Bøger af Annette Niyomwungere
-
- En kogebog om Afrikas mangfoldighed og fællesskab
158,95 - 218,95 kr. Afrika er varme, farverigdom, smuk natur, fællesskab, kreativitet og en altomfavnende livsglæde. Herudaf udspringer også et fantastisk køkken, der sprudler af smag fra varme krydderier og en stor diversitet af friske lokale råvarer. Den danskuddannede kok Annette Niyomwungere med rødder i Burundi inviterer her med på en spændende kulinarisk rejse fra nord til syd og øst til vest på det enorme kontinent. Med 54 lande med hver deres karakteristiske retter, råvarer og tilberedningsmetoder er det afrikanske køkken kendetegnet ved en stor mangfoldighed. Det gælder også for bogens 40 opskrifter, der spreder sig over hele kontinentet. Gennem stemningsfulde erindringer og beretninger fra forfatterens rejser i Afrika gives tillige et indblik i den panafrikanske kultur og mentalitet fortalt igennem maden og kulturen omkring den. Her hersker smukke traditioner nedarvet gennem mange generationer, men også plads til nye strømninger, som netop nu er ved at forme Afrikas nye køkken. Om forfatteren I slutningen af 1990’erne kom Annette Niyomwungere til Danmark fra borgerkrigen i Burundi. Hendes passion for mad og stærke forbindelse til sine rødder har givet en bemærkelsesværdig livsrejse – fra ung, østafrikansk pige på flugt til etableret kok. Annette blev uddannet kok i 2019 fra Herløv Kro. Med sine erfaringer og sin kreativitet har hun formået at forene det afrikanske og det nordiske køkken til unikke smagsoplevelser, både i Danmark og i udlandet. Hun arbejder i dag som freelancekok og konceptudvikler. Ønsker du at vide mere om bogens opskrifter, afrikansk madkultur og tilberedning, kan du følge med på Bidudu.dk og @_bidudu, hvor Annette samler hele det afrikanske madunivers på én platform. Herfra tilbyder hun også private dining under titlen ”Afrofusion – afrikansk mad med et nordisk touch”.