De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Anette Søgaard Nielsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Trine Maria Nørregaard Hansen, Lars Vedel Kessing, Martin Balslev Jørgensen, mfl.
    656,95 kr.

    Grundbog i psykiatri er det autoritative hovedværk inden for dansk psykiatri. Denne tredje udgave er væsentligt opdateret, og beskrivelser af både den nuværende diagnoseliste ICD-10 og den kommende ICD-11 er inkorporeret i alle kapitlerne. Bogens kapitler er grundigt revideret af både tidligere og nye forfattere, ligesom der er kommet nye kapitler til.Hvert kapitel indeholder casemateriale, oversigtsbokse, relevant litteraturliste og resumé, hvilket gør bogen til en oplagt grund- og opslagsbog for medicin- og psykologistuderende samt andre studerende inden for social- og sundhedsfagene. Kan også bruges af professionelle med interesse for psykiatri, fx praktiserende læger, kliniske psykologer, psykiatriske sygeplejersker og psykiatere samt personale på bosteder og i socialforvaltninger.Grundbog i psykiatri giver en opdateret beskrivelse af psykiatrien med mennesket i centrum og med en bred videnskabelig tilgang. Alle psykiske lidelser i WHO’s ICD-diagnoselister bliver gennemgået med fokus på årsagsforhold, forekomst, det klinisk billede, diagnostik og behandling. Fremstillingen af de enkelte lidelser og deres behandling er baseret på den nyeste forskning, og der lægges vægt på, at alle kliniske beslutningsprocesser og behandlinger er evidensbaserede.Erik Simonsen er professor emeritus ved Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og speciallæge i psykiatri tilknyttet Forskningsenheden Psykiatrien Øst, Region Sjælland. Bo Møhl er professor emeritus i klinisk psykologi ved Aalborg Universitet, cand.mag. og cand.psych., specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi. Begge har mere end 35 års klinisk erfaring fra psykiatrien.

  • - redskaber i den ambulante, psykosociale alkoholbehandling
    af Anette Søgaard Nielsen
    431,95 kr.

    "Bogen [...] er velegnet som opslagsværk og bør være tilgængelig på alle kliniske afdelinger."Anne Vibeke Jørgensen, SygeplejerskenDenne bog gennemgår og formidler alle aspekter af den gode alkoholbehandling, sådan som den omfattende nationale og internationale forskning i evidensbaserede behandlingsmetoder på området har vist. Bogen indeholder således en opdateret og praktisk omsættelig viden om, hvad den gode behandling indebærer. Fokus er den ambulante behandling inden for en kognitiv forståelsesramme, og der tages fat om emner som: skabelse af kontakt til misbrugeren, informationsgivning, basal udredning, psykoedukation, motiverende samtaler, psykosocial behandling, indragelse af pårørende, opmærksomhed på børn og kvalitetssikring af behandlingen.Bogen er anvendelig i forbindelse med uddannelse og efteruddannelse af alkoholbehandlere, men også for sygepleje-, sosu- og socialrådgiverstuderende samt de tværfaglige diplomuddannelser. Den må også betragtes som et standardværk for behandlere og ledere på de institutioner, som har med alkoholbehandling at gøre samt for kommunernes og sygehusenes misbrugskonsulenter.Solgt til udgivelse i Sverige.

  • af Janne Schurmann Tolstrup & Ulrik Becker
    386,95 kr.

  • - i samtalebehandling
    af Margit Schrøder, Åshild Skogerbø, Torben Christensen, mfl.
    278,95 - 306,50 kr.

    Forfatterne præsenterer forskellige bud på det at forholde sig professionelt til svære menneskelige problemer i en behandlingskontekst. Der findes ingen facitliste, men kapitlerne kommer med bud på, hvad professionel kontakt i forbindelse med fx selvmordstanker, svær psykisk lidelse, uhelbredelig sygdom m.v. kan være. Bogen henvender sig til fagpersoner og studerende inden for sundhedsvæsenet og er tænkt som inspiration til eftertanke, refleksion og diskussion.

  • - Community Reinforcement Approach i praksis
    af Anette Søgaard Nielsen & Carina Blomholt
    188,95 kr.

    Helhedsorienteret alkoholbehandling til socialt udsatte borgere hjælper socialt udsatte borgere med alkoholproblemer til at opnå afholdenhed og leve et ædru eller ikke-misbrugende liv. Metoden er Community Reinforcement Approach (CRA) – som bedst kan beskrives som helhedsorienteret adfærdsterapi med fokus på at skabe et godt ædru liv. Der findes i dag en stribe evidensbaserede metoder til behandling af afhængighed af alkohol eller andre rusmidler. Her anbefaler man især kognitiv adfærdsterapi, motivational interviewing (MI) og familiebehandling. Men når det gælder indsatser målrettet socialt udsatte borgere med afhængighed, er disse metoder ikke altid nok. Mange udsatte borgere med afhængighed har udfordringer på flere områder af deres dagligdag og med måden, de lever deres liv på. For at behandlingsindsatsen skal lykkes, og for at resultatet af behandlingen skal vare ved, er man som behandler nødt til at have et helhedsfokus på borgerens liv og sikre, at det styrkes på alle områder, hvor der er behov. Når alkohol fjernes, skal det med andre ord sikres, at der sættes noget andet og mere solidt og attraktivt i værk. Det er det centrale udgangspunkt i helhedsorienteret adfærdsterapi: at det ædru liv skal være mere attraktivt, end livet med alkohol var. Bogen henvender sig til alle, der varetager behandlingen af socialt udsatte borgere med alkoholafhængighed. Metoden CRA er veldokumenteret og også velegnet til arbejdet med socialt udsatte borgere med stofafhængighed samt borgere med multiproblemer, fx dobbeltdiagnoser.

  • af Anette Søgaard Nielsen, Jens Kjeldsen, Bente Jespersen, mfl.
    2.698,95 kr.

    Dette er det ultimative medicinske standardværk i Danmark og har været det, siden 1. udgave så dagens lys i 1936. Den 20. udgaves to bind dækker alle aspekter af den interne medicin og er skrevet af landets førende specialister. Bøgerne er til den medicinstuderende, der kan bruge Medicinsk Kompendium som lærebog og opslagsværk på kandidatuddannelsen på Medicin i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Derudover kan færdiguddannede læger og klinikere med fordel bruge bøgerne for at holde sig opdaterede.Værket bygger på de nyeste undersøgelser og forskningsresultater og skaber dermed en solid baggrund for at træffe de mest kvalificerede kliniske beslutninger.Alle kapitler er grundigt gennemskrevne og opdaterede i forhold til forrige udgave. Stoffet er velstruktureret og har et tydeligt overskriftshierarki, adskillige kliniske illustrationer og fotos samt tabeller og bokse, så tilegnelsen bliver så nem som mulig.Bogen fås også som i-bog, hvor det er nemt at søge i værket samt at se videoklip og illustrationer i stort format.Skrevet om 19. udgave:”Samlet er det meget svært for mig ikke at anbefale 19. udgave af MK tæt på 100%. Det er en meget, meget fin bog. Tillykke til dansk medicin med at vi fortsat har så fint et værk som Medicinsk Kompendium.”Anmeldelse i Ugeskrift for Læger, nr. 1, 2020

  • - Hjælp til pårørende til mennesker med alkohol- og misbrugsproblemer
    af Anette Søgaard Nielsen
    278,95 kr.

    Når fortvivlede pårørende henvender sig til det etablerede behandlingssystem for at få hjælp til at få deres drikkende eller stofbrugende familiemedlem i behandling, har hjælpen hidtil kun bestået i at støtte den pårørende i at passe på sig selv. Med rådgivningstilbuddet Community Reinforcement and Family Training (CRAFT) kan behandleren ikke blot tilbyde denne vigtige støtte, men også tilbyde den pårørende hjælp til at skabe ændringer, der kan lede til, at familiemedlemmet får professionel hjælp til at komme ud af misbruget.Håndbog i metoden CRAFT er den første vejledning på dansk i metoden. Den kan både bruges i individuelle samtaleforløb og i gruppebaserede forløb.

  • af Jakob Emiliussen, Sidsel Schrøder, Margit Anne Petersen, mfl.
    128,95 - 198,95 kr.

    I Danmark er vin, øl og spiritus let tilgængeligt, da vi har en liberal alkoholpolitik i forhold til hvem, der kan købe det, hvor det kan købes, og hvornår det kan købes. Vi forbinder ofte alkohol med nydelse, hygge og socialt samvær, og det lovlige rusmiddel knytter os sammen på tværs af generationer og samfundslag. Men alkohol har samtidig sundhedsmæssige og sociale konsekvenser, og denne dobbelthed medfører en række dilemmaer. Unge kan føle sig udenfor fællesskabet, hvis de ikke drikker; samværet omkring alkohol kan være opslidende for personer i udsatte grupper; eller personale på plejehjem kan komme i vanskelige etiske situationer, hvis en beboer drikker meget og agerer aggressivt. Danskerne lever i en alkoholkultur, hvor alkoholforbrug ikke altid er entydigt godt eller dårligt, uanset alder og miljøer.Alkohol – en del af dansk kultur på godt og ondt formidler i syv bidrag ny viden om alkoholforbrug og dets betydninger og konsekvenser for individet og samfundet og diskuterer politik, forebyggelse og behandling på området. Bogen bidrager til alkoholdebatten blandt praktikere, politikere og forskere ved at sætte fokus på de fælles værdier, der understøtter brugen af alkohol i Danmark, så vi bedre kan håndtere de udfordringer, der knytter sig til rusmidlet.

  • - At facilitere forandring i organisationer
    af Anette Søgaard Nielsen & Colleen Marshall
    338,95 kr.

    Motiverende interview for ledere er til alle, der arbejder med ledelse inden for sundhedsvæsenet og den sociale sektor, og som har brug for et værktøj til at kunne transformere samtalen om forandringer i organisationen til det bedre. Gennem det Motiverende Interview (MI) får du effektfulde metoder til at finde løsninger og til at hjælpe medarbejdere og organisationer med at overvinde forhindringer og stilstand i arbejdslivet. Dette gælder, anset om der er tale om vejledning af en medarbejder i en ny rolle, om problemløsning eller om en komplet omstrukturering af arbejdsprocedurer og -programmer. Du får som læser indføring i kompetent og etisk anvendelse af MI’s kerneprocesser – engagement, fokus, opprioritering og planlægning – og alt i sammenhæng med din rolle som leder.

  • - redskaber i den ambulente, psykosociale alkoholbehandling
    af Anette Søgaard Nielsen
    266,95 kr.

    Alkoholbehandling i praksis gennemgår og formidler alle aspekter af den gode alkoholbehandling, sådan som den omfattende nationale og internationale forskning i evidensbaserede behandlingsmetoder på området har vist. Bogen indeholder således en opdateret og praktisk omsættelig viden om, hvad den gode behandling indebærer. Fokus er den ambulante behandling inden for en kognitiv forståelsesramme, og omhandler emner som:  skabelse af kontakt til misbrugeren, informationsgivning, basal udredning, psykoedukation, motiverende samtaler, psykosocial behandling, indragelse af pårørende, opmærksomhed på børn og kvalitetssikring af behandlingen.Bogen er anvendelig i forbindelse uddannelse og efteruddannelse af alkoholbehandlere, men også for sygepleje-, social- og sundhedsassistent- og socialrådgiverstuderende samt de tværfaglige diplomuddannelser,  men må også betragtes som et standardværk for behandlere og ledere på de institutioner, som har med alkoholbehandling at gøre samt for kommunernes og sygehusenes misbrugskonsulenter.