De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i De stribede håndbøger serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Johnna Baggers
    129,95 kr.

    Håndbog i aktiviteter er en opslagsbog for personale, der arbejder i ældresektoren. Bogen rummer en guldgrube af forslag til aktiviteter, som kan være med til at skabe indhold og kvalitet i hverdagen, primært for beboerne men også for plejepersonalet.Bogens første del handler om, hvad aktiviteter er, og hvordan man kan skabe de rigtige rammer for aktiviteter.Bogens anden del indeholder konkrete forslag til aktiviteter. Forslagene spænder vidt fra aktiviteter, der kan foregå spontant til aktiviteter, der skal planlægges. Fra aktiviteter, der er gratis, til aktiviteter der koster noget, osv. Ved alle aktiviteterne er der en aktivitetsplan, som plejepersonalet kan tage udgangspunkt i.Bogens tredje del indeholder ideer til aktiviteter, som man selv kan arbejde videre med og lave aktivitetsplaner over.Bogen er skrevet af Johnna Baggers, der er social- og sundhedsassistent og ansat ved plejeboligerne Østervang på Frederiksberg som demenskoordinator.Forfatteren anbefaler at starte med de aktiviteter, man har mest lyst til sammen med de beboere, man kender bedst. Hun anbefaler ligeledes, at man altid laver en aktivitetsplan, og her kan bogens eksempler være til stor hjælp. Hanne Reintoft har skrevet forordet til bogen, og hun skriver bl.a.:For de, der arbejder i ældresektoren og gerne vil være med til at skabe trivsel og velbefindende, foreligger her en praktisk lille håndbog, som kan være til stor hjælp for at gøre det bedre. Bogen handler om, hvor vigtigt det er med aktiviteter, store som små. Den er et storslået oplæg til ideer om at skabe sådanne aktiviteter fra læsegrupper til sæbekogning, bagning og chokoladefremstilling”.

  • af Anne Marie Beck, Karin Kok & Katrine Nøhr Simonsen
    180,95 kr.

    Håndbog i ernæring er en opslagsbog, som giver de vigtigste anvisninger til korrekt ernæring for syge og ældre og gennemgår forskellige kostformer og ernæring ved en række forskellige sygdomme. Bagest i bogen findes en omfattende samling af informative tabeller og skemaer, f.eks. til kostberegninger, energioversigter, varedeklarationer o.l.Bogen henvender sig til social- og sundhedsassistenter og andre sundhedsfaglige grupper, der ønsker en letforståelig og håndterbar opslagsbog i ernæring til syge og ældre.

  • af Michael Rene
    128,95 - 196,95 kr.

    Håndbog i praktisk hjælp er en opslagsbog med masser af nyttig viden om rengøring, hygiejne og opbevaring af fødevarer. Bogen indeholder afsnit om forskellige rengøringsmidler, om rengøring af forskellige materialer og om fjernelse af pletter, og der er en beskrivelse af forholdsregler i forbindelse med de enkelte midler. Desuden indeholder bogen et afsnit om vaske- og rengøringssymboler og om opbevaring af fødevarer. Bogen henvender sig til alle, der arbejder professionelt med praktisk hjælp, dvs. rengøring, tøjvask og håndtering af mad.

  • af Anja Semke & Henrik Wiben
    148,95 - 233,95 kr.

    En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.I-bogen kan læses på pc og tablets.Håndbog i forflytninger er en opslagsbog om forflytninger i omsorgsarbejdet. Bogen rummer en række opslag, der dels illustrerer og dels forklarer, hvordan forskellige typer af forflytninger kan udføres. Vejledningerne til forflytninger indeholder også forslag til brug af hjælpemidler samt overvejelser om inddragelse af borgerens ressourcer. Bogen har desuden generelle afsnit om arbejdsstillinger og hjælpemidler til forflytning.Bogen kan anvendes af elever i sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse samt plejepersonale og pædagogisk personale ansat i praksis. 

  • af Vibeke Mossing Thorenfeldt & Lone Werenberg
    213,95 kr.

    En opslagsbog om kroppens anatomi og fysiologi og om de mest almindelige sygdomme. Bogen er skrevet til elever under uddannelse til social- og sundhedshjælper.Hvert af kroppens organsystemer gennemgås for sig. For hvert organsystem er der en eller flere illustrationer samt en relativt kortfattet beskrivelse af anatomien og fysiologien. Desuden beskrives udvalgte sygdomme i det pågældende organsystem. De hyppigste sygdomme beskrives ud fra definition, fysiologiske forandringer, symptomer, forebyggelse og behandlinger. Mindre hyppige sygdomme nævnes og defineres.Bogen kan anvendes selvstændigt eller som supplement til Sosu – trin 1. Med bogen følger adgang til en i-bog, som er en elektronisk udgave af bogen. I i-bogen findes al teksten i digital form, med mulighed for at tage noter, hente lydfiler, se animationer osv.I bogen findes desuden QR-koder, der giver mulighed for at få vist animationer på sin smart-phone.

  • af Inge Olsen
    145,95 kr.

    Håndbog i lægemidler er en opslagsbog, som beskriver hyppigt anvendte præparater, forklarer lægemidlernes virkemåde, beskriver hvilke sygdomme man anvender præparaterne til, beskriver eventuelle bivirkninger og fremhæver særlige bemærkninger om præparaterne.Bogen følger strukturer og opdelinger tilsvarende Medicin.dk, og omfatter hovedgrupperne: Fordøjelsesorganer og stofskifte - blod og bloddannende organer - hjerte og kredsløb - dermatologiske midler, hormoner, infektionssygdomme, muskler, led og knogler - centralnervesystemet - respirationsorganer - sanseorganer/ øjne og ører.Bogen henvender sig til social- og sundhedsassistenter og andre sundhedsfaglige grupper, der ønsker en letforståelig og håndterbar fag- og opslagsbog i specialfarmakologi. Sprog og terminologi svarer til det man anvender i den sundhedsprofessionelle verden.

  • af Henrik Andersen & Cheme Andersen
    128,95 - 218,95 kr.

    Håndbog i blodprøver er en opslagsbog, der der beskriver de mest almindelige blodprøver.Bogen gennemgår forskellige typer blodprøver, hvad blodprøver kan vise vise noget om, normalværdier for blodet og en årsags- og symptomoversigt, som kan hjælpe med at forklare unormale værdier. Bogen indeholder endvidere en liste af punkter som man bør have særlig opmærksomhed på når de enkelte blodværdier ligger uden for normalområdet. I de tilfælde hvor medicin kan påvirke blodet, er det nævnt ved den relevante blodprøve. Sidst i bogen findes et kapitel om urinprøver.Bogen er skrevet i et enkelt sprog med forklaringer af fagudtryk, og henvender sig primært til social- og sundhedsassistenter, men beslægtede faggrupper vil også kunne finde interesse og anvendelse for bogen.