De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Kognitiv terapi serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Jeffrey E. Young
    198,95 kr.

    Kognitiv terapi vinder frem i disse år som en effektiv behandlingsmetode, både på de psykiatriske hospitalsafdelinger og i privat praksis. Men ikke alle psykiske lidelser responderer lige godt på kognitiv korttidsterapi. Det gælder ikke mindst personligheds-forstyrrelser. Til denne gruppe har den amerikanske psykolog og kognitive terapeut Jeffrey E. Young udviklet skemafokuseret terapi, der sigter på at bryde eller svække de gamle, destruktive psykiske mønstre (skemata).Youngs behandlingsmodel er et pionerarbejde, der inddrager elementer også fra gestaltterapi, objektrelationsteori og psykoanalytiske metoder. Ud over at beskrive teorien og rationalet bagved indeholder bogen Youngs spørgeskema til brug for afdækning af patientens skemata, samt en patientvejledning, der orienterer patienten om behandlingsmetoden.Bogen henvender sig til alle, der arbejder med psykisk syge mennesker, i første omgang psykologer og psykiatere. Den er så let tilgængelig, at den også vil kunne læses af andre interesserede.Jeffrey E. Young er en af de førende internationale kapaciteter inden for kognitiv terapi. Han er uddannet af grundlæggeren af kognitiv terapi, Aaron Beck, og er i dag direktør for The Cognitive Therapy Center i New York og i Connecticut. Han har undervist på workshops over hele verden, første gang i Danmark i november 2003.Bogen er oversat fra amerikansk efter Cognitive Therapy for Personality Disorders af Hanne Vedel Sterndorf.Bogen har i 2. udgave fået nyt omslag og ny titel, men indholdsmæssigt er den helt identisk med 1. udgave: Kognitiv terapi ved personlighedsforstyrrelser.

  • af Tina Holm Nyland & Allan Blaabjerg
    308,95 kr.

    Bogen handler om behandlingen af anoreksi og bulimi i let til middelsvær grad. Den er målrettet klinikere, der er engageret i behandlingen af klienter i privatpraksis eller patienter i hospitalsregi. Anoreksi og bulimi har invaliderende konsekvenser for de personer, der rammes af lidelserne. Samtidig findes der fortsat kun begrænsede muligheder for specialiseret behandling. Bogen er tiltænkt klinikere, der ønsker at arbejde kognitivt adfærdsterapeutisk med spiseforstyrrede patienter. Foruden en indføring i den kognitive forståelse af anoreksi og bulimi, indeholder bogen metodebeskrivelser og praktiske vejledninger, der kan administreres fleksibelt på baggrund af reflekterede valg.Tina Holm Nyland har 10 års erfaring som autoriseret klinisk psykolog på specialafsnit for både børn/unge og voksne med middelsvære-svære spiseforstyrrelser. Hun har solid psykiatrisk erfaring, er specialist i psykoterapi med flere års videreuddannelse inden for kognitiv adfærdsterapi og driver praksis med speciale i behandling af lette spiseforstyrrelser". Allan Blaabjerg har 9 års erfaring fra en specialenhed for spiseforstyrrelser. Han har i en længere årrække beskæftiget sig med behandling af spiseforstyrrelser samt faglig supervision af psykologer, der behandler spiseforstyrrelser. Han er specialist i psykoterapi for voksne, supervisor, og han har bred psykiatrisk erfaring samt flere års uddannelse i kognitiv adfærdsterapi.

  • af Merete Juul Sørensen, Per Hove Thomsen, Lisbeth Jørgensen, mfl.
    539,95 kr.

    Kognitiv adfærdsterapi med børn, unge og familier er den første bog på børneområdet i Hans Reitzels Forlags serie om kognitiv terapi. I bogen præsenteres dels kognitiv terapi ved de fleste psykiske lidelser og udfordringer hos børn og unge, dels inddragelse af familie og netværk og dels to såkaldte tredje bølgebidrag til behandling. Bogens kapitler omhandler bl.a. kognitiv terapi ved psykose, depression, angsttilstande, spiseforstyrrelser og ADHD samt ACT ved funktionelle lidelser og compassionfokuseret terapi. Bogen tilbyder både en teoretisk forståelse af de enkelte lidelser og praktiske anvisninger på vurdering og behandling. Alle kapitler tager afsæt i børns udvikling, og de tilhørende arbejdsark er udarbejdet i forhold til børn og unge.Bogen er skrevet for behandlere og undervisere inden for sundheds-, social- og undervisningssektorerne, der har interesse for og ønske om at forstå børn og unge med psykiske vanskeligheder. Den sigter primært mod praksis, og fokus er på praktisk anvendte behandlingsmetoder, som illustreres gennem casehistorier og beskrivelser af terapeutiske hjælpeværktøjer.Bogens redaktører, Lisbeth Jørgensen og Christina Schlander, er begge autoriserede psykologer, specialister og supervisorer i psykoterapi samt eksterne lektorer på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.Ny version af bogens kapitel 12 pga. fejl i kildeangivelser kan downloades her.Bogens arbejdsark kan frit downloades her.

  • af Thomas Iversen
    293,95 kr.

    "Jeg har nu læst [Kognitiv terapi. Stress og traumer] og har kun roser til den! Den er forskningsinformeret på en enkel måde og særdeles velegnet for praktikere." Esben Hougaard Dette er en praksisnær og grundig indføring i, hvordan man ud fra kognitive metoder kan hjælpe mennesker, der har oplevet traumatiske begivenheder eller længerevarende stress. I bogens første del gennemgås de centrale diagnoser, hvorefter der gås tættere på begreberne angst, stress og traume og på reaktionernes forløb. Bogens anden del omtaler først nogle overordnede modeller, principper og ledetråde for behandlingsarbejdet, hvorefter eksponering og andre grundlæggende metoder gennemgås. Forfatteren beskriver behandling af såvel enkeltpersoner som grupper. Bogen rummer konkrete teknikker og afsluttes med forslag til en fleksibel model til behandling af PTSD. Bogen er skrevet i en lettilgængelig stil og indeholder mange konkrete teknikker, eksempler og skemaer. Den henvender sig til psykologer, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre faggrupper, der i deres arbejde møder mennesker, som har oplevet langvarig stress eller traumatiske begivenheder. Thomas Iversen er psykolog og har igennem 25 år været ansat på Psykiatrisk Hospital, Risskov. De seneste 15 år har en væsentlig del af hans arbejde bestået i psykologhjælp til amtsligt ansatte, der har været udsat for vold, trusler, traumer og andre arbejdsmæssige belastninger af kortere eller længere varighed. Siden 1996 har Thomas Iversen deltaget i det Katastrofepsykiatriske Beredskabs ledelsesgruppe.

  • - Nyeste udvikling
    af Dorte Damm, Jacob Piet, Per Nielsen, mfl.
    518,95 kr.

    Bogen er en efterfølger til Kognitiv terapi - modeller og metoder fra 2005. I denne bog præsenteres dels opdateret kognitiv terapi ved de fleste psykiske lidelser hos voksne, dels en række af de væsentligste såkaldt tredjebølge bidrag til behandling. Bogen indeholder f.eks. kognitiv terapi ved misbrug, skizofreni, affektive lidelser, angsttilstande, spiseforstyrrelser, ADHD, ludomani, arbejdsrelateret stress og kapitlet om mindfulness, ACT, positiv psykologi, "compassion focused therapy" og neuropsykologi. Bogen giver såvel en teoretisk forståelse af de enkelte lidelser som praktiske kliniske anvisninger på vurdering og behandling. Der er endvidere skemaer til klinisk brug til alle kapitler, der kan downloades fra HRs hjemmeside. Kognitiv terapi redigeres at to kapaciteter på omådet: Nicole K. Rosenberg, chefpsykolog, leder af Klinik for angstlidelser ved Aarhus Universitetshospital og adjungeret professor. Mikkel Arendt, cand.psych, PhD, post.doc forsker og ansat ved Klinik for Angstlidelser, Århus Universitetshospital.

  • - Transdiagnostiske problemer og metoder
    af Morten Kistrup, Christian Møller Pedersen, Nicole K. Rosenberg, mfl.
    521,95 kr.

    Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en terapiform, der er kendetegnet ved mange diagnosespecifikke metoder, men som alle andre terapiformer har KAT også fra starten haft en solid stamme af transdiagnostiske metoder, fx sokratisk dialog og adfærdseksperiment. Det er disse metoder, som forfatterne har ønsket at fremhæve og udvikle med denne udgivelse. Bogens forfattere går desuden i dybden med metoder, som er mindre velbeskrevne i faglitteraturen, og som kan anvendes ved mange psykiske lidelser og problemstillinger, fx kontinuummetoden. Titlen Kognitiv adfærdsterapi på tværs dækker også over, at flere af metoderne nedbryder skellet mellem anden og tredje bølge inden for kognitiv terapi. Endelig er KAT kendt for at være en rationel, problemløsende terapiform, men den rummer også mange kreative, emotionsfokuserede metoder, som præsenteres i bogen, fx visualisering og metaforarbejde.Kognitiv adfærdsterapi på tværs er skrevet til klinikere i alle sektorer, der har et grundlæggende kendskab til KAT, og som ønsker at udvide deres repertoire. Bogen imødekommer et behov hos klinikere, der anvender KAT, og som ofte behandler klienter med komorbide, blandede eller atypiske tilstande eller behandler klienter med forskellige lidelser. Bogen kan læses fra den ene ende til den anden, men kapitlerne kan også læses hver for sig og fungere som et opslagsværk med vejledning og inspiration til kliniske problemstillinger.