Bøger i Lærebog serien
-
- mellem retsdogmatik og andre metoder
498,95 kr. RET PÅ TVÆRS introducerer til forskellige metodiske tilgange til juridiske problemstillinger med udgangspunkt i en juridisk virkelighed, både forskningsmæssigt og praktisk. Bogens kapitler baseres på en juridisk kernefaglighed med inddragelse af andre faglige perspektiver med det formål at skærpe den retsdogmatiske analyse. De bidrag, som er tydeligst integreret i en retsdogmatisk tilgang, indleder bogens første halvdel, mens de kapitler, der nærmere skal ses som et supplement til belysning af en juridisk problemstilling, udgør bogens anden halvdel. Bidragyderne kommer fra forskellige universitets- og forskningsmiljøer, og hvert kapitel præsenterer et selvstændigt, metodisk blik på en juridisk problemstilling. RET PÅ TVÆRS er en unik mulighed for at udforske tværfaglige tilgange til retsdogmatikken og forstå vigtigheden af interdisciplinær forskning. Uanset om du er studerende, forsker eller bare interesseret i emnet, vil denne bog give dig indsigtsfulde perspektiver – på tværs.
- Bog
- 498,95 kr.
-
- fra teori til praksis
458,95 kr. Strategisk ledelse – fra teori og praksis vil styrke læserens forståelse af strategi og organisation.I del 1 skabes et overordnet teoretisk fundament. Henrik Søgaard Hansen gennemgår strategi som historisk fænomen, hvor begreber som mission, vision, værdier behandles som organisatoriske forudsætninger for værdiskabende bæredygtighed, strategiske niveauer og omverdenens forskellige kategoriseringer.I del 2 præsenterer Henrik B. Sørensen og Henrik Søgaard Hansen et klassisk blik på strategi, som foldes ud i tre temaer. Det første tema handler om selve værdiskabelsen i organisationer, hvor organisationsforståelse bliver forbundet til spørgsmålet om værdiskabelse. Under dette tema behandles begrebet disruption i sammenhæng med den ambidextrøse virksomhed. Det andet tema uddyber forholdet mellem organisationen og dens omverden, også benævnt kontekst. Det tredje og sidste tema opsamler en række af de teoretiske aspekter og analysemodeller, der kan inspirere til strategiarbejdet.I del 3 formuleres et radikalt andet bud på forholdet mellem strategi og organisation. Via fænomenologien går bogen tæt på mellemlederens hverdag ved at genindsætte mennesket som et centralt aspekt af strategisk handling. Det særlige ontologiske perspektiv giver den enkelte strateg mulighed for og inspiration til at udvikle nye perspektiver på strategi som et hverdagsfænomen. Der er i del 3 lagt vægt på mellemlederen som strateg. Del 3 er skrevet af Maria Hamilton Brown og Jesper Knudsen.I den 4. del afsluttes bogen med fortællingen om de store kriser, der præger vores samtid og forstyrrer værdiskabelsen, leveringen og fastholdelsen. Nye forskningsresultater opsummeres og præsenteres for læseren, som med disse nye værktøjer bliver i stand til at navigere i krisetider. Kapitlet er skrevet af Kim Klyver og Suna Løwe Nielsen, og rækker på ny viden om strategisk ledelse i relation til moderne, kontekstuelle udfordringer.Bogen er rettet imod undervisning på diplomfag og HD samt undervisning på universiteter, hvor strategi indgår. Undervisere kan tilrettelægge strategiundervisningen med udgangspunkt i bogens temaer, som giver gode muligheder for at supplere og uddybe med den forskning og praksisudvikling, som bogen netop er baseret på.
- Bog
- 458,95 kr.
-
- teori og praksis
399,75 kr. Grundbog i ledelse – teori og praksis er en helt ny lærebog i ledelse skrevet til modulet Ledelse i praksis på akademiuddannelsen i ledelse.Bogen er også velegnet til selvstudium og til andre grundlæggende kurser og uddannelser i ledelse. Bogen lægger meget vægt på at klæde lederen på til de udfordringer, der er i forbindelse med den grønne omstilling og FN’s verdensmål for bæredygtighed. Bæredygtig ledelse i bred forstand, med de opgaver der møder lederen på et internationalt arbejdsmarked, hvor bæredygtighed, rummelighed og inklusion er en forudsætning, er en rød tråd i bogen. Et gennemgående princip i bogen er den udstrakte brug af storytelling. Således er alle væsentligste teorier og metoder i bogen er forklaret med små eksempler fra forskellige brancher. Bogen får dermed en konkret og ikke akademisk form, der gør teksten let at gå til.Herudover har bogen en klar struktur med 5 kapitler, der omhandler:• Lederens rolle, der ser på, hvad det vil sige at være leder• Ledelsesteorierne, som gennemgår udviklingen indenfor ledelse i de seneste 150 år• Lederens personlige kompetencer, der har fokus på de teorier og værktøjer lederen personligt skal arbejde med• Ledelsesopgaverne, hvor lederens opgaver beskrives• Læring og personlig udvikling, som runder bogen af med en gennemgang af, hvad der skal til for at lederen kan fortsætte sin personlige udvikling.
- Bog
- 399,75 kr.
-
- Skab viden, der giver værdi
251,95 kr. Som færdiguddannet finansøkonom anvender man data i alle sammenhænge og jobfunktioner, og det er vigtigt at arbejde på et empirisk sagligt grundlag.Det er målet, at bogen vil gøre det nemmere at bruge metodefaget til at skabe ny og brugbar viden. Den indeholder således også mange praktiske eksempler på, hvordan man anvender metode i både den finansielle sektor og i generelle økonomifunktioner.METODE FOR FINANSØKONOMER behandler de væsentligste metodiske aspekter med særligt henblik på både opgaveskrivning og karrieren bagefter ved at:- introducere skriveprocessen samt udarbejdelsen af en problemformulering- introducere udgangspunkterne for det metodiske valg- give læseren redskaberne til både at indhente og analysere data med afsæt i metodemæssige valg.Kort sagt giver bogen værktøjerne til at reflektere over de metodemæssige valg, som er nødvendige for at træffe begrundede beslutninger. Det er netop disse værktøjer og refleksioner, som kan skabe viden, der giver værdi for dig og din kommende virksomhed.
- Bog
- 251,95 kr.
-
718,95 - 748,95 kr. Dansk Statsret giver en grundlæggende indføring i faget statsforfatningsret og dets metode. Bogen er en ny reviderede 2. udgave som er ført ajour med nye domme m.v., og teksten er flere steder gennemskrevet på ny. Bogen giver en lettilgængelig og overskuelig fremstilling af statsforfatningsrettens mange og ofte komplicerede problemstillinger. Der er i litteraturoversigten i tilknytning til hvert kapitel særskilt henvist til, hvor de pågældende emner behandles i de tidligere statsretlige fremstillinger af Poul Andersen, Alf Ross, Max Sørensen, Henrik Zahle og Peter Germer. Bogen danner grundlag for undervisningen i faget statsforfatningsret ved det juridiske studium. Herudover er bogen nyttig for forfatningslivets praktikere i Folketinget, ministerier, forvaltningsmyndigheder og retsliv samt for enhver med interesse i grundmæssige og forfatningsretlige spørgsmål. Bagerst i bogen er de vigtigste forfatningsretlige love m.v. optrykt bagerst, hvor der også er en oversigt over forarbejderne til grundlovens bestemmelser, et domsregister, et domsnavneregister, der giver mulighed for at finde dommene via deres typiske kaldenavn, samt et stikordsregister. IndholdsfortegnelseForord DEL I. Statsforfatningsretten og styreformen Kapitel 1. Statsforfatningsretten Kapitel 2. Styreformen Demokrati og monarki DEL II. De forfatningsretlige organer Kapitel 3. Regeringen Kapitel 4. Folketinget Kapitel 5. Domstolene DEL III. De forfatningsretlige funktioner Kapitel 6. Magtadskillelsen Kapitel 7. Lovgivningsprocessen Kapitel 8. Lovgivningskompetence Kapitel 9. Kundgørelse og ikrafttræden Kapitel 10. Statens budget og regnskab Kapitel 11. Udøvende magt og anordningsmyndighed Kapitel 12. Udenrigsforhold Kapitel 13. Suverænitetsoverladelse Kapitel 14. Dømmende magt DEL IV. Friheds- og menneskerettighederne Kapitel 15. Friheds- og menneskerettighederne Kapitel 16. Frihedsberøvelse Kapitel 17. Boligens og privatlivets beskyttelse Kapitel 18. Ekspropriation Kapitel 19. YtringsfrihedKapitel 20. Foreningsfrihed Kapitel 21. Forsamlingsfrihed Kapitel 22. Religionsfrihed Kapitel 23. Erhverv, arbejde, forsørgelse og undervisning DEL V. Grundlovgivende kompetence Kapitel 24. Grundlovsændring Domsnavneregister Domsregister m.v. Stikordsregister
- Bog
- 718,95 kr.
-
- Bog
- 323,95 kr.
-
- Anvendelse, prisfastsættelse og risikostyring
528,95 kr. Finansielle derivater behandler de derivater, der oftest anvendes på det danske marked, samt de udenlandske kontrakter, der fra en dansk synsvinkel er mest interessante. Bogen giver et unikt indblik i, hvordan man kan anvende derivaterne til spekulation og afdækning, samt hvordan man kan måle markedsværdi, og opgøre og styre risikoen efter de nyeste principper. Bogen behandler også de lovgivningsmæssige ændringer, der er fulgt i kølvandet på den finansielle krise (herunder EMIR), og de konsekvenser det har fået for derivatmarkedet. Bogen henvender sig til alle, der arbejder med derivater i finansielle og ikke-finansielle virksomheder. Bogen er velegnet som undervisningsmateriale på handelshøjskoler, universiteter og lignende. I forbindelse med undervisning kan opgavehæfte, formelsamling, excel-ark og PowerPoint-præsentationer gratis downloades på bogens hjemmeside. Jørgen Just Andresen, cand.merc.int og HD (R), er direktør og medstifter af Financial Training Partner A/S. Han har tidligere været ekstern lektor på CBS (Copenhagen Business School), hvor han underviste i finansielle virksomheders risikostyring. Han er medlem af Finansforeningens udvalg for risikostyring og compliance. Tidligere har han arbejdet som chefkonsulent i SimCorps kursus-afdeling og som analytiker og dealer i Danske Markets. Jørgen Just Andresen er også forfatter til bogen Finansiel risikostyring (Djøf Forlag).
- Bog
- 528,95 kr.
-
- i udbudsretlig belysning
448,95 kr. Grønne offentlige indkøb - i udbudsretlig belysisning sætter fokus på udbudsrettens muligheder for at varetage grønne hensyn. Bogen behandler de dele af udbudsretten, der er relevante, når udbud inddrager grønne elementer. Den er skrevet som led i procuregreen – et forskningsprojekt om grønne offentlige indkøb, støttet af Danmarks Frie Forsknings Fond. Forfatterne er Carina Risvig Hamer, ph.d., professor i udbudsret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet og Rasmus Horskjær Nielsen, ph.d., advokat hos Andel Holding A/S.
- Bog
- 448,95 kr.
-
528,95 - 533,95 kr. Finansiel risikostyring giver en samlet fremstilling af de metoder, der anvendes til måling og styring af finansiel risiko. Den behandler alle de risici, en risk manager støder på i sit arbejde; herunder markedsrisiko, kreditrisiko, likviditetsrisiko, modpartsrisiko og operationel risiko. Med bogen får du metoder til effektiv måling og styring af disse risici.Bogen tager udgangspunkt i danske eksempler og dansk lovgivning, men inkluderer også den påvirkning, der kommer udefra i form af eksempelvis EU-lovgivning og anbefalinger fra Basel-komitéen.3. udgave er ajourført med de nyeste risikostyringsteknikker, for eksempel i forbindelse med overgangen fra Value at Risk til Expected Shortfall, og bogen er opdateret med den nye lovgivning på området. Desuden er klimarisiko og risici i forbindelse med cyberangreb nyt i forhold til 2. udgave, og der angives effektive metoder til at styre disse komplekse risici.Bogen henvender sig til alle, der arbejder med risikostyring i finansielle virksomheder og i finansafdelinger i ikke-finansielle virksomheder. Bogen er ligeledes velegnet til undervisning på videregående uddannelser. I forbindelse med undervisning kan opgavehæfte, formelsamling, Excel-ark og PowerPoint-præsentationer gratis downloades på bogens hjemmeside.Jørgen Just Andresen, cand.merc.int og HD (R), er direktør og medstifter af Financial Training Partner A/S og ekstern lektor på CBS (Copenhagen Business School), hvor han underviser i finansielle virksomheders risikostyring. Han er medlem af Finansforeningens udvalg for risikostyring og compliance. Tidligere har han arbejdet som chefkonsulent i SimCorps kursus-afdeling og som analytiker og dealer i Danske Markets. Jørgen Just Andresen er også forfatter til bogen Finansielle Derivater (Djøf Forlag).
- Bog
- 528,95 kr.
-
- Praktisk forfatningsret i en politisk verden
798,95 kr. - Bog
- 798,95 kr.
-
- for de videregående uddannelser
398,95 kr. Denne bog undersøger baggrunden for ESG, og hvordan det påvirker virksomheder og investorer. Bogen ser på, hvordan ESG kan bruges til at vurdere virksomheders bæredygtighed og risikoprofil. Bogen diskuterer, hvordan ESG-rapportering konkret fungerer, og hvordan investorer kan bruge denne information til at træffe informerede investeringsbeslutninger. Endelig undersøges nogle af de kritikpunkter, der er knyttet til ESG, og hvordan de kan løses. Herunder udfordringer med greenwashing. Bogen vil være en nyttig ressource for investorer, virksomhedsledere, ESG-medarbejdere, reguleringsmyndigheder og enhver, der ønsker at forstå ESG og dens indflydelse på investeringer og virksomheder. Med et kapitel dedikeret til greenwashing og greenhushing vil også salgs- og markedsføringsinteresserede kunne høste brugbar viden fra bogen.
- Bog
- 398,95 kr.