Bøger af Anders Stjernholm
-
- En vantro debatbog
206,95 kr. Sprogligt veloplagt debatbog med skarpe pointer, skrevet i fællesskab af den forhenværende og nuværende formand for Ateistisk Selskab. De er nok de to personer i Danmark, der seneste år har været mest aktive i debatten om ateisme og religion. Her er et par af deres pointer: De fleste danskere er ateister. Nogle ved det bare ikke - og selv om andre inderst inde har erkendt det, er de ikke parat til at ”springe ud”. Religiøse ideer bremser vores udvikling og står både i vejen for at løse de store problemer, vi står over for på verdensplan. Milliarder af mennesker hindres i at leve et godt liv, fordi overtro tvinger dem til at følge absurde dogmer og forbud. Samfundet har historisk set har haft brug for religion, men i dag er der i højere grad brug for, at vi tager nogle aktive skridt væk fra religionerne.De to forfattere belyser både de mange negative følger af religionerne og viser, at man ikke behøver guder for at leve et godt, etisk og meningsfyldt liv. Emne for emne gennemgår de, hvilken betydning religion har for samfundet og for den enkelte. Fra de mest dogmatiske og fundamentalistiske varianter til den bløde, danske kulturkristendom. Deres konklusion er klar: verden ville være et bedre sted uden religionerne.
- Bog
- 206,95 kr.
-
- En vantro debatbog
128,95 - 238,95 kr. De fleste danskere er i virkeligheden ateister. Nogle ved det bare ikke – og selv om andre inderst inde har erkendt det, er de ikke parat til at ”springe ud”. Religiøse ideer bremser vores udvikling og står både i vejen for at løse de store problemer, vi står over for på verdensplan. Milliarder af mennesker hindres i at leve et godt liv, fordi overtro tvinger dem til at leve efter dogmatiske regler med absurde påbud og forbud.Samfundet har historisk set haft brug for religion, er der i dag i højere grad brug for, at vi tager nogle aktive skridt væk fra religionerne. Det er nogle af de centrale pointer i denne sprogligt veloplagte debatbog, hvor to af Danmarks mest aktive og vidende, ateistiske debattører både skyder på de mange negative følger af religionerne og viser, at man ikke behøver guder for at leve et godt, etisk og meningsfyldt liv pejlemærker. Emne for emne gennemgår de to forfattere, hvilken betydning religion har for samfundet og for den enkelte. Fra de mest dogmatiske og fundamentalistiske varianter til den bløde, danske kultur-kristendom. Deres konklusion er klar: verden ville være et bedre sted uden religionerne.
-
- Lad os tale om tro, tvivl og det svære valg at forlade en religion
44,73 - 73,95 kr. I EFTERTRO fortæller ni mennesker med en fortid i Jehovas Vidner, Mormonkirken, Scientology, Pinsekirken og islam om deres liv i troen og rejsen ud på den anden side. Deres personlige beretninger giver læseren et indblik i, hvad det vil sige at leve i troen, hvordan man mister den, og hvilke konsekvenser det kan have at forlade den. Ela fik banket koranvers ind i hovedet som barn. Simon frygtede dommedag, som kunne komme når som helst. Sonni troede på, at L. Ron Hubbard havde kørt racerløb i en anden galakse. Maria bad til vorherre hver aften – og det gør hun stadig, selvom hun ikke længere tror på ham. Bogen bygget op af personlige portrætter og åbne samtaler, hvor vi skiftevis hører fra de ni case-personer og fra eksperter. På den måde kombineres og underbygges de stærke og personlige fortællinger om livet i og uden for troen med faglig viden om, hvilken rolle tro, tvivl, hjernens indretning og social kontrol spiller i religiøse samfund i samfundet. Forfatteren Anders Stjernholm (f. 1980) er en af tidens skarpeste stemmer i religionsdebatten. Hans rolle som formand for Ateistisk Selskab bringer ham ofte til frontlinjen af diskussionen, men i denne bog tager han kasketten på som nysgerrig journalist og tager læseren med på en fascinerende rejse i troens psykologiske og sociologiske lag. Anders Stjernholm er ikke ene om denne bog, der er i alt 12 afsendere. Og disse mennesker vil kommentere på hinandens udtalelser og indsigter, så du får præsenteret indholdet fra flere vinkler. Bogen udspringer af hans engagement i foreningen Eftertro, et netværk af frivillige, der kender til tro, tvivl og social kontrol.