De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Polititeori serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Henrik Stevnsborg
    88,95 - 213,95 kr.

    Engang bestod dansk politi af én enkelt mand i København. I dag er politiet en organisation med 14.000 ansatte med opgaver både inden for og uden for strafferetsplejen, og både nationalt og internationalt. Politi 1682-2007 fortæller historien om denne dramatiske udvikling.Dansk politis over 300 år lange historie har været turbulent, og gennem tiderne har det været pålagt mange, meget forskellige opgaver. Under enevælden omfattede politietatens kerneopgaver bl.a. bekæmpelse af frås og luksus samt beskyttelse af ærbarheden og den luthersk-evangeliske tro. Senere under forfatningskampen tjente politiet som et forhadt politisk redskab for den siddende højre-regering til at kontrollere sine kritikere. Ikke desto mindre var politiet allerede da i færd med at blive afpolitiseret og integreret i retsstaten og dens tredeling af magten.I dag hører det danske politi til en af de politistyrker i verden, der nyder størst tillid i befolkningen. I bogen viser Henrik Stevnsborg dog, at vejen til dertil ikke har været nem eller uden tilbagefald. Politiets aktive deltagelse i interneringen af de danske kommunister under besættelse står som det grelleste eksempel, men også urolighederne på Nørrebro den 18. maj 1993 svækkede den brede befolknings tillid til politiet.Samtidig er dansk politis historie en fortælling om en politistyrke, der efter afslutningen af den Kolde Krig har fået flere og flere opgaver, der rækker ud over Danmarks grænser. Det gælder både i forhold til bekæmpelse af kvindehandel, narkotika og terrorisme og for deltagelsen i fredsbevarende opgaver i bl.a. Congo, Palæstina og på Balkan samt ikke mindst i Afghanistan og Irak.

  • af Adam Diderichsen
    213,95 - 296,95 kr.

    Det er svært at forestille sig et arbejde, der i højere grad rejser etiske problemstillinger end netop politiets. Alle mennesker møder situationer i såvel arbejds- som privatliv, hvor de har brug for at tænke over, hvordan de bør handle eller opføre sig. Politiet færdes dagligt i et terræn, hvor etiske problemstillinger synes gemt bag hver en busk og under hver en sten - og vi forventer som borgere i et moderne retssamfund, at politiet har en høj etisk og professionel standard i sit arbejde. Etik for Politifolk er en lærebog om etik til brug i politiet. Men den er også en filosofisk undersøgelse af de mange særlige etiske problemstillinger, som gør sig gældende på politiets område, og som et moderne politi må forholde sig til, så politifolk kan levere et arbejde af den høje professionelle standard, som borgerne har fortjent.

  • af Vincent F. Hendricks, Adam Diderichsen, Karl Ask, mfl.
    213,95 - 359,95 kr.

    Opdagelse er fællesnævneren for en stor del af politiets arbejde, og evnen til at opdage udgør kernen af politiets undersøgelsespraksis i særdeleshed af politiets efterforsknings- og efterretningsarbejde.Om at opdage belyser politiets undersøgelsespraksis ud fra forskellige metodologiske, erkendelsesteoretiske og videnskabsfilosofiske perspektiver. Bogen søger at bidrage til refleksion over og diskussion af, hvordan den professionelle opdager foretager skøn og slutninger, der kan danne baggrund for politifaglig handling.Bogens kapitler adresserer spørgsmål som: Hvad er politifagets status? Kan man tale om en profession, et håndværk eller en teknik? Hvad karakteriserer den gode og effektive efterforsker? Hvilken rolle spiller er faring? Hvilke kognitive begrænsninger kan have indflydelse på politiundersøgerens konklusioner? Hvad er spor, og hvordan opdager man disse? Hvordan argumenterer man juridisk? Hvad kendetegner efterforskerens og efterretningsanalytikerens slutninger og argumentation? Hvordan opstilles konkurrerende hypoteser i denne type af undersøgelsesarbejde? Og hvad karakteriserer den bedste forklaring i dette domæne?Antologiens bidrag er skrevet af forskere med tæt tilknytning til politiet i Norden, og den indeholder bidrag fra bl.a. filosofi, vidensantropologi, kognitiv psykologi, retsfilosofi og videnssociologi.

  • af Marianne Bach Mosebo
    128,95 - 251,95 kr.

    Konflikthåndtering for politifolk er særligt rettet mod politiuddannelsen, da den beskæftiger sig med den operative del af politiets arbejde. Bogen er en lærebog i det ikke-voldelige konfliktarbejde, og den præsenterer derfor forskellige redskaber, som kan bruges i konfliktsituationer. Bogen kan også anbefales til alle, der gerne vil have et indblik i, hvordan politiet forsøger at løse de konflikter, som de bliver stillet overfor i deres daglige arbejde.

  • af Nadja Hestehave
    213,95 kr.

    ogen introducerer en model for en mere vidensstyret og analysebaseret tilgang til politiarbejde. Med nye metoder og analytiske værktøjer får politiet bedre muligheder for en mere strategisk og helhedsorienteret indsats mod kriminalitet.