Bøger af Anette Warring
-
63,95 kr. Mennesker er historiske væsner, der bærer fortiden i sig. De dyrker den både individuelt og i flok - til mindehøjtideligheder, på familieplan såvel som på internationalt plan. For at kunne fungere må mennesker ikke alene kunne erindre, de må også kunne glemme. Direkte eller indirekte forholder mennesker sig til, hvad der skal huskes, og hvad der kan glemmes, og dermed involveres de i erindringens og glemslens politik. Denne antologi indkredser historieformidlingens erindringspolitiske funktioner ud fra en etnologisk, faghistorisk, litteraturhistorisk og museal synsvinkel.
- E-bog
- 63,95 kr.
-
- vilkår, kendetegn, formål
33,95 kr. Hverken i en dansk eller en international sammenhæng findes der megen forskning, der specifikt ser på det at formidle historie. Dog er der i løbet af det sidste årti dukket en ny spændende forskning op, hvor opmærksomheden bliver fæstnet ved samfundets erindringsarbejde og brug af kulturarven. Det er i denne bredere sammenhæng, at projektet Humanistisk historieformidling - i komparativ belysning hører hjemme. I bindet gøres der samlet status over dette projekt. Der ses på de problemer, der melder sig, når der skal forskes i formidling og brug af historie. Der gøres rede for, hvordan vilkårene for for-midlingen er afgørende blevet ændret i løbet af de sidste tre årtier. Der gives en sammenlignende karakteristik af, hvordan historie bliver formidlet og brugt i humanistiske fag, i uddannelsessy-stemet og i massekulturen. Der rundes af med en drøftelse af, hvordan humanistiske fag kan og skal forholde sig sig til meningmands interesse for og brug af historie, og der gives her et bud på, hvordan en faglig formidling af historie kan gøres bedre - i betydning mere engagerende og perspektiverende for modtageren.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
58,95 kr. Forfatterne til Handlingens kvinder har i flere udgivelser vist, at Hvis man vil og kiger efter, er der masser af kilder til Danmarkshistoriens kvinder.Kvinderne i denne bog, levede under vidt forskellige vilkår, men de var alle handlekraftige kvinder. Nogle tog kampen op for at bevare kontrollen over egen livssituation. Andre gjorde en pionerindsats inden for sygepleje, uddannelse, socialt arbejde og på den internationale scene. På hver deres måde flyttede de grænserne for andre kvinders muligheder.Tidligere udgivet af gruppen: "Kvindehistorie og kildemateriale": "Søg - og I skal finde" (1991), "København, Kvinder og Kærlighed" (1993) og "Bur. Kan, kan ikke. Vil, vil ikke. Kvindeliv i perspektiv" (1996).
- E-bog
- 58,95 kr.
-
- i en sen/postmoderne tid
33,95 kr. Det store forskningsprojekt Humanistisk historieformidling - i komparativ belysning førte til udgivelsen af en række flerfaglige udgivelser og diskussioner om danskeres måde at bruge historie på, og om hvordan historie formidles i undervisningen. I bogens første del giver forskere og undervisere en kritisk vurdering af projektet som helhed og i særdeleshed slutbindets (At formidle historie) samtidsanalyse, karakteristik af dansk historieformidling og -brug samt forslag til, hvordan en faglig formidling af historie kan gøres mere engagerende og perspektiverende for modtagerne. I bogens anden del tænker fire af projektdeltagerne videre med afsæt i det gennemførte projekt og kommer i den sammenhæng ind på: formidling af danmarkshistorier i dag, historiekulturen ved indgangen til det 21. århundrede, formidling af historie i et demokratisk perspektiv samt menigmands interesse for og brug af historie.
- E-bog
- 33,95 kr.
-
- Under besættelse og retsopgør
73,95 kr. ”Feltmadrasser”, ”Tyskertøse” blev de kaldt, de titusinder af danske kvinder, som under besættelsen var kærester en tysk soldat. De blev overfaldet, klippet og interneret, fordi de fraterniserede med fjenden, men også fordi de krænkede tidens seksualnormer, og deres seksualitet blev betragtet som national ejendom. Da historiker Anette Warrings bog oprindeligt udkom i 1994 fik den blændende anmeldelser og skabte stor debat. Denne nye udgave er forsynet med et stort nyt kapitel, der forklarer, hvorfor tyskerpigernes historie i mange år var fortiet, og hvorfor det har ændret sig, så de og deres børn med tyske fædre i dag har en plads i vores erindring om besættelsestiden.
-
- Reenactment og historiebrug
133,95 - 169,58 kr. Fortider tur/retur handler om, hvordan mennesker levendegør fortid i deres fritid. Om selvorganiserede grupper, der reenacter middelalder og 2. verdenskrig, om pilgrimsvandrere i Frans af Assisis fodspor og om familier, der i ferien lever som jernalderfamilie i Sagnlandet Lejre. Reenactment og levendegørelse af fortid er vokset kraftigt inden for de sidste 50 år, hvilket man har mærket på museer og oplevelsescentre, historiske værksteder og markeder, i historieturisme og ved offentlige events. Fortider tur/retur er den første dansksprogede bog om reenactment. Bogen kan læses af alle interesserede, men henvender sig især til universitetsstuderende inden for historie og andre kulturfag, til undervisere og studerende på professionshøjskoler, til gymnasielærere, museumsansatte og andre kulturformidlere.