Bøger af Anja Madsen Kvols
-
- autoetnografi på socialrådgiver-, pædagog- og læreruddannelsen
305,95 kr. Ja, du skal skrive dig selv ind, når du skriver opgaver. Ja, opgaver må godt tage udgangspunkt i dig. Ja, du må godt have og beskrive følelser i opgaver.Ja, du er stadig professionel.Bogen her beskriver den autoetnografiske metode, og hvordan du kan bruge den i dine opgaver og undersøgelser.Udgangspunktet er, at du selv står i centrum i dine videnskabelige undersøgelser. Med den autoetnografiske metode kan du skabe zoner, hvor dine erfaringer, din lyst og ulyst, dine sympatier og antipatier bliver relevante for at forstå, hvorfor du handler, som du gør, når du arbejder med mennesker. Samt i det hele taget at forstå, hvilken slags menneske du er, og hvilken slags professionel du skal være.'Må jeg skrive mig selv ind?' gennemgår bl.a.: Hvad er den autoetnografiske metode? Hvordan skal jeg bruge den? Hvordan kan autoetnografier se ud? Hvad er god etisk praksis i autoetnografier? Hertil kommer en række skriveøvelser med tilhørende eksempler på autoetnografiske tekster.Bogen er skrevet til dig, der er studerende på socialrådgiver-, pædagog- eller læreruddannelsen, og som mangler begrundelser for, hvorfor dit jeg også er vigtigt, når du skal være professionel.Forfatterne arbejder begge på læreruddannelsen i Silkeborg, VIA University College. Bogen har også bidrag af Lene Ingemann Brandt, Institut for sociologi og socialt arbejde, Aalborg Universitet, samt af Mia Andersen, lektor ved Pædagoguddannelsen i Viborg, VIA University College.
- Bog
- 305,95 kr.
-
238,95 kr. Denne antologi er rettet mod fagområdet ”Pædagogik og lærerfaglighed” i læreruddannelsen. Fagområdets forskellige kompetencemål, hhv. Elevens læring og udvikling, Almen undervisningskompetence, Specialpædagogik og Undervisning af tosprogede elever udgør den tematiske grundstruktur i antologien, som således behandler alle vidensområder og temaer inden for fagområdet. De enkelte artikler introducerer teorier og begreber, som kan skærpe lærerens opmærksomhed, bidrage med kriterier for handling og dermed støtte refleksioner over valg og dilemmaer i skolens og lærerens praksis. Pædagogik er ikke længere et selvstændigt videnskabsfag i læreruddannelsen, men det er ærindet med denne antologi at medtænke pædagogikken i hvert af de fire kompetencemål og dermed fastholde en bred pædagogisk forståelse af lærerens faglighed. Selv om bogen er skrevet med udgangspunkt i et fagområde i læreruddannelsen, vil den have relevans for alle med interesse for undervisning og pædagogik. Antologien indeholder bidrag fra: Gert J.J. Biesta Alexander von Oettingen Dion Sommer Per Schultz-Jørgensen Rasmus Alenkær Peter Kemp Lars Ulriksen Carsten Rønn Benny Bang Carlsen Martha Mottelson Simon Skov Fougt Elsebeth Jensen Kirsten Krogh-Jespersen Thomas Iskov Merete Munkholm Karen Marie Hedegaard Anja Madsen Kvols Benedikte Vilslev Petersen. Redigeret af Karen Marie Hedegaard, Anja Madsen Kvols og Benedikte Vilslev Petersen.
- E-bog
- 238,95 kr.
-
- En grundbog
263,95 - 298,95 kr. Skolen er en institution, der er tæt forbundet med samfundet omkring den. Skolens funktion og opgaver påvirkes af samfundets krav og forventninger, og samtidig spiller skolen en central rolle i samfundets udvikling og fremtid. Dette tema adresser samspillet mellem skolen og samfundet, skolens opgave, pædagogikkens genstandsfelt og hvad dannelse kan være.Undervisning og læring er centrale for skolens praksis, og det er vigtigt at forstå, hvordan elever lærer, og hvordan undervisning kan tilrettelægges for at støtte elevernes læring – både i en dannelses og uddannelses optik. Dette tema fokuserer på overvejelser om, hvordan de pædagogiske intentioner konkret kan udspille sig i praksis.Det kræver en høj grad af etisk bevidsthed og dømmekraft at navigere i de mange udfordringer og grundlæggende dilemmaer, der opstår i lærerens arbejde. Dette tema ser nærmere på nogle af de etiske overvejelser, der knytter sig til lærerens rolle og ansvar i skolen.Med bidrag af bl.a.:Alexander von OettingenGert J. J. BiestaNoemi KatznelsonMikkel HjortAne QvortrupMerete MunkholmLisbeth HastrupBent Sortkær Kim ChungMads BrandsenJesper Pein PetersenKari Lyngholm ThomsenAnja Madsen KvolsBenedikte Vilslev PedersenMikkel Wiskerchen
-
- – autoetnografi på socialrådgiver-, pædagog- og læreruddannelsen
417,95 kr. Lærere, pædagoger og socialrådgivere er blandt veldfærdsstatens varme hænder. De trækker på egne erfaringer i mødet med mennesker. Så hvorfor er det, at uddannelsen til de tre professioner de seneste år har haft fokus på, at man helst skal stå som upartisk observatør på sidelinjen? Hvorfor er det blevet ildeset at bruge egne erfaringer som udgangspunkt for sin professionelle praksis?I autoetnografien står man selv i centrum af sine undersøgelser. Her kan du skabe zoner, hvor dine erfaringer, din lyst og ulyst, dine sympatier og antipatier bliver relevante for at forstå, hvorfor du handler, som du gør, når du arbejder med mennesker. Må jeg skrive mig selv ind? tager udgangspunkt i denne metode for at gøre op med professionesudannelsernes eksisterende fokus på de objektive undersøgelser. I bogen beskrives og begrundes den autoetnografiske metode, og der vises, hvordan den kan bruges af pædagog-, lærer- og socialrådgiverstuderende.Bogen henvender sig til socialrådgiver-, pædagog eller lærerstuderende samt til dem, der mangler begrundelser for, hvorfor ens jeg også er vigtigt, når man skal være professionel.Thomas Dam er lektor ved Læreruddannelsen i Silkeborg, VIA University College. Anja Madsen Kvols er pædagogisk leder på Læreruddannelsen i Silkeborg, VIA University College. Bogen har også bidrag af Lene Ingemann Brandt, adjunkt ved Institut for Sociologi og Socialt arbejde, Aalborg Universitet, samt af Mia Andersen, lektor ved Pædagoguddannelseni Viborg, VIA University College.
- E-bog
- 417,95 kr.