Bøger af Anja Pinborg
-
298,95 kr. Fertilitet og sundhed beskriver centrale områder indenfor feltet reproduktiv sundhed med fokus på områder, hvor der er grundlag for at sætte ind med fremtidige forebyggende interventioner. Emner som behandles er fx de nye forbedrede muligheder for screening, gravides risiko for udvikling af affektive sygdomme og fostertilværelsens betydning for det fremtidige liv. Derudover er der kapitler om sociale determinaters betydning for fødselsmønsteret, risikofaktorer for nedsat frugtbarhed og om assisteret befrugtning. Målgruppen er studerende på de folkesundhedsvidenskabelige kandidat- og masteruddannelser samt på professionsbacheloruddannelserne. Om redaktørerneLone Schmidt er lektor, dr.med., ph.d. ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Har arbejdet som hospitalslæge primært inden for gynækologi og obstetrik og har siden midt-80’erne forsket i reproduktiv sundhed. Det primære forskningsområde er infertilitet og assisteret befrugtning med fokus på reproduktionsepidemologi, psykosociale aspekter, familiedannelse og samspillet mellem psykiatriske lidelser og assisteret befrugtning. Underviser på en lang række uddannelser bl.a. om reproduktiv sundhed. Arbejder sundhedspolitisk på, at vi samfundsmæssigt skal tage vare på at bevare befolkningens evne til at få børn.Anja Pinborg er overlæge og dr.med. på Fertilitetsklinikken i Juliane Marie Centret, Rigshospitalet og er uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik. Er endvidere lektor på Center for Klinisk Uddannelse ved Københavns Universitet og formand for Nordisk Fertilitetsselskab. Har gennem de sidste 12 år beskæftiget sig med forskning inden for human reproduktion. Forskningsområderne er primært reproduktionsepidemiologiske med vægt på sundhed og sygelighed hos børn født efter assisteret befrugtning samt risikofaktorer ved tvillingegraviditeter.
- Bog
- 298,95 kr.
-
- Om nedsat frugtbarhed og hvordan vi løser problemet
148,95 kr. Mere end hvert 10. barn er i dag undfanget ved hjælp af fertilitetsbehandling. De seneste år er der for alvor kommet fokus på fertiliteten i Danmark.Fertilitetsraterne er faldet og nåede i 2023 et hidtidigt lavpunkt, selvom vi ser en firedobling af fertilitetsbehandlinger over de seneste 20 år.Når et par oplever, at graviditeten udebliver, er det naturligt at spørge: Hvad skulle vi have gjort anderledes?Svaret er ikke entydigt, og der findes ingen quickfix-løsninger. Bogens forfattere giver i 17 kapitler et nuanceret og evidensbaseret billede af diagnostik og behandling, og der gives bud på løsningen af fertilitetsproblemerne nu og i fremtiden.Bogen henvender sig ikke kun til mænd og kvinder, der oplever et fertilitetsproblem, men til alle, der ønsker at blive klogere på befolkningens fertilitet.
- E-bog
- 148,95 kr.
-
- Om nedsat frugtbarhed & og hvordan vi løser problemet
348,95 kr. HVAD ER INFERTILITET?Mere end hvert 10. barn er i dag undfanget ved hjælp af fertilitetsbehandling. De seneste år er der for alvor kommet fokus på fertiliteten i Danmark. Fertilitetsraterne er faldet og nåede i 2023 et hidtidigt lavpunkt, selvom vi ser en firedobling af fertilitetsbehandlinger over de seneste 20 år.Når et par oplever, at graviditeten udebliver, er det naturligt at spørge: Hvad skulle vi have gjort anderledes? Svaret er ikke entydigt, og der findes ingen quick fix-løsninger. Bogens forfattere giver i 17 kapitler et nuanceret og evidensbaseret billede af diagnostik og behandling, og der gives bud på løsningen af fertilitetsproblemerne nu og i fremtiden.Bogen henvender sig ikke kun til mænd og kvinder, der oplever et fertilitetsproblem, men til alle, der ønsker at blive klogere på befolkningens fertilitet.
- Bog
- 348,95 kr.
-
38,95 - 58,95 kr. Mange kvinder og mænd får ikke de børn, de ønsker sig – infertilitet er den næsthyppigste kroniske sygdom blandt folk i den reproduktive alder. Alligevel behandler vi fortsat infertilitet, som om det var et luksusproblem og ikke en sygdom: Over halvdelen af alle fertilitetsbehandlinger varetages i den private sektor, hvilket skaber en enorm ulighed i behandlingstilbuddet. Hvis vi skal styrke den reproduktive sundhed, kræver det mere oplysning henvendt til unge, strukturelle forandringer samt opdaterede rammer for behandling i offentligt regi.Lone Schmidt er læge og professor mso i nedsat frugtbarhed og folkesundhedsvidenskab ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.Anja Pinborg er professor i gynækologi og obstetrik og ledende overlæge på Afdeling for Fertilitet på Rigshospitalet. Anja Pinborg er desuden assisterende redaktør for Ugeskrift for Læger. Moderne Ideer er støttet af Lundbeckfonden, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond. I bøgerne gør førerende forskere deres viden tilgængelig og leverer deres bud på, hvordan vi løser tidens største udfordringer.