den kristne tro og dennes forhold til virkeligheden. Baggrunden udgøres ikke mindst af hans tjeneste som sognepræst i Folkekirken 1971-2003. Men Bent Christensen er fortsat præsteligt og kirkeligt aktiv, efter at han i 2003 gik på pension under mottoet "med pensionen som arbejdsstipendium". Hovedvinkler i bogen er "teologien om det kristeligt nødvendige livsengagement" og synet på Kirken som et universelt Kristus-fællesskab, hvis store lokale repræsentation er den evangelisk-lutherske menighed i Danmark. Men der er også andre vinkler og områder, hvor forfatteren mener at have noget særligt at sige.
- Bog
- 168,95 kr.
-
597,95 kr. Denne bogs 1. del er en ajourføring og let revision af Domstolsprøvelse af forvaltningsakter fra 1988. 2. og 3. del er nye. Til den trykte udgave: http://www.djoef-forlag.dk/vare/8757451842
- E-bog
- 597,95 kr.
-
- Opgaver. Hjemmel. Organisation
298,95 kr. Forvaltningsret - opgaver, hjemmel, organisation foreligger nu i revideret og ajourført 2. udgave.Til den trykte udgave: http://www.djoef-forlag.dk/vare/8757451850
- E-bog
- 298,95 kr.