De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Mønsterbrud i opbrud serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Dion Sommer
    53,95 kr.

    "Hvad er resiliens?" er kapitel 1 fra bogen "Mønsterbrud i opbrud".Kapitlet indeholder følgende:- Historien om John og Gary – nødvendighed- Den psykoanalytiske stadieopfattelse- Myten om den negative sociale arv- Barndomsresiliens: forskningens fire bølger- Bølger i resiliensforskningen- Begrebsafklaringer- Beskyttende systemer involveret i resiliens- Andre begreber af relevans: forskelle og ligheder med resiliens- Positive og negative vendepunkter gennem livsforløbetOmdrejningspunktet for bogen "Mønsterbrud i opbrud" er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion – for hvad karakteriserer "en mønsterbryder"? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?

  • - Præsentation af trivselslinialen
    af Jytte Birk Sørensen
    53,95 kr.

    "Trivsel og mistrivsel i et mønsterbrydende perspektiv - præsentation af trivselslinialen" er kapitel 7 fra bogen "Mønsterbrud i opbrud".Kapitlet indeholder følgende:- Fra et ”du er” til et ”vi kan”- Trivselslinealen- Mønsterbrydning og kontakt- Socio-emotionelle kompetencer- Trivsel- God trivsel- Selvværd- Socialitet og empati- Sprog- Biografisk præsentation- Observation af mistrivsel- Skrøbeligt selvværd- Om mangel på socialitet og empati- Om mangel på sprog- Diffus biografisk repræsentation- Psykisk reaktans- Video som et nødvendigt redskabOmdrejningspunktet for bogen "Mønsterbrud i opbrud" er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion – for hvad karakteriserer "en mønsterbryder"? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?

  • af Mette Høyer & Christina Stenstrup
    53,95 kr.

    "Mønsterbrydning i et tilknytningsteoretisk perspektiv" er kapitel 6 fra bogen "Mønsterbrud i opbrud".Kapitlet indeholder følgende:- Introduktion til tilknytningsteorien- Tilknytningsmønstrene- Den desorganiserede tilknytning- De indre arbejdsmodeller- Tilknytningsteoriens udviklingsmodel- Transmission af tilknytningskvalitet fra forældre til børn- Tilknytningens kvalitet og de psykologiske forsvarsmekanismer- Mønsterbrydning og resiliens- Forskningsresultater som påviser udviklingsstøttende effekter- Mønsterbrydning: Hvad er det, og hvordan opleves det?- OpsamlingOmdrejningspunktet for bogen "Mønsterbrud i opbrud" er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion – for hvad karakteriserer "en mønsterbryder"? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?

  • af Jesper Mogensen & Vibeke Svane
    53,95 kr.

    "Mønsterbrud trods traumer i hjerne og sind" er kapitel 2 fra bogen "Mønsterbrud i opbrud".Kapitlet indeholder følgende:- Hjernen – et netværk af ufattelig kompleksitet- Udviklingstraumatologi- Broen mellem genetisk og social arv- Belastende opvækstforhold kan føre til hjernemæssige beskadigelser- Resiliens- Erfaringers omstrukturering af den voksne hjerne- Funktionel genopretning efter hjerneskade – mekanismerne for rehabilitering og ”normalisering”, når hjernen er skadet- REF-modellen- Mønsterbrud forstået via REF-modellen- Mønsterbrydere og strategier – positive og negative konsekvenser- Nye perspektiver på mønsterbrud og mønsterbryderens problemerOmdrejningspunktet for bogen "Mønsterbrud i opbrud" er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion – for hvad karakteriserer "en mønsterbryder"? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?

  • af Allan Stevn Bach
    53,95 kr.

    "Mønserbrydning i et ICDP-perspektiv" er kapitel 5 fra bogen "Mønsterbrud i opbrud".Kapitlet indeholder følgende:- Om opdragelsens følgevirkninger- Om anerkendelse- Om ICDP- Om de tre dialogformer- Om de otte samspilstemaer- Om den emotionelle dialog- Opsummering af den emotionelle dialog- Om den meningsskabende og udvidende dialog- Opsummering af den meningsskabende og udvidende dialog- Om den regulerende og grænsesættende dialog- Opsummerende om den regulerende og grænsesættende dialog- Om de syv sensitiverings- og bevidstgørelsesprincipper- Positiv definition af barnet- AfslutningOmdrejningspunktet for bogen "Mønsterbrud i opbrud" er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion – for hvad karakteriserer "en mønsterbryder"? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?

  • af Karsten Hundeide
    53,95 kr.

    "En kulturpsykologisk tilnærming til forståelse av barns utvikling" er kapitel 4 fra bogen "Mønsterbrud i opbrud".Kapitlet indeholder følgende:- Sosio-kulturelle rammer: diskurser og virksomheter- Barnet som kulturell lærling- Barnets som med-produsent i det samspill og den omsorg det mottar- Om kontrakter i barns utvikling- Interaksjoner og relasjoner- Kritikk av tilknytningspsykologi- Kontrakter og posisjonering- Den skjulte barneoppdragelse- Våre multiple selv- Fortolkende tilnærming- Avslutning- I praksis: ICDP ProgrammetOmdrejningspunktet for bogen "Mønsterbrud i opbrud" er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion – for hvad karakteriserer "en mønsterbryder"? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?