De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i OVBIDAT abonnement serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Celine Szabó
    198,95 kr.

    Fremkaldelser er en digtsamling om længsel og tilhørsforhold, om et jeg, som forsøger at nærme sig sin familiehistorie og forsvundne far. Et forsøg på at besvare spørgsmålene: Hvad er kommet før mig? Og hvordan lever det i mig?Digtene tager afsæt i familiealbummet, men har også fremkaldelsen af billeder som en bærende metafor for den sammenhæng, der kan skabes mellem de minder, som er tilgængelige, og dem, man må drømme sig frem til.Bogen er en skildring af et jeg, der gennem samtaler med sin mor, mormor og vennen o, gamle familiealbum, popkultur og poesi prøver at skabe en forbindelse til et diasporisk fællesskab, til en følelse af tilhørighed.Celine Szabó (født 1998) er digter, dramatiker og del af skrivekollektivet Nellakredsen. Fremkaldelser er hendes debut.Udgivet på OVBIDAT d. 17. maj 2024.

  • af Frida Elisabeth Vitved Jeppesen
    198,95 kr.

    Under lillebrorens indlæggelse forsøger Clara at håndtere sin egen angst gennem den omsorg, hun kan drage for sin bror. Det er en omsorg, der er bundet til psykiatrisk afdeling, til forholdet mellem patient og pårørende.otte fjorten tyve handler om at søge hinanden i sproget og om at bruge sproget til at forestille sig andre og friere handlingsrum for omsorg. Den handler også om en søsters forsøg på at forstå sin brors indlæggelse og tale om den med sin egen stemme.Frida Elisabeth Vitved Jeppesen er født i 1998. otte fjorten tyve er hendes debut.Dette er anden udgave af otte fjorten tyve. Første udgave blev udgivet af OVBIDAT d. 1. marts 2024.

  • - Tilføjelser til Nudansk ordbog
    af Shëkufe Tadayoni Heiberg
    198,95 kr.

    Livets verber er i meget konkret forstand en tilføjelse til det danske sprog. Den er en ordbog med nye verber eller måske nærmere en ny form for verber, som skal vise os mennesker muligheden af at opfatte dyr, planter osv. på andre måder, end vi er vant til, nemlig som entiteter med værdi i sig selv og som livsformer, som vi stadig har uendeligt meget at lære af.Denne 2. udgave er hardback og med en ny tekst tilføjet, "Livets lovtekst".Uddrag fra forfatterens forord:”At være i verden som andet end menneske. Det er, hvad denne ordbog giver sprog til. At andre arter og entiteter findes udenfor menneskets relation til dem, uden at de skal defineres af menneskets funktionalistiske opfattelse af deres værdi. Alle arter og alle naturentiteter findes allerede udenfor vores tilknytning til dem. De findes og interagerer på tværs, udenom os. Men for at vi skal kunne forstå og anerkende deres subjektivitet, deres egenvilje og deres ret til egenrådighed, har vi brug for at gentænke det sprog, vi bruger om deres adfærd.Det er det, dette lille værk har at tilbyde: En ufuldstændig liste over nye verber, der alle giver naturens entiteter deres ord tilbage. Nogle af ordene, såsom fiske og skove, kender vi allerede, de behøver bare at blive redefineret. Andre af ordene er vi uvante med, men jeg siger dig: Prøv at tage dem i din mund, det vil falde dig overraskende naturligt. Og før du ved af det, har du ikke bare udvidet dit vokabular, du har også fået adgang til at træde ind i uendelig mange andre måder at være i verden på.Orddefinitionerne i dette værk er ikke fyldestgørende. De skal ses som en pejling om, hvor vi skal kigge hen. Herfra må vi sammen finde ud af, hvad det vil sige at være i verden som hval, som vind eller som valmue. Det lærer vi ved at tage os tid sammen med dem, der lever på andre måder end os; at lytte, at forholde os nysgerrigt og ikke mindst, at se i øjnene, at vi ved ufattelig lidt og har ufattelig meget vidunderlig læring foran os.”Shëkufe Tadayoni Heiberg (født 1987) er forfatter, forlægger og oversætter. Hendes seneste udgivelser er Nødder (roman, 2022) samt Første gang jeg tager tørklædet på (korthistorie, 2023).Udgivet af OVBIDAT d. 25. maj 2024. Denne udgave er udgivet 20. juli 2024.

  • af Rasmus Halling Nielsen
    188,95 kr.

    Walkthrough black sites er en voldsom digtsamling, som tager udgangspunkt i indespærring og tortur i hemmelige CIA-fængsler i 2010’erne. Bogen indledes med en advarsel mod ikke-fiktive scener, hvor tortur og vold forekommer.Præmissen for Walkthrough black sites er, at netop disse rædsler er en del af vores historie, af Vestens historie. Fra et dansk, distanceret perspektiv er volden svær at forholde sig til, både fordi den er svær at fatte, og fordi det næsten virker upassende at tale om den. Er det ikke et overstået kapitel nu? Er vi ikke færdige med det? Kan vi nu vende tilbage til at påstå, at det er de andre, der udfører den slags barbariske handlinger?Walkthrough black sites er et klart og tydeligt nej til de spørgsmål.I stedet for at negligere den tortur og vold, der foregik med den danske regerings stiltiende accept, begynder bogen med at italesætte den.Derfra forsøger Rasmus Halling Nielsens digte at sætte sig ind i volden, både at sætte sig i voldsudøveren og offerets sted. Digtene prøver at kommunikere med dem eller faktisk at få dem til at kommunikere, at få dem til at forstå og tilgive hinanden.På den måde udforsker Rasmus Halling Nielsen grænserne for det utilgivelige og menneskets evne til at tilgive. På paradoksal vis finder digtene håb, hvor det synes fraværende, og tilgivelse, hvor smerten virker altopslugende. Bogen er en uundgåelig refleksion over de grusomheder, der er blevet begået i skyggerne, og en udforskning af menneskets evne til at finde lyset i selv de mørkeste rum. Og se hinanden.Rasmus Halling Nielsen (f. 1983) er uddannet fra Forfatterskolen i 2011 og har udgivet et utal af værker, senest Skarpt sværd (2020) og Dawn betyder daggry (2022).Udgivet 18. oktober 2024 på OVBIDAT.

  • af Liv Sejrbo Lidegaard
    248,95 kr.

    Manna er en serie af ni digtsuiter, som er skrevet over en periode på ti år fra 2013 til 2023. Til sammen udgør de en fortælling om at flytte fra København til et husmandssted i Vestjylland, blive mor, flytte tilbage til byen, have små børn under corona, blive skilt og finde hjem i sit feminine pronomen.Digtene handler om at finde vej ind i voksenlivet – at ”blive voksen uden at blive til sten” som det står et sted. Om at gå fra et forhold selvom alle råder én til at gøre det modsatte. I teksterne fletter skriften og livet sig sammen på måder som kræver nærvær og forandring af jeg’et og dets omgivelser. Gennem hele bogen løber en søgen efter alternative livsformer: en overensstemmelse mellem ord og handling, drømme og virkelighed, og en søgen efter veje ud af en normalitetsforståelse, som undergraver livsgrundlaget på planeten Jorden.Her er skriften både et personligt og et fælles anliggende, som befinder sig i det åbne spørgsmål om, hvad det giver mening at sige og hvorfor. Fælles for digtene er, at de er skrevet med et, måske utopisk, håb som en håndsrækning eller en henvendelse, fra det personlige ind i det fælles eller fra det individuelle ind i det samfundsmæssige. Det håb driver og bærer skriften og relationerne gennem bogen.Liv Sejrbo Lidegaard (f. 1986) er cand. mag i Litteraturvidenskab, uddannet fra den svenske forfatterskole Litterär gestaltning i 2014 og har tidligere udgivet to værker, nemlig Fælleden (digte, 2015) og Vi er her (digte, 2018).Udgivet af forlaget OVBIDAT 25. oktober 2024.

  • af Lea Marie Løppenthin
    148,95 kr.

    Catania Centrale fortæller om de to tvillingesøstre, Nicole og Mille, samt Nicoles lille barn Bodil. Nicole er alenemor og har Bodil, men de to bor sammen med Mille og er i en tæt relation til hende. Som der står i bogen: ”De har Bodil, eller Nicole har Bodil, og Mille har Nicole.”I Catania Centrale er den lille familie på ferie i Italien, og som det sommetider sker på ferier, bliver søstrenes relation pludselig sat på spidsen.Nicole farer vild med Bodil i lufthavnen, hun kan ikke få fat på Mille, fordi hendes telefon ikke virker, og i et forsøg på at finde det tog, hun skal mødes med Mille ved, kommer hun til at tage en bus til Catania Centrale, hovedbanegården i byen Catania. På den måde bliver søstrene midlertidigt adskilt, og i adskillelsen og den ventetid, som den fører med sig, krystalliserer tanker og følelser sig.Måske vil en forandring snart finde sted.Catania Centrale portrætterer således på én og samme tid familien som en omsorgsfuldt rum og som en ustabil base, der altid kan forandres med ét. Dette er udført med Lea Marie Løppenthins karakteristiske sans for det smukke og onde i detaljen, hendes knastørre humor samt en rørende og livsbekræftende omsorg for hendes karakterer.Lea Marie Løppenthin (f. 1987) er uddannet fra Forfatterskolen i 2013. Hun har tidligere udgivet seks bøger, senest Livet går over sine bredder (roman, 2022) og Løven og Klagen (digte, 2024). Udgivet d. 15. november 2024 på forlaget OVBIDAT.