De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Håndbog i sygepleje serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Pernille Claudius Welinder
    228,95 kr.

    Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: HÆMATOLOGI har du altid den erfarne sygeplejerskes ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af patienter med hæmatologiske sygdomme.Bogen har et anvisende og praksisnært fokus på de mest almindelige sygeplejehandlinger i det hæmatologiske speciale. Den er overskuelig og let at slå op i, og det lille format gør, at den er nem at have med sig i kittellommen. Bogen er opdelt, så læseren får konkret viden om de hyppigst forekommende hæmatologiske sygdomme med fokus på symptomer, observationer, behandling, bivirkninger og tilhørende sygepleje. Også undersøgelser og procedurer som knoglemarvsundersøgelse, lumbalpunktur, C-PAP-behandling, venesectio og anlæggelse af venekatetre forklares og vises. HÅNDBOG I SYGEPLEJE: HÆMATOLOGI henvender sig både til sygeplejestuderende og nyuddannede sygeplejersker, men kan med fordel bruges af alle i specialet som let tilgængeligt opslagsværk.

  • af Marina Wichmand Nielsen
    208,95 kr.

    Ny håndbog til sygeplejersker og sygeplejestuderende, der beskæftiger sig med psykiatrisk sygepleje.Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: PSYKIATRI får du den erfarne sygeplejerskes færdigheder og ekspertise med i kittellommen, når det handler om pleje af psykisk syge personer.Bogen tager hånd om de væsentligste problemstillinger, som man bør være klar på i psykiatrisk sygepleje. Det gælder både det første møde med personen med en psykiatrisk problemstilling samt følelser og deres betydning, men også mere konkrete problemstillinger i form af selvmordsrisiko, selvskade og tvangsforanstaltninger. Der gives indblik i konkret psykiatrisk sygepleje til personer med fx angst, mani, depression, delirium, demens eller rusmiddelafhængighed.Bogen har et anvisende og praksisorienteret fokus på de mest almindelige opgaver i psykiatrisk sygepleje. Den er overskuelig og let at slå op i med mange punktopstillinger, og samtidig gør det lille format, at den er lige til at have i kittellommen. HÅNDBOG I SYGEPLEJE: PSYKIATRI henvender sig til både sygeplejersker og sygeplejestuderende, der arbejder i den psykiatriske sygepleje.

  • af Charlotte Drejdal Dyekjær
    114,50 kr.

    "Pædiatrisk håndbog i sygepleje" giver dig den erfarne sygeplejerskes kundskab i kittellommen, når det handler om børn og børnesygdomme.Bogen er baseret på en blanding af teori og forfatterens praksiserfaringer gennem mere end 23 år som børnesygeplejerske. Den er overskuelig og let at slå op i med sine mange punktopstillinger, tabeller og illustrationer.Den indledende del handler om, hvordan man skaber kontakt til det syge barn og dets familie. Derefter opstilles de vigtigste milepæle i det raske barns udvikling, og forfatteren kommer ind på, hvordan det akut syge barn modtages. De mest almindelige symptomer, børn indlægges med, beskrives, og forfatteren kommer ind på sygeplejen til det kronisk syge barn. Sidst i bogen omtales de fysiske rammer på børneafdelingen, og hvordan man som sundhedsprofessionel kan agere inden for disse."Pædiatrisk håndbog i sygepleje" henvender sig særligt til den sygeplejestuderende og den nyuddannede sygeplejerske. Derudover henvender den sig til andre sundhedsprofessionelle, der beskæftiger sig med syge børn og deres familier.

  • af Camilla Paaske
    208,95 kr.

    Ny håndbog til sygeplejersker og sygeplejestuderende, der beskæftiger sig med kirurgi.Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: KIRURGI får du den erfarne sygeplejerskers færdigheder og ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af kirurgiske patienter.Bogen har et anvisende og praksisorienteret fokus på de mest almindelige opgaver på tværs af kirurgiske specialer. Den er overskuelig og let at slå op i, og samtidig gør det lille format, at den er lige til at have i kittellommen.Bogen er opbygget kronologisk fra indlæggelse til udskrivelse med fokus på de mest relevante præ- og postoperative sygeplejefaglige interventioner og observationer. Slutteligt gennemgår bogen de mest oplagte sygeplejeopgaver inden for en række kirurgiske specialer, såsom kar-, neuro- og ortopædkirurgi m.fl.HÅNDBOG I SYGEPLEJE: KIRURGI henvender sig til sygeplejestuderende, som er i klinik på kirurgisk afdeling, samt nyuddannede sygeplejersker, som arbejder med kirurgisk sygepleje i hverdagen.

  • af Charlotte Schiøtz & Louise Engelund Thomsen
    213,95 kr.

    GUIDE TIL ENDOKRINOLOGISK SYGEPLEJEMed HÅNDBOG I SYGEPLEJE: ENDOKRINOLOGI formidles de væsentligste aspekter af det kliniske arbejde som endokrinologisk sygeplejerske, så du altid har de basal kundskaber ved hånden.Bogens kapitler er skrevet af en række erfarne sygeplejersker og læger, der har stor viden og indsigt, og som til daglig arbejder med endokrinologiske patienter. Heri beskrives de almindeligste endokrinologiske sygdomme samt elektrolytforstyrrelser, som ofte ses i forbindelse med endokrine lidelser. Ligeledes findes et kapitel om reernæring, som er et væsentligt fokuspunkt for den indlagte patient.HÅNDBOG I SYGEPLEJE: ENDOKRINOLOGI henvender sig til sygeplejestuderende, som er i klinik på relevant afdeling, samt nyuddannede sygeplejersker, som arbejder med endokrinologiske patienter i hverdagen.Bogen er redigeret af Charlotte Schiøtz og Louise Engelund Thomsen og er den del af serien Håndbog i sygepleje.

  • af Anne-Dorte Krapper
    208,95 kr.

    Ny klinikbog til sygeplejersker i onkologienMed Håndbog i sygepleje: Onkologi får du den erfarne sygeplejerskers færdigheder og ekspertise i kittellommen, så du kan orientere dig om pleje af kræftpatienter. Bogen har et anvisende og praksisorienteret fokus på de mest almindelige opgaver på tværs af specialer, der omhandler kræftsygdomme. Den er overskuelig og let at slå op i, og samtidig gør det lille format, at den er lige til at have i kittellommen. Håndbog i sygepleje: Onkologi tager sig af alle aspekter vedrørende sygepleje af kræftpatienter og kommer bl.a. ind på, hvordan man bedst muligt kommunikerer med patienten og de pårørende gennem forløbet samt hvilke smerter patienten vil opleve. Derudover gennemgås de mest oplagte sygeplejeopgaver inden for en række specialer. Bogen henvender sig til sygeplejestuderende, som er i klinik på en afdeling for kræftsygdomme, samt nyuddannede sygeplejersker, som arbejder med kræftpatienter i hverdagen.Bogen berører bl.a. følgende emner:• Leukæmi• Gynækologisk kræft• Delirium• Børn som pårørende• Psykologiske reaktioner• Smerter• Kommunikationen med patienter og pårørende

  • af Jesper Kjærgaard & Heidi Glud
    208,95 kr.

    Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: HJERTET får du den erfarne sygeplejerskers færdigheder og ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af hjertepatienter.Bogen har et anvisende og praksisorienteret fokus på de mest almindelige opgaver på tværs af specialer, der omhandler kardiologi. Den er overskuelig og let at slå op i, og samtidig gør det lille format, at den er lige til at have i kittellommen.HÅNDBOG I SYGEPLEJE: HJERTET er opbygget kronologisk fra indlæggelse til udskrivelse med fokus på de mest relevante præ- og postoperative sygeplejefaglige interventioner og observationer. Slutteligt gennemgår bogen de mest oplagte sygeplejeopgaver inden for en række kardiologiske specialer.Bogen henvender sig til sygeplejestuderende, som er i klinik på hjertemedicinsk afdeling, samt nyuddannede sygeplejersker, som arbejder med sygepleje af hjertepatienter i hverdagen.

  • af Marianne Poulsen Træger, Caroline Christine E. Dalgaard & Stine Askholm Rosenberg
    213,95 kr.

    Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: ØRE-NÆSE-HALS har du altid den erfarne sygeplejerskes ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af patienter øre-, næse- og halssygdomme.Øre-, næse- og halssygdom opstår hos patienter i alle aldre, og patientforløbene kan omfatte såvel planlagte som akutte operationsforløb, ambulante forløb og komplekse kræftforløb. Patienter med øre-, næse- og halssygdomme kan have kroniske tilstande med fx respirationsproblemer, blødningsproblemer og søvnapnø, eller pludselig opstået akut og livstruende sygdom. Sygeplejen til øre-, næse- og halspatienter kræver derfor specialviden og erfaring med sygdomstilstande og patientforløb, som her i håndbogen gennemgås i ni anvisende, praksisnære og klinikvenlige kapitler.HÅNDBOG I SYGEPLEJE: ØRE-NÆSE-HALS henvender sig til sygeplejestuderende og nyuddannede sygeplejersker, men kan med fordel bruges af alle, som ønsker et let tilgængeligt opslagsværk. Forfatterholdet repræsentereren række erfarne sygeplejersker fra hele landet, der dagligt arbejder med øre-, næse- og halspatienter.

  • af Susanne Vahr Lauridsen
    208,95 kr.

    Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: UROLOGI har du altid den erfarne sygeplejerskes ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af patienter i det urologiske speciale. Bogens anvisende og praksisnære opbygning følger patientens forløb fra det første møde med urologisk afdeling til udskrivelsen. Første del dækker urinvejenes anatomi og fysiologi, de hyppigste undersøgelser og procedurer samt første patientmøde. Del to beskriver de hyppigste urologiske lidelser og relevante observationer og sygeplejeinterventioner knyttet hertil. Del tre fokuserer på udskrivelse, rehabilitering og palliativ pleje til patienten. HÅNDBOG I SYGEPLEJE: UROLOGI henvender sig til sygeplejestuderende og nyuddannede sygeplejersker, men kan med fordel bruges af alle i specialet som let tilgængeligt opslagsværk. Forfatterholdet repræsenterer en stor del af de urologiske afdelinger i landet, således at de beskrevne observationer og sygeplejeinterventioner er generelle.

  • af Birgit Refsgaard Iversen
    208,95 kr.

    Sygepleje til lungepatienterMed HÅNDBOG I SYGEPLEJE: LUNGER har du altid en erfarne sygeplejerskes ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af patienter med lungesygdomme.Bogen har et anvisende og praksisnært fokus på de mest almindelige sygeplejeopgaver inden for lungespecialet. Den er samtidig overskuelig og let at slå op i, og det lille format gør, at den er nem at have med sig i kittellommen.Bogen er opdelt, så læseren får konkret viden om henholdsvis lungernes anatomi og fysiologi, om sygdomme, behandling og specifik sygepleje samt mere generel viden om forskellige observationer og målinger, iltbehandling, palliation, inhalationsmedicin og kontakt til primærsektoren.HÅNDBOG I SYGEPLEJE: LUNGER henvender sig til sygeplejestuderende, som er i klinik på relevant afdeling, samt nyuddannede sygeplejersker, som arbejder på en lungemedicinsk afdeling i akutmodtagelse.Bogen er skrevet af Birgit Refsgaard Iversen og er en del af serien Håndbog i sygepleje.

  • af Lotte Jensen & Karina Bruun
    208,95 kr.

    GUIDE TIL NEFROLOGISK SYGEPLEJEMed HÅNDBOG I SYGEPLEJE: NEFROLOGI har du altid den erfarne sygeplejerskes ekspertise i kittellommen, når det handler om pleje af patienter i det nefrologiske speciale.Det nefrologiske speciale spænder vidt og dækker både det akutte og det semiintensive forløb, børn og ældre, og især de kroniske patienter.Bogens fem dele gennemgår:• Nyrerne og deres funktion• Patienten med akut nyresvigt• Patienten med kronisk nyresvigt• Patienten i dialysebehandling• Den transplanterede patientHÅNDBOG I SYGEPLEJE: NEFROLOGI henvender sig til sygeplejestuderende og nyuddannede sygeplejersker og kan med fordel bruges af alle i specialet som et klinikvenligt og let tilgængeligt opslagsværk. Bogens forfattere har begge mange års erfaring i det nefrologiske speciale, og håndbogen er efterstræbt at være landsdækkende for nefrologisk sygepleje.

  • af Pia Holm & Palle Bager
    208,95 kr.

    Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: MAVE-TARM OG LEVER får du den erfarne sygeplejerskers færdigheder og ekspertise i kittellommen, så du kan orientere dig om pleje af mave-tarm- og leverpatienter. Bogen har et anvisende og praksisorienteret fokus på de mest almindelige opgaver på tværs af specialer, der omhandler mave-tarm- og leversygdomme. Den er overskuelig og let at slå op i, og samtidig gør det lille format, at den er lige til at have i kittellommen. Bogen er opdelt i to: Hvor den første halvdel omhandler de typiske interventioner til patienter med leversygdomme, tager den anden halvdel fat om sygeplejeopgaver til patienter med sygdomme knyttet til fordøjelsessystemet. Desuden er der særskilte kapitler om ernæring, og slutteligt indrammes sygeplejen i forhold til de centrale begreber klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab.HÅNDBOG I SYGEPLEJE: LEVER, MAVE OG TARM henvender sig til sygeplejestuderende, som er i klinik på relevant afdeling, samt nyuddannede sygeplejersker, som arbejder med disse patienter i hverdagen.

  • af Birgitte Schantz Laursen & Anette Højer Mikkelsen
    213,95 kr.

    SYGEPLEJERSKEN SOM HVERDAGSSEXOLOG Med et indledende kapitel af Christian GraugaardSom sygeplejerske har man ansvar for at favne alle relevante aspekter af patienternes sundhed, også seksualitet. At kunne tale åbent, professionelt og fordomsfrit om seksualitet med patienter er derfor en vigtig opgave, der kræver, at man som sygeplejerske har viden og kompetencer og føler sig komfortabel med at tage initiativ til samtalen. Et velfungerende intimliv medvirker til livskvalitet og sygdomsmestring. Med HÅNDBOG I SYGEPLEJE: SEXOLOGI har du altid den erfarne sygeplejerskes ekspertise i kittellommen, når det handler om fx:Seksualitet, sundhed og sygdomSeksualitetens mangfoldighedTovejstabuet og samtalen med patientenSeksualitet livet igennemSeksuelle dysfunktioner og deres behandlingerSeksuelle hjælpemidlerHåndbogen henvender sig til alle sygeplejersker med patientkontakt, både studerende, nyuddannede og erfarne, på tværs af alle specialer.

  • af Louise Bangsgaard Antonsen & Joy Christina Hult Mikkelsen
    213,95 kr.

    GUIDE TIL KOORDINERING OG UDFØRELSE AF INTRAVENØS HJEMMEBEHANDLINGMed HÅNDBOG I SYGEPLEJE: INTRAVENØS HJEMMEBEHANDLING får du en grundig og praksisnær indføring i den komplekse opgave, det er at yde sygepleje til patienter, som får intravenøs behandling i hjemmet. Bogen indeholder blandt andet kapitler om intravenøse adgange, organisering af kort- og langvarig intravenøs hjemmebehandling, patientundervisning, lukkede systemer og utensilier, intravenøs behandling af børn og unge samt ledelse af intravenøs hjemmebehandling.Patienter, som behandles intravenøst i hjemmet, kan modtage både bl.a. antibiotika, parenteral ernæring og væske- og kemoterapi. Sygeplejerskens opgaver er derfor mangesidige og må udføres i et tværsektorielt samarbejde mellem hospitaler, ambulatorier, primærsektor, apoteker og eventuelle leverandører. Undervisning af patienter og pårørende i håndtering af intravenøs medicin tager udgangspunkt i sundhedspædagogiske principper og metoder, som også introduceres. Hjemmesygeplejersken har en vigtig rolle ved intravenøs hjemmebehandling, og denne bogguider i de sygeplejefaglige overvejelser og opgaver, der er relevante i patientens egen bolig.