De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Mejerilære 2

Mejerilære 2 beskæftiger sig med smør og blandingsprodukter, ost, mælkekonserves, kasein og kaseinater, konsummælkprodukter samt konsumis. Bogen giver en omfattende indføring i de grundlæggende principper og processer ved hvert enkelt emne. Mejerilære 2 udgør sammen med Mejerilære 1 grundbøgerne til faget Mejerilære for mejerilærlinge og forkursus for mejeribrugsstuderende. Indhold Smør og blandingsprodukter Ost Mælkekonserves, kasein og kaseinater Konsummælkprodukter Konsumis Stikordsregister Forord Til brug ved undervisningen i faget Mejerilære er udarbejdet et lærebogsmateriale, der omfatter følgende to lærebøger: - Mejerilære 1 - Mejerilære 2 Mejerilære 1 er den almene del omfattende mejeribrugets udvikling, mælkekemi, mælkekvalitet, mælkens skumning, mælkens varmebehandling, membranfiltrering, rengøring samt syrningskulturer. Mejerilære 2 omfatter mejeriprodukternes fremstilling - produktteknologien for hhv. smør og blandingsprodukter, ost, mælkekonserves, kasein og kaseinater, konsummælkprodukter samt konsumis. Mejerilære 1 og Mejerilære 2 er primært udarbejdet med henblik på undervisningen i mejeriteknologi og produktfremstilling på kursus for mejerilærlinge og forkursus for mejeribrugsstuderende. Herudover vil det kunne tjene som grundlag for den videregående undervisning i mælkekemi og mejeriteknologi. For at have stillet billedmateriale m.m. til rådighed takker vi: Andelssmør, APV, APV Cheese, APV Nordic-Unit System, Chr. Hansen A/S, Arla Foods, Arla Food - Holstebro mejeri, Mejeriforeningen (Mejerikontoret), Mælkeritidende, NIRO A/S, Statens Mejeriforsøg, Tetra Pak, Wisby A/S. Nærværende 5. udgave (1. udgave 1986, 2. udgave 1991, 3. udgave 1996, 4. udgave 2000) er revideret og ajourført bl.a. med hensyntagen til ændringer på lovgivnings- og kontrolområdet. September 2004 E. Waagner Nielsen Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole Jens A. Ullum Dalum UddannelsesCenter Mejeribrugets Uddannelsescenter Odense

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788778814845
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 320
  • Udgivet:
  • 1. juli 2004
  • Udgave:
  • 5
  • Størrelse:
  • 175x245x18 mm.
  • Vægt:
  • 635 g.
  • 1-2 hverdage.
  • 3. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Mejerilære 2

Mejerilære 2 beskæftiger sig med smør og blandingsprodukter, ost, mælkekonserves, kasein og kaseinater, konsummælkprodukter samt konsumis. Bogen giver en omfattende indføring i de grundlæggende principper og processer ved hvert enkelt emne.
Mejerilære 2 udgør sammen med Mejerilære 1 grundbøgerne til faget Mejerilære for mejerilærlinge og forkursus for mejeribrugsstuderende.
Indhold
Smør og blandingsprodukter
Ost
Mælkekonserves, kasein og kaseinater
Konsummælkprodukter
Konsumis
Stikordsregister
Forord
Til brug ved undervisningen i faget Mejerilære er udarbejdet et lærebogsmateriale, der omfatter følgende to lærebøger:
- Mejerilære 1
- Mejerilære 2
Mejerilære 1 er den almene del omfattende mejeribrugets udvikling, mælkekemi, mælkekvalitet, mælkens skumning, mælkens varmebehandling, membranfiltrering, rengøring samt syrningskulturer.
Mejerilære 2 omfatter mejeriprodukternes fremstilling - produktteknologien for hhv. smør og blandingsprodukter, ost, mælkekonserves, kasein og kaseinater, konsummælkprodukter samt konsumis.
Mejerilære 1 og Mejerilære 2 er primært udarbejdet med henblik på undervisningen i mejeriteknologi og produktfremstilling på kursus for mejerilærlinge og forkursus for mejeribrugsstuderende. Herudover vil det kunne tjene som grundlag for den videregående undervisning i mælkekemi og mejeriteknologi.
For at have stillet billedmateriale m.m. til rådighed takker vi:
Andelssmør, APV, APV Cheese, APV Nordic-Unit System,
Chr. Hansen A/S, Arla Foods, Arla Food - Holstebro mejeri,
Mejeriforeningen (Mejerikontoret), Mælkeritidende,
NIRO A/S, Statens Mejeriforsøg, Tetra Pak, Wisby A/S.
Nærværende 5. udgave (1. udgave 1986, 2. udgave 1991, 3. udgave 1996, 4. udgave 2000) er revideret og ajourført bl.a. med hensyntagen til ændringer på lovgivnings- og kontrolområdet.
September 2004
E. Waagner Nielsen
Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet
Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
Jens A. Ullum
Dalum UddannelsesCenter
Mejeribrugets Uddannelsescenter
Odense

Brugerbedømmelser af Mejerilære 2



Find lignende bøger
Bogen Mejerilære 2 findes i følgende kategorier: