Bøger i Gutkind Essays serien
-
- Et essay om opmærksomhed
58,95 kr. Med "Gutkind Essays" lancerer Gutkind en serie essays, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I "Fælleshjernen" skriver Martin Bastkjær om opmærksomhedens udfordringer i de sociale mediers tidsalder. Teksten er samtidig en introduktion til serien, der viser, hvordan moderne essays både kan belyse nogle af samtidens vigtigste emner og modarbejde tendensen til at reducere komplekse diskussioner. Om forfatteren: Martin Bastkjær (f. 1987) debuterede som forfatter i 2015 med romanen "Det nye hav" og udgav i 2018 essaysamlingen "De andres geometri". Han arbejder i dag som redaktør på Gutkind Forlag.
- Bog
- 58,95 kr.
-
48,95 kr. Med "Gutkind Essays" lancerer Gutkind en serie essays, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt. I "Hvem er du, der tvivler?" skriver Kristina Stoltz om tvivlen som en måde at møde verden på. Med udgangspunkt i et far/datter-forhold undersøger Stoltz, hvordan tvivlen kan skabe både afstand og nærhed i de tætte relationer, samt hvordan den kan belyse vigtige politiske og samfundsmæssige perspektiver.Om forfatteren:Kristina Stoltz (f. 1975) har udgivet digte, noveller, børnebøger og romaner siden debuten i 2000 med digtsamlingen "Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse", senest romanen "Paradis først".
- Bog
- 48,95 kr.
-
- En dans med mørket
58,95 kr. Med "Gutkind Essays" lancerer Gutkind en serie essays, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt. I "Mit vintereksperiment" sætter Julie Sten-Knudsen sig for at ændre sit forhold til mørket. Under corona-nedlukningen forsøger hun at finde mørkets positive sider i kunsten, fortiden og sammen med datteren derhjemme. Med sin associerende skrift bruger Sten-Knudsen vintermørket som anledning til at reflektere over klimaforandringer, udmattelse og tilbagetrækningen som en form for selvomsorg. Om forfatteren: Julie Sten-Knudsen (f. 1984) debuterede i 2011 med digtsamlingen "Hjem er en retning". Hendes fjerde digtsamling, "Syv lag", udkommer på Gutkind i 2021.
- Bog
- 58,95 kr.
-
- Mænd i det enogtyvende århundrede
58,95 kr. Med "Gutkind Essays" lancerer Gutkind en serie essays, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt. I "Forestillingen om Patrick Mortensen" går Daniel Dalgaard på jagt efter forbilleder i en tid, hvor manderollen er under forandring. Med udgangspunkt i AGF-spilleren Patrick Mortensen nuancerer Dalgaard den gængse opfattelse af forholdet mellem fodbold og maskulinitet, samtidig med at han optegner kønsdebattens faldgruber og viser, hvordan vores ændrede forhold til køn er en udfordring i hverdagen, som også kan være utroligt frisættende.Om forfatteren: Daniel Dalgaard (f. 1987) har skrevet to digtsamlinger. Hans første roman, "Sfinx", udkommer på Gutkind i 2021.
- Bog
- 58,95 kr.
-
58,95 kr. "Gutkind Essays" er en serie, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt. I "At være eller at blive (det er spørgsmålet)" skriver Luka Holmegaard om fiktionen som problem og overlevelsesstrategi, med udgangspunkt i læsninger af den europæiske baroks teater og samtidslitteratur af kønsdiverse forfattere.Om forfatteren: Luka Holmegaard (f. 1990) debuterede i 2015 med romanen "EMMA EMMA", som blev efterfulgt af den anmelderroste "Graceland" (2017). I 2020 udkom hybridværket "LOOK", der blev nomineret til Politikens Litteraturpris.
- Bog
- 58,95 kr.
-
- Fortællinger om kvinder
48,95 kr. "Gutkind Essays" er en serie, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I "Maude og Lilly Marie" skriver Lotte Kirkeby om utilpassede kvinder. Hun finder dem både i sit forfatterskab, i sit eget liv, hos nogle af sine litterære forbilleder – og de dukker pludselig også op i "Matador", som hun genser under sin coronaisolation. I sine portrætter af forskellige liv og skæbner skildrer Kirkeby nogle af de begrænsninger, der har præget kvinders liv både før og nu, mens hun samtidig viser, hvordan det utilpassede også rummer et frigørende potentiale. Om forfatteren: Lotte Kirkeby (f. 1970) har i en årrække arbejdet som forlagsredaktør, journalist, anmelder og oversætter. I 2016 debuterede hun med novellesamlingen "Jubilæum". I 2019 fulgte romanen "De nærmeste", som blev nomineret til DR Romanprisen 2020. Hun har senest udgivet den anmelderroste roman "Hvis man ikke vidste bedre" (2022)."
- Bog
- 48,95 kr.
-
58,95 kr. "Gutkind Essays" er en serie, hvor forlagets forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I "Rappenskraldens visdom" skriver Maria Kjos Fonn om heksens rolle i samtiden. Med eksempler fra litteratur, musik og film undersøger Kjos Fonn nogle af de mange former, heksen har antaget gennem tiden, samt hvordan den moderne heks kan ses som en generobring af de sider af det kvindelige, samfundet forsøger at undertrykke. "Rappenskraldens visdom" er et essay om køn, frihed og fællesskab.Om forfatteren: Maria Kjos Fonn (f. 1990) debuterede i 2014 med novellesamlingen "Dette har jeg aldri fortalt til noen". Hendes seneste udgivelse, romanen "Heroin chic" (da. 2022), udkom i Norge i 2020 og blev af flere anmeldere udråbt til at være en af årets vigtigste bøger.
- Bog
- 58,95 kr.
-
58,95 kr. Gutkind Essays er en serie, hvor forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I Månerude reflekterer Rasmus Ejrnæs over sammenhængen mellem vild natur og meditation. Ejrnæs skildrer sin vej mod et arbejde som biolog og en personlig spirituel praksis, og undervejs kommer han forbi både hulemalerier, biodiversitets- og midtvejskrise, zenbuddhisme og gyvelplanter.Månerude er et essay om at gøre sig fri af sine vante forestillinger og i stedet betragte verden med et åbent og nysgerrigt blik. Om at slippe behovet for kontrol og omfavne det uregerlige for at kunne møde naturen i sig selv.Om forfatteren:Rasmus Ejrnæs (f. 1966) er professor ved Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet og vært på Radio4-programmet Vildspor. Hans seneste udgivelse er ”Den uendelige have” (2016). I 2013 udkom bogen ”Natur” i Aarhus Universitetsforlags serie Tænkepauser. Han har desuden bidraget til naturtidsskriftet Ny Jord.
- Bog
- 58,95 kr.
-
58,95 kr. Gutkind Essays er en serie, hvor forfattere skriver om de emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I Om kunsten at give op beskriver Joan Rang Christensen de racemæssige bias, der findes i vores samfund. Med udgangspunkt i sit eget liv som trippelminoritet (ikkehvid, kvinde, transnationalt adopteret) reflekterer Rang Christensen over de fordomme og forhindringer, hun møder i samfundet og i sit arbejde i den danske scenekunstbranche.Om kunsten at give op er et essay om vrede og hvide privilegier, om manglen på kunstnerisk frihed og om at insistere på retten til at skrive om den ikkehvide erfaring.Om forfatteren:Joan Rang Christensen (f. 1976) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet en lang række skuespil og radiospil og har særligt arbejdet på at fremme mangfoldighed og diversitet i den danske scenekunstbranche, heriblandt som stifter og leder af Johns Teater. I 2020 modtog hun Bisballeprisen for sit forfatterskab. Seneste bogudgivelse er digtsamlingen ”Omkring floden Han” (2022), der modtog Den Lilla Pris i 2023.
- Bog
- 58,95 kr.
-
58,95 kr. Gutkind Essays er en serie, hvor forfattere skriver om emner, der optager dem litterært, politisk og menneskeligt.I Hjem er en længsel skriver Mikas Lang om hudfarve og ønsket om at kunne være til stede i et rum på lige fod med andre. Lang dykker ned i den sorte og mixed-sorte historie og introducerer begrebet ”afrospora” som en erfaringsramme og et erfaringsrum, der udforskes ved blandt andet at gøre hold ved den europæiske slavehandel, Toni Morrisons romaner og en Black Lives Matter-demonstration i Berlin. Undervejs undersøger han den semantiske betydning af ordet ”sort” og minder os om, at sproget aldrig er neutralt.Hjem er en længsel er et essay om at bære vægten af andres undertrykkende uvidenhed, og om at føle hjemve uden at kunne rette den mod et bestemt sted.Om forfatteren:Mikas Lang (f. 1988) er digter og oversætter. Han debuterede i 2019 med digtsamlingen Melanin og har siden udgivet Og spøgelser (2021). Han har blandt andet oversat værker af Angela Davis, Jesmyn Ward og Chimamanda Ngozi Adichie.
- Bog
- 58,95 kr.